URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 01 APRILIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mie-mi plac tipii de la ONG-ul Pro Infrastructura. Din câte știu, e o organizație imaginată de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de la care aflăm multe dintre dedesubturile care ne fac să nu avem autostrăzi decât pe hârtie și la prețuri exorbitante.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Justiţia din Bihor a învins săptămâna trecută DNA Oradea, dar şi societatea bihoreană. La capătul a 9 ani de procese, fostul boss al UDMR şi al CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost achitat pentru fapte de corupţie pentru care în 2018, în prima fază a procesului, Tribunalul îl condamnase la 8 ani de închisoare, iar pe doi dintre tovarăşii săi de dosar - patronul Selina, Beneamin Rus, şi cetăţeanul ungar Bojtor Vilmos, prin intermediul căruia politicianul şi amicul său, Alexandru Mudura, fondatorul Lotus Center, au încasat şpăgi de 4,3 milioane euro - la 4 şi respectiv la 6 ani de închisoare.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 17 martie 2023 Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizația de funcționare a societății de asigurare Euroins, aspect foarte discutat în spațiul public. Cu toate acestea, nici comunicatele oficiale, nici știrile de presă nu prezintă întreaga realitate a acestui act, astfel încât se pot crea confuzii în practică, majoritatea fiind, evident, profitabile statului, care „scapă” de niște datorii.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
09 Octombrie 2012, 09:58

Premii în maşini de spălat şi frigidere pentru orădenii care şi-au aruncat din casă deşeurile electrice şi electronice (FOTO)

Campania de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice "Locul deşeurilor nu este în casă, trimite-le la plimbare!", organizată de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec în colaborare cu Primăria şi Bene Internaţional, şi-a desemnat câştigătorii.

Orădenii care au depus sâmbătă deşeuri la cele zece puncte de colectare din municipiu au fost premiaţi cu aparatură electro-casnică în urma unei tombole. Extragerea câştigătorilor s-a făcut luni la Primărie în cadrul unei festivităţi de premiere a voluntarilor care au participat la acţiune organizată în prezenţa viceprimarului Mircea Mălan. Printre premiile puse la bătaie s-au numărat patru maşini de spălat, patru frigidere, şase aspiratoare şi câte zece cuptoare cu microunde şi cafetiere.

"În mod fericit, această acţiune a avut loc şi cu participarea voluntară a elevilor de la Şcoala generală Szacsvay Imre din Oradea, cărora le mulţumesc. Sunt nişte copii minunaţi, care au venit să ne înveţe că prin spiritul lor civic se poate face mult mai mult în oraşul nostru. Le mulţumesc tuturor cetăţenilor care s-au implicat în acestă campanie", a spus viceprimarul Mircea Mălan.

Cu ocazia festivităţii de premiere organizatorii campaniei s-au declarat mulţumiţi de rezultate. "Scopul nostru a fost atins, ne-am dorit să ducem o campanie de conştientizare şi am reuşit - orădenii s-au implicat serios în întregul program, astfel ca acum, la finalul campaniei, avem 15 tone de deşeuri colectate", a declarat Ionel Hornea, reprezentantul zonal al Asociaţiei RoRec.

Conform reprezentanţilor RoRec în cadrul acţiunii de sâmbătă la Oradea s-au colectat nu mai puţin de 15.000 kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice. Anul acesta în cadrul campaniei organizate la nivel naţional s-au colectat nu mai puţin de 1.000 de tone de deşeuri electrocasnice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5545 RON
  • 1 EUR = 4.9485 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON