URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 MAI 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De zece ani, zona centrală a Oradei este chinuită de șantiere și nici nu se întrevede finalizarea lor. La început a fost șantierul digului de pe malul stâng, de lângă Primărie. A ieșit o lucrare bună, dar, ca orice dig, cam austeră. E drept că nu poți planta vegetație în zona de protecție, pe ditamai digul, dar poate că mai multe jardiniere ar trebui amplasate, mai ales că lumea a descoperit cu plăcere noua promenadă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cu un an înaintea lui 2024, când toți politicienii vor alerga după ștampile la europarlamentare, locale, legislative și prezidențiale, unii au și intrat în campanie. Au, n-au „subiecte”, pesediștii bihoreni „pac, la Războiul”! Convoacă întâlniri cu jurnaliștii, scriu și trimit comunicate, își somează la foc automat inamicii din PNL. Cu excepția stridenței, nimic spectaculos.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Codul de procedură penală din 2014 prevede o procedură larg aplicabilă în practică prin care se soluționeză dosarele penale ce au ca obiect infracțiuni minore comise, de regulă, de către persoane fără antecedente penale, situații în care cheltuiala statului cu judecarea „găinăriei” ar fi disproporționată față de efectul produs în societate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.
25 Ianuarie 2016, 12:33

Profesionalism Tarom: cursa Oradea-Bucureşti de luni dimineaţă, întârziată trei ore pentru că „ori s-a stricat avionul, ori a fost ceaţă”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Calitatea serviciilor Tarom este sub orice critică. Luni dimineaţă, orădenii care trebuiau să se îmbarce într-un avion al acestei companii la ora 9.50 cu destinaţia Bucureşti au fost puşi să aştepte trei ore, cât este şi întârzierea unui tren, fără ca măcar reprezentanţii Tarom să se fi sinchisit să le comunice motivul.

"Nouă ne-au spus doar că nu au aeronavă. Aşa că stăm toţi aici, de dimineaţă, ne uităm unii la alţii, ne minunăm de profesionalismul Tarom şi nu avem ce face", a declarat pentru BIHOREANUL unul dintre pasagerii care aşteaptă aeronava spre Bucureşti. Potrivit acestuia, în aeroportul orădean sunt mai mulţi avocaţi, oameni de afaceri şi sportivi care vor să ajungă în Capitală.

"Avionul care trebuia să ajungă la ora 9.25 de la Bucureşti n-a plecat din Capitală. Nouă ni s-a comunicat că din motive tehnice, dar fără niciun detaliu", a declarat BIHOREANULUI directorul Aeroportului din Oradea, Gheorghe Pasc. Acesta a subliniat că la Oradea aeroportul este complet funcţional, neexistând niciun motiv care să împiedice aterizarea ori decolarea unei aeronave.

Pentru a afla ce "motive tehnice" au împiedicat cursa Tarom să ajungă şi apoi să plece de la Oradea la timp, conform programării, reporterul a contactat serviciul de informaţii al companiei, la numerele de telefon afişate pe site-ul acesteia. Răspunsul operatoarei a fost însă revoltător.

"Dacă nu aveţi un cod de rezervare (n.r. – pentru bilet), nu vă putem ajuta", a spus operatoarea Tarom, chiar dacă reporterul îşi declinase atât identitatea şi profesia, cât şi motivul pentru care încearcă să afle o explicaţie, şi anume pentru informarea publicului.

Pe de altă parte, la Agenţia Tarom din Oradea nu a răspuns nimeni la telefon, astfel că BIHOREANUL a mai apelat încă o dată la serviciul de relaţii cu clienţii al companiei, fiind însă dirijat spre "Centrala noastră de la Otopeni". Sunând la numărul indicat, după minute bune de aşteptare, reporterul a fost reorientat spre Tarom, unde a răspuns o altă operatoare. Nici aceasta, însă, nu a putut oferi o explicaţie concretă, ba dimpotrivă, comunicarea sa a indicat un grad de profesionalism neaşteptat de scăzut. "Avionul de la Bucureşti n-a plecat la timp, are o întârziere de 180 de minute, din motive care ori sunt tehnice, ori meteo. Ori s-a stricat avionul, ori a fost ceaţă. Aş înclina spre ceaţă", a spus operatoarea.

Pasagerii care aşteaptă avionul au povestit BIHOREANULUI că şi vineri, 22 ianuarie, Tarom i-a tratat cu total neprofesionalism. Cursa de la ora 5.50 a fost anulată de companie, pe motiv că nu exista o aeronavă disponibilă care s-o efectueze. Pasagerii au fost duşi cu un autobuz la Cluj, de unde li s-a spus că vor decola cu avionul spre Bucureşti la ora 10.

În avion au fost admişi însă doar şase dintre ei, pe motiv că nu mai erau libere alte locuri. Astfel, majoritatea pasagerilor orădeni au ajuns în Capitală cu avionul de la ora 15.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6276 RON
  • 1 EUR = 4.958 RON
  • 1 HUF = 0.0133 RON