URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2024, 08:59

Primăria Oradea şi-a înlocuit vechiul site, nefuncţional, cu unul modern, construit cu 192.000 lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea şi-a înlocuit vechiul portal, www.oradea.ro, plin de erori şi alerte de virus, cu unul modern, încă în teste.

Un site trilingv...

Noul portal înlocuieşte, începând de joi, site-ul folosit pentru diseminarea informaţiilor de Primăria Oradea încă din primul mandat al fostului primar Ilie Bolojan.

După cum BIHOREANUL a mai arătat, portalul, vechi de mai bine de 15 ani, era deja depăşit.

"Noul www.oradea.ro pune la dispoziția utilizatorilor resurse, informații și servicii online integrate. Design-ul este modern, cu suport multimedia, user-friendly, adaptat atât dispozitivelor desktop, cât și mobile. Noul portal web este construit din perspectiva nevoilor utilizatorului. Este motivul pentru care meniul portalului este structurat pe secţiuni precum «Pentru cetăţeni», «Pentru firme», «Primăria Oradea», «Turist în Oradea» şi «Servicii şi informaţii importante»", a transmis biroul de presă al municipalității, printr-un comunicat.

Ilustrat cu imagini viu colorate din zonele reabilitate ale orașului, site-ul abundă în informaţii despre Oradea.

Spre exemplu, la secţiunea privind "Primăria Oradea" este prezentată structura organizatorică a instituţiei, sunt anunţate dezbaterile publice şi pot fi consultate, printre multe alte informaţii, declaraţiile de avere ale funcţionarilor.

Noua pagină are are interfaţa atât în limba română, cât şi în maghiară şi engleză, pentru a uşura accesul unui număr cât mai mare de vizitatori.

"Fă o plată"

Navigaţia pe site este destul de intuitivă. Serviciile și informațiile importante - cum ar fi "Servicii online", cu accesare documente şi posibilităţi de plată, "Taxe şi impozite", cu informaţii, documente şi modalităţi de plată, "Parcări", cu parcările din Oradea, tarifele şi, din nou, posibilitatea plăţii, ori "Urbanism", cu informaţiile necesare celor care doresc să construiască, certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire emise - sunt poziţionate vizibil, imediat sub motorul de căutare.

De altfel, pe lângă locul din categoriile dedicate fiecărui domeniu, pentru a uşura efortul celor care doresc să achite o taxă, o amendă sau un impozit, municipalitatea a amplasat într-un loc vizibil, în centrul paginii principale, secţiunea "Fă o plată", care trimite direct la "Ghişeul online".

Un portal pentru toată Oradea

Noul www.oradea.ro  este gândit ca un portal municipal, nu exclusiv ca un site al Primăriei Oradea. Din acest motiv, pe noul portal se regăsesc informații utile comunității, precum sunt cele grupate în secțiunea https://oradea.ro/pentru-cetateni/pentru-comunitate/”, se menționează în comunicat.

Acesta cuprinde informaţii vaste, inclusiv noutăți, evenimentele și activitatea unor societăți deținute de oraș, dar nu numai.

Site-ul conţine informaţii despre achiziţiile Primăriei deja făcute sau în derulare, cu trimitere directă la portalul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice unde sunt anunţate, dar şi despre sistemul educativ, reţeaua medicală, bazele sportive şi altele.

Portalul face trimitere inclusiv la aplicația Oradea City Report, dar și la achiziţiile societăţilor deţinute de Consiliul Local Oradea, de la Compania de Apă Oradea până la Termoficare şi la site-urile acestora, reunindu-le sub aceeaşi umbrelă.

Un site încă în lucru

Pentru a uşura accesul utilizatorilor la informaţie pe bază de cuvinte cheie, motorul de căutare a fost aşezat central, pe prima pagină.

Departe de a fi cel mai rapid, acesta pare să fie optimizat din mers, în funcţie de problemele care pot să apară.

BIHOREANUL a făcut joi seară un test folosind termenul "parcare", iar primul rezultat apărut a fost legat de o procedură de achiziţie de pe portalul ww.elicitaţie.ro privind "Modernizare si intretinere tarcuri de caini din parcuri si gradini, ansambluri de locuinte – Sector 2", informaţie care în mod clar nu are legătură cu Oradea.

În schimb, la o căutare mai exactă după termenul "parcare de domiciliu", motorul de căutare a făcut trimitere, printre altele, la informaţii privind definiţia lor, modul de atribuire, valoarea minimă a abonamentului de 160 lei pe an şi modul în care se poate face plata, online sau la ghişeu.

Viteza de reacţie nu a fost una instantanee, semn că site-ul mai necesită îmbunătățiri.

La fel, versiunea site-ului pentru telefonul mobil pare stabilă, iar navigarea este destul de facilă, chiar dacă unele rubrici, cum sunt hărţile, sunt semnalate ca fiind încă "în dezvoltare".

Noul portal al municipalităţii a fost dezvoltat de firma orădeană LiftUp Solutions SRL pentru suma de 192.200 lei plus TVA. Contractul a fost semnat pe 24 martie 2023.

Furnizorul şi-a asumat pentru următoarele luni servicii de mentenanţă pentru îmbunătăţirea serviciilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Nu pot să cred!
Ați plătit 40000€ pentru un site făcut cu Elementor și câteva plugin-uri (pentru traducere, calendar, accesibilitate etc.), adică nici măcar n-a fost „dezvoltat/codat” ci s-a folosit o unealtă pentru ne-programatori, de tipul What You See It's What You Get; în alte cuvinte, nimic nu a fost personalizat, ci doar s-a folosit de un șablon gratuit în care s-au înlocuit textele/fotografiile. Și a durat luni de zile! Se pupă perfect cu logo-ul ăla ilizibil pe fond albastru, ce a tocat alți 28000€, și fără niciun manual de stil public, așa cum a fost cerința inițială pentru firma bucureșteană ce și-a bătut joc de PMO, care se dovedește din nou prea credulă și timorată să refuze și să desfacă contractele onorate în bătaie de joc de către aceste firme oportuniste. Sper să nu-mi ștergi comentariul.
Postat 26 Ianuarie 2024, 16:33 de ohaha
@KP
"De ce trebuie plătit un primar și un executiv stufos, dacă toți sunt niște habarniști" Ai stabilit tu cu policalificarea ta in orice domeniu ca primarul si executivul sunt niste habarnisti. Azi am aflat ca, pe langa nenumaratele policalificari ale tale, trebuie sa adaugam ca ai si vaste cunostinte in domeniul tarifelor IT. Filip cu mang si ai tai nu erau habarnisti?
Postat 26 Ianuarie 2024, 14:52 de Biggie
Wordpress
192,000 de LEI pentru un site făcut în Wordpress? Incredibil așa ceva!
Postat 26 Ianuarie 2024, 13:37 de xcpdq
Cam aici sunt preturile
Am intrat si eu pe site e un site complex cu multe informatii si automatizari sunt sigur ca inca se lucreaza el, eu consider ca e un pret corect, luați o oferta de preț și alte firme dau un preț mult mai mare pt atatea informatii, se dau intre 50 și 100 de caractere gratis, programele de pe piata bu ti fac un site atat de complex, lucrez in domeniu nu am nici o legatura cu firma care a preluat acest proiect dar parerea mea personala este un pret corect
Postat 26 Ianuarie 2024, 13:12 de Julian89n
Liber la furat
Si ne-o spun pe față! 192000 lei?
Postat 26 Ianuarie 2024, 10:33 de Maikeltroll
192.000 LEI + 19% = 46.000 EURO.
În acest context, în care realizarea unui site public proiectat pe o structură deja existentă de două decenii deja, costă de fapt cel mult 5.000 - 6.000 Euro pe piața de profil ... se pot pune niște întrebări de bun simț. De ce mai e nevoie de o Direcție Informatică în Primăria Oradea, dacă se externalizează serviciile? De de avem nevoie de o armată de funcționari și aleși locali, dacă un întreg sistem de evidență și lucru este depersonalizat și digitalizat? De ce trebuie plătit un primar și un executiv stufos, dacă toți sunt niște habarniști și nu cunosc nici măcar cât ar trebui să coste "cosmetizarea" unui site existent, pe care câțiva studenți l-ar fi făcut aproape gratis, ca lucrare de diplomă doar. Să vină așadar IA, că-i artificială sau alternativă nici nu mai contează ca termeni, ca să-i înlocuiască cu totul pe acești "neterminați" locali ai unor partide politice.
Postat 26 Ianuarie 2024, 09:49 de KP
Mai e de munca!
Protocolul de securitate nu-i ok, browserul imi spune ca merg mai departe pe riscul meu, paginile se incarca, cand se incarca, greu.... Repet, mai de lucru. Nu critic, doar postez niste observatii personale.
Postat 26 Ianuarie 2024, 09:17 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON