URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
26 Mai 2023, 19:42

Procurorul orădean Sebastian Vălean, candidat la funcţia de prim-adjunct al procurorului general al României

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorul Sebastian Vălean, şeful Parchetului Curţii de Apel Oradea, s-a înscris la concursul pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general al României. Magistratul orădean este unicul candidat pentru această funcție.

„M-am hotărât în ultima clipă, sămbăta trecută. Mi-am întocmit proiectul, mi-am strâns documentele şi mi-am depus dosarul. E o nouă provocare”, a explicat Vălean vineri, pentru BIHOREANUL.

În cadrul procedurii de selecţie pentru noua funcţie la care candidează, magistratul orădean a parcurs etapa eliminatorie, în care se verifică dacă îndeplineşte condiţiile legale de participare. Acestea presupun, printre altele, să aibă vechimea de 15 ani în activitate, să nu fi făcut parte din serviciile de informaţii şi să nu fi colaborat cu ele.

Admiterea procurorului orădean a fost anunţată vineri pe site-ul oficial al Ministerului Justiţiei, unde s-a specificat şi faptul că, pe 7 iunie, începând de la ora 9, candidatul se va prezenta în faţa comisiei de selecţie, unde îşi va susţine proiectul de management, va răspunde la întrebări menite să-i verifice aptitudinile manageriale, de comunicare şi modul în care se raportează la valorile profesiei, respectiv ale funcţiei pentru care candidează.

Rezultatele se vor publica pe pagina Ministerului Justiţiei pe data de 16 iunie.

În vârstă de 51 ani, Sebastian Vălean a făcut parte din prima generaţie de absolvenţi ai Facultăţii de Drept din Oradea, în 1996.

Şi-a început cariera de magistrat - procuror pe 14 aprilie 1997, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar din 2006 lucrează la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea unde, între 2016 și 2018, a condus Secția de urmărire penală şi, din 2018, ocupă funcția de procuror general, fiind la al doilea mandat.

Ministerul Justiţiei a anunţat pe 13 aprilie că organizează selecţie pentru ocuparea funcţiilor de prim-adjunct şi adjunct al procurorului general al României, pentru două funcţii de procuror-şef adjunct la Direcţia Națională Anticorupție, două funcţii de procuror-şef adjunct la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Candidaţii trebuiau întocmească un proiect de management şi să depună minimum 10 lucrări pe care le-a soluţionat în ultimii 5 ani. Audierea candidaţilor în cadrul interviului se transmite în direct, audio şi video, pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
E bun.
Poate ca va fi 'imobilizat' la centru dar nu va ceda usor. E profesionist si daca ar fi mai multi din astia ar arata si justitia din Romania mai bine.
Postat 29 Mai 2023, 11:06 de nihil
Corupti
Politia, justitia din Bihor e cea mai corupta
Postat 29 Mai 2023, 07:39 de adi13
O fi destept, nu stiu...
... dar la ce-mi foloseste mie sau lui desteptaciunea?! In justitia romaneasca parchetarii sunt independenti cat le permit sefii: de partid, de stat, de....
Postat 28 Mai 2023, 17:43 de pinonel
Succes!
ii urez succes.. omul asta merita, e brici!!! inteligent si foarte bine pregatit..
Postat 26 Mai 2023, 23:02 de TanarSiNelinistit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON