URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 24 MARTIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mai exact, ce poți păți dacă mergi la Poșta Mare din Oradea? Pentru că impresionanta clădire intrase deja de câțiva ani în auto-demolare, un coleg a avut curiozitatea să vadă dacă acolo nu cumva sălășluiesc mai multe lighioane decât la Grădina Zoologică. Evident că imobilul era deja nepotrivit pentru cerințele secolului XXI, singurul beneficiu pe care îl aducea orădenilor fiind că managerii din București, în loc să facă renovarea, preferau să achite Primăriei Oradea, anual, supraimpozitarea de 500%.
Zic şi eu
Adrian Cris
Unul dintre cele mai scumpe și importante proiecte de infrastructură ale României (2 miliarde euro), cel pentru electrificarea și reabilitarea căii ferate Cluj Napoca - Episcopia Bihor (166,5 km), cu finanțarea asigurată din PNRR, nu va fi finalizat la termen.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum priviți decizia BEC și CCR de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urmă cu mai bine de doi ani, la finalul anului 2022 a fost adoptă o lege pentru instituirea unui sistem de monitorizare a traficului rutier, denumit e-Sigur, prin implementarea căruia se urmărește reducerea cu 50%, până în anul 2030, comparativ cu anul 2019, a numărului persoanelor decedate şi cu 50% a numărului persoanelor grav rănite în accidente.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Mai 2023, 19:42

Procurorul orădean Sebastian Vălean, candidat la funcţia de prim-adjunct al procurorului general al României

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorul Sebastian Vălean, şeful Parchetului Curţii de Apel Oradea, s-a înscris la concursul pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general al României. Magistratul orădean este unicul candidat pentru această funcție.

„M-am hotărât în ultima clipă, sămbăta trecută. Mi-am întocmit proiectul, mi-am strâns documentele şi mi-am depus dosarul. E o nouă provocare”, a explicat Vălean vineri, pentru BIHOREANUL.

În cadrul procedurii de selecţie pentru noua funcţie la care candidează, magistratul orădean a parcurs etapa eliminatorie, în care se verifică dacă îndeplineşte condiţiile legale de participare. Acestea presupun, printre altele, să aibă vechimea de 15 ani în activitate, să nu fi făcut parte din serviciile de informaţii şi să nu fi colaborat cu ele.

Admiterea procurorului orădean a fost anunţată vineri pe site-ul oficial al Ministerului Justiţiei, unde s-a specificat şi faptul că, pe 7 iunie, începând de la ora 9, candidatul se va prezenta în faţa comisiei de selecţie, unde îşi va susţine proiectul de management, va răspunde la întrebări menite să-i verifice aptitudinile manageriale, de comunicare şi modul în care se raportează la valorile profesiei, respectiv ale funcţiei pentru care candidează.

Rezultatele se vor publica pe pagina Ministerului Justiţiei pe data de 16 iunie.

În vârstă de 51 ani, Sebastian Vălean a făcut parte din prima generaţie de absolvenţi ai Facultăţii de Drept din Oradea, în 1996.

Şi-a început cariera de magistrat - procuror pe 14 aprilie 1997, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar din 2006 lucrează la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea unde, între 2016 și 2018, a condus Secția de urmărire penală şi, din 2018, ocupă funcția de procuror general, fiind la al doilea mandat.

Ministerul Justiţiei a anunţat pe 13 aprilie că organizează selecţie pentru ocuparea funcţiilor de prim-adjunct şi adjunct al procurorului general al României, pentru două funcţii de procuror-şef adjunct la Direcţia Națională Anticorupție, două funcţii de procuror-şef adjunct la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Candidaţii trebuiau întocmească un proiect de management şi să depună minimum 10 lucrări pe care le-a soluţionat în ultimii 5 ani. Audierea candidaţilor în cadrul interviului se transmite în direct, audio şi video, pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
E bun.
Poate ca va fi 'imobilizat' la centru dar nu va ceda usor. E profesionist si daca ar fi mai multi din astia ar arata si justitia din Romania mai bine.
Postat 29 Mai 2023, 11:06 de nihil
Corupti
Politia, justitia din Bihor e cea mai corupta
Postat 29 Mai 2023, 07:39 de adi13
O fi destept, nu stiu...
... dar la ce-mi foloseste mie sau lui desteptaciunea?! In justitia romaneasca parchetarii sunt independenti cat le permit sefii: de partid, de stat, de....
Postat 28 Mai 2023, 17:43 de pinonel
Succes!
ii urez succes.. omul asta merita, e brici!!! inteligent si foarte bine pregatit..
Postat 26 Mai 2023, 23:02 de TanarSiNelinistit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5937 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON