URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Ianuarie 2024, 12:45

Portalul Primăriei Oradea provoacă erori și alarme de virus. Vezi ce se întâmplă!

Portalul Primăriei Oradea provoacă erori și alarme de virus. Vezi ce se întâmplă! text foto: Portalului Primăriei Oradea este depășit și declanșează alarme de virus
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea, care se legitimează drept una dintre cele mai performante administrații locale din România, este tot mai greu de accesat prin internet.

Atenție, „pagină suspectă”!

Portalul www.oradea.ro provoacă în ultima perioadă erori, alarme de virus și „pierde” documente. Vizitatorii care intră pe site-ul municipalității orădene și doresc să caute informații despre certificatele de urbanism ori autorizațiile de construire eliberate de Instituția Arhitectului Șef (IAS)  sunt opriți din căutare de programul antivirus, care adesea afișează mesajul „pagină suspectă blocată pentru a te proteja”, „Conexiunea la această pagină web nu este sigură din cauza unui certificat de securitate nesigur”.

De altfel, chiar dacă utilizatorul își va asuma riscul să continue căutarea, categoria IAS va rămâne în continuare greu de accesat pentru consultarea de informații.

Spre exemplu, la jumătatea lunii decembrie, municipalitatea orădeană a supus consultării publice Planul Urbanistic Zonal al viitoarei grădini publice pe care vrea să o amenajeze pe amplasamentul dintre Parcul Salca și complexul Lotus Center. Cei care au dorit să consulte documentul au fost însă întâmpinați cu mesajul „Eroare 404. Pagina dorită nu există”.

Reprezentanții municipalității au repus PUZ-ul pe site la începutul lunii ianuarie. „A fost o eroare tehnică”, a declarat pentru BIHOREANUL consiliera Mirela Macra, de la Biroul de Presă al Primăriei.

În prezent, din tot site-ul, cel mai bine funcționează butoanele pentru plata online a impozitelor și taxelor datorate de contribuabilii orădeni, care, de fapt, duc la pagini dedicate pentru plăți online ce nu sunt administrate de municipalitate.

Site nou pentru Oradea

Contactați de BIHOREANUL, reprezentanții primăriei spun că sunt conștienți că actualul site, construit în primul mandat la fostului primar Ilie Bolojan după o tehnologie veche de mai bine de 15 ani, este plin de erori.

„Site-ul este depășit tehnic. Acesta a fost creat în urmă cu mulți ani, de o firmă din Baia Mare care ulterior a renunțat la contract, nu a mai oferit servicii suport, iar de trei ani întreținut de IT-iștii Primăriei”, spune Călin Corpaș, consilier al primarului Florin Birta.

Potrivit acestuia, municipalitatea orădeană a comandat anul trecut firmei Liftup Solutions, pentru circa 190.000 lei, un site nou, cu o interfață intuitivă și cu un design mai modern.

„Noul site va fi lansat luna aceasta. În prezent facem ultimele testări”, afirmă Corpaș.

Printre altele, site-ul va prelua integral informația și serviciile oferite de vechiul portal, va avea trimiteri cu toate societățile subordonate Consiliului Local Oradea, cum ar fi Termoficare și Compania de Apă Oradea, și va fi deservit de un motor de căutare mult mai performant.

Reprezentanții primăriei promit că noul site, care va fi pus în funcțiune cel târziu săptămâna viitoare, va fi actualizat constant de către comunicatorii instituției cu date privind activitatea, licitațiile lansate, contractele încheiate cu diferiți prestatori și altele. Totul este ca vechiul portal să reziste până atunci...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@KP
""Neterminații" tăi au stricat orice lucru pe care au pus mâna". Nemernicii de liberali neterminati, au pus mana pe tastatura si au distrus programul de digitalizare? mang, filip, pasztor sau kiss nu puteau distruge pentru ca n-au pus mana pe nimic si nici nu au facut nimic.
Postat 21 Ianuarie 2024, 09:18 de Biggie
Biggie, ce nu pricepi bipedule?
"Neterminații" tăi au stricat orice lucru pe care au pus mâna. În cazul acesta e vorba de domeniul digitalizării serviciilor municipalității, alt eșec administrativ local. Greu te mai prinzi ... nimic nu înțelegi.
Postat 21 Ianuarie 2024, 08:06 de KP
@KP
Bolojan, Birta, neterminati. Ce legatura are comentariul tau cu articolul? Obsesie, numele tau e KP.
Postat 20 Ianuarie 2024, 16:16 de Biggie
Cine este entitatea care a declarat că Oradea ar avea una dintre cele mai performante administrații publice locale ?????
Bolojan, Birta și alți "neterminați" ca ei, paraleli cu reprezentativitatea? Este de notorietate obtuzitatea și lipsa de transparență a UAT-urilor bihorene, aspecte constatate și raportate Reprezentanței Comisiei Europene de la București. Voi, la Bihoreanul, aveți toate "țiglele pe casă" sau o faceți intenționat, pentru că v-ați plictisit de viață, orientare și ocupație? Mergeți acasă ... pensionați-vă anticipat și nu mai bateți câmpii. Municipalitatea orădeană, ca să știți și voi, este modelul desăvârșit în materie administrativă. Aici nu e vorba de Huși sau Gura Humorului, de Oltenița și Caracal, de Lipova sau Lăpușel. E vorba de Oradea, care în urmă cu 15-16 ani era singurul oraș din România care avea standarde de calitate ISO pregătite pentru viitor. S-a întâmplat că au venit niște vinituri din 2008 încoace și au făcut "rahatul praf" din tot sistemul digital anterior pornit.
Postat 20 Ianuarie 2024, 15:45 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON