URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Februarie 2017, 20:21

Peste 3.000 de protestatari mărşăluiesc prin Oradea și îndeamnă la mobilizare: "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă" (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tot mai multe persoane se alătură protestatarilor împotriva Guvernului PSD-ALDE, cel care în urmă cu două nopți a adoptat, pe ascuns, o ordonanță pentru modificarea codurilor penale.

Peste 3.000 de oameni se mărşăluiesc, joi seară, prin Oradea, iar pe traseul lor manifestanţii îndeamnă şoferii să li se alăture şi pe orădeni să iasă din case. În replică, numeroşi şoferi şi-au arătat susţinerea claxonând în ritmul scandărilor.

Energici şi gălăgioşi, la fel cum au fost şi cu o seară înainte, oamenii au pornit din Piaţa Unirii spre strada Transilvaniei la ora 19.30, făcând să răsune străzile de îndemnul "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă" şi strigându-le inclusiv şoferilor să li se alăture.

Traseul aprobat pentru manifestare este str. Traian Moşoiu – Centrul Civic, Bd. Magheru – Bd. Ştefan cel Mare – str. Transilvaniei şi retur.

La ora 20, numărul protestatarilor ajunsese la circa 3.000 de persoane, dar oamenii continuau, încă, să se alăture.

Coloana se întinde de la intersecția cu magazinul Crișul, până aproape de Podul Dacia.

La ora 20.30, mulțimea a ajuns la gară. 

Printre protestatari se numără inclusiv profesori universitari precum Mihai Maci, politicieni ai PNL precum deputatul Ioan Cupșa, consilierul județean Sebastian Lascu sau consilierul local Adrian Felea, şi USR (Alexandru Fora), dar şi medici, precum dr. Adrian Dușe.

Ora 21: Protestatarii au ajuns pe strada Ștefan cel Mare. Sunt multe familii cu copii, iar cei prezenți spun că numărul protestatarilor este mai mare față de seara trecută.

Ora 21.20: Manifestanţii s-au abătut de la traseul aprobat de autorităţi şi mărşăluiesc prin Rogerius

Peste 200.000 de oameni au ieșit, din nou, să demonstreze, în marile orașe ale țării. La ora 21.30, Piața Victoriei din Capitală era blocată, numărul protestatarilor din București fiind de peste 80.000. Mii de oameni sunt în stradă și la Cluj Napoca, Timișoara, Pitești, Suceava sau Baia Mare.

Citiți și articolele

Poftă de protest! Manifestanţii s-au abătut de la traseul aprobat de autorităţi şi mărşăluiesc prin Rogerius

Orădenii protestează, din nou, în Piața Unirii (FOTO / VIDEO)

Întrebări fără răspuns: PSD nu renunță la OUG privind modificarea codurilor penale

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@sss
Cu toata dragostea, ce alea?
Postat 03 Februarie 2017, 14:52 de User anonimizat
Mai gandestete !
Pe la 1610 se întâmplă intradevar si pe la 1630 inchiziția romana la arestat culmea la domiciliu nu la grațiat nici nu l_au amnistiat deși avea dreptate când zicea si totuși se invarte si e adevărat că se invarte si astăzi ca un milion de membrii are si cel mai mare partid din România aproximativ .Ce e interesant că după colectiv dracnea ii cera bunului sau prieten până atunci monta în urma protestelor ce au urmat 50000 aproximativ că trebuie să își de_a demisia că sa nu își didice tara in cap ieri astăzi au fost 300000 on piețe probabil alte milioane acasă acum însă suma e mica nu cam 10% din că_ti i_au votat totuși ai auzit de grațiere amnistie înainte de alegeri nu aveai cum pentru că doar dracnea știa programul din scoarța in scoarta nu acum în petiția lansată de ei zice ceva de ordonanțe ? Vezi tu asta ma deranjează sarlatania indolenta demagogia manipularea încercarea de spălare a creierului unora lassarea unor petarde tipică miticilor numai că cu mici excepții chestiile astea nu mai țin astăzi există un volum enorm de informație și diversitate în informație pentru cei care vor pentru uni există doar etv si a3 totuși că sa fii obiectiv tre să consulți cel putin 3 surse asfel s-ar putea să devii subiectiv .Exact în basca îl doare pe dracnea atât de membri PSD cât și de orice altă persoană indiferent care e această si ce funtie are de asfel i_a amenințat ps toți care au ceva de cartof că vor szbura rapid numai să îndrăznesc să zică ceva cei din partid cartesc pe la colțuri noi am venit să ne infructam din ciolan nu să ne batem cu oameni însă nimeni nu tine seama de parerea lor partidul e condus de dracnea si câțiva acoliti ai săi restul nu îi mai i_a în seamă deocamdată nimenea cabinetului în seara cu pricina le-a fost servita ordonanță 80% au rămas muti dar ce să zică mucles că asfel pleci.
Postat 03 Februarie 2017, 12:42 de sss
@sss
Daca maine ies 1000000 de oameni nu 300000, ca sa se "abroge" legea gravitatiei, pentru ca ei nu sunt de acord cu ea, tot prosti sunt. A avea sau nu dreptate, nu tine seama de numarul sustinatorilor. Pe la 1600, doar cativa oameni credeau ca pamantul se invarte in jurul soarelui si nu invers. Deci, "Eppur si muove".
Postat 03 Februarie 2017, 10:57 de User anonimizat
????? No hai la citit oug la ceas de seara
Toți ai 300 000 sunt prosti tu ești deștept și membri de partid care și_au dat demisia până acum tot prosti sunt exact în basca îl doare pe dracnea de Pușcăriași si de condițiile din pușcării la fel si de amenzile de la cedo el tre să_si scape piele cu orice preț asfel tomberonul politici îl așteaptă cu ușa deschisă manipularea merge la aii cărora le_a mărit punctul de pensie pe la RTV si a3 televiziunile ventilatoare de ra hat .
Postat 02 Februarie 2017, 21:48 de sss
CITITI NAIBII OUG !!!
Cum ar fi oare daca oamenii, inainte sa iasa din casa sa zbiere lucruri, s-ar si documenta DIN LEGEA PUBLICATA IN MONITORUL OFICIAL, despre ceea ce vrea sa zbiere? Sau, macar sa citesca dr@cului trei fraze despre ceea ce ei vrea sa combata? Asa-i ca toti cei din strada au inteles un singur lucru, si anume ca daca un ins da un tun de 200 000 de lei, nimeni nu-i face nimic si nici nu trebuie sa restituie prejudiciul? Asa-i ca toti cei din strada au inteles ca gratierea este defapt pentru Dragnea si Voiculescu iar faza cu CEDO este asa, fumigena de-a PSD-ului, iar faptul ca vom plati vreun meleard de ieuro pe an in curand, din amenzi si despagubiri date puscariasilor pentru ca-i tinem in gulag-uri staliniste, este tot o vrajeala ieftina de-a PSD-ului? Nu-i asa ca presedintele CEDO, cand spune ca Romania TREBUIE sa urmeze exeplul Italiei, care dealtfel a gratiat intr-un singur an 20000 de puscariasi numai sa scape de amenzi, inseamna, normal, ca si el urmeaza sa beneficieze de faimoasa gratiere? Iar cand tehnocrata Pruna a schimbat vreo 100 de articole din Codul Penal, ce sa vezi, FARA NICI UN AVIZ CSM, peste noapte, cum spuneti voi, ati fost tot in strada, la fel ca acum, la fel de inflamati, nu-i asa? Inteleg ca pentru astia din strada Iohanis este Dumnezeu Tatal, desi este limpede ca el n-a citit in viata lui Constitutia si nici nu-l intereseaza, iar, Iohanis + Kovesi + SRI = Sfanta Treime. Atunci, bine! Meritam din plin mocirla, mizeria si tot ceea ce ni se intampla de cateva decenii incoace, pentru ca suntem un popor pur si simplu, perfect cretin.
Postat 02 Februarie 2017, 21:19 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON