URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Februarie 2017, 19:24

Oradea s-a trezit: Peste 3000 de manifestanți la protestul de miercuri seară (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După o prezenţă destul de modestă înregistrată la mitingurile din ultimele două săptămâni, miercuri seara Oradea şi-a regăsit aplombul. Peste 3.000 de orădeni, de diferite vârste, inclusiv cu copii, au mărşăluit prin oraş, manifestând împotriva Guvernului, plini de determinare, scandând sloganuri anti-PSD şi agitând lozinci care de care mai spumoase.​

"Partidul Salvaţi Deţinuţii"​

Atmosfera s-a dovedit foarte încinsă, iar protestatarii foarte îndârjiţi. Spre deosebire de protestele din zilele trecute, manifestanţii sunt mult mai organizaţi, având cu ei pancarte enorme, cu mesaje precum: "Sunteţi laşi, sunteţi copupţi, dar noi suntem tot mai mulţi", "Puie MSD", "Să piară PSD din ţară", "Partidul Salvaţi Deţinuţii", "PSD, cât crezi că o să mai fim paşnici?", "Vrem referendum" sau "Anticipate".

Alte mesaje sunt: "Vrem legi mai aspre, nu graţiere pentru politicieni", "Nu vreau o ţară penală pentru copiii mei", "Măi, Grindene, măi Grindene, eşti ruşinea ţării mele",  "În sesiunea asta pică doar guvernul", "Pentru ultima ispravă nimeni nu vă graţiază", "Respectaţi justiţia" sau  "Nu vă bateţi joc de noi, că vă declarăm război". 

Fără incidente

Oamenii au continuat să se alăture protestului în valuri. În jurul orei 19, protestatarii au ajuns în Parcul Traian, după care au coborât, pe Corso, spre Piaţa Unirii, scandând mereu sloganuri împotriva PSD şi a Guvernului.

După încheierea marşului, fără niciun fel de incidente, mulţimea, spre deosebire de toate protestele anterioare, a rămas în Piaţa Unirii, unde continua să scandeze sloganuri prin care îşi manifestă nemulţumirile, dar îşi exprimă şi revendicările.

Protestatarii strigă "La închisoare, nu la guvernare", "DNA, să vină să vă ia", "Ciorbea, demisia", "Jos PSD!", "Noi suntem puterea". Oamenii au cântat şi două strofe din Imnul naţional.

De toate felurile

De precizat că participanţi la miting sunt de toate vârstele şi condiţiile. Au venit foarte multe familii întregi, cu copii chiar şi de un an, în cărucior, şi până la bunici, care abia se mişcă. 

Oamenii vorbesc atât limba română cât şi ungureşte, chiar dacă scandările sunt exclusiv în româneşte. Ceea ce surprinde este numărul foarte mare al protestatarilor care au venit cu pancarte şi cu steaguri tricolore, fie cu flamură, fie doar cu pânze înfăşurate peste haine. 

Un grup de protestatari veniţi anume din Beiuş, care în anii trecuţi au militat pentru reabilitarea DN 76, au adus un banner pe care l-au făcut ei, din pânză albă, cu o lungime de 6-7 metri, pe care au cusut un steag tricolor şi pe care au scris şi textul "Sunteţi laşi, sunteţi corupţi, dar noi suntem tot mai mulţi".

"Cea mai bună versiune a Oradiei"

Nu s-a strigat nimic obscen şi nimic injurios, iar niciunul dintre participanţi nu a dat semne că ar intenţiona să comită acte de vandalism sau violenţă, dimpotrivă. Oamenii îşi spun foarte precis dorinţele şi se comportă civilizat. 

Copiii se joacă pe platoul din jurul statuii Mihai Viteazul, în timp ce părinţii strigă "Cine nu sare nu vrea schimbare", "Jos PSD" sau "PSD, ciuma roşie". 

Unul dintre participanţi, Alin Dobai, profesor de Filozofie, a afirmat că este plăcut impresionat de motul în care se desfăşoară protestul şi a spus că "aceasta este cea mai bună versiune a Oradiei din 90 încoace". 

La ora 20, mai sunt aproximativ 2.000 de persoane în Piaţa Unirii. Atmosfera este la fel de vie. În timp ce unii manifestanţi pleacă spre case, alte grupuri sosesc la fel de învolburate.

Ţara fierbe...

În tot acest timp, şi în ţară protestele se înteţesc. În Bucureşti, numărul protestatarilor a ajuns la 100.000, iar în alte oraşe din ţară, la 70.000. Jurnaliştii din Capitală spun că este "cel mai mare protest din ultimii 20 de ani".

La ora 21, Piaţa Unirii este, încă, plină de oameni vocali. Între timp, numărul protestatarilor din toată ţara a crescut la 300.000, potrivit estimărilor făcute de jurnaliştii de la Digi 24.

Din inimă: ceai cald pentru protestatari

O pereche de tineri orădeni le-a adus protestatarilor ceai fierbinte, într-un flacon de 5 litri, şi le împart în pahare de unică folosinţă din plastic. Cei doi, reprezentanţi ai Asociaţia Dăruieşte din Inimă, au declarat că au simţit nevoia să-i ajute pe cei care stau în frig de mai multe ore.

Ei au spus că locuiesc în Ioşia, că au pregătit ceaiul acasă şi l-au adus în flacoanele învelite în staniol. Protestatarii spun că ceaiul este foarte bun, îndulcit potrivit şi binevenit, având în vedere frigul de afară.

"Dragnea nu fi trist, la Jilava au dentist"

Manifestanţii continuă să se desfăşoare în Piaţa Unirii, scandând aceleaşi lozinci. Au apărut şi protestatari cu pancarte noi. De exemplu, un tânăr a afişat o pancartă zicând că e tătic de 3 zile şi nu vrea să ajungă copilul lui condus de nişte gunoaie, iar beiuşenii care au venit la protest au strigat "Dragnea nu fi trist, la Jilava au dentist".

În staţia de tramvai din Piaţa Unirii protestatarii au lipit cu scotch afişe pe care sunt cuprinse mesaje gen "În democraţie hoţii stau la puşcărie", "Cartea lu’ Dragnea e de… caro", "Abrogaţi şi apoi plecaţi". Protestatarii speră că ele nu vor fi dezlipite astfel încât a doua zi să fie văzute de cât mai mulţi orădeni, pentru a înţelege scopul demersului lor.

Deşi e trecut de ora 21, ora până la care protestul a fost autorizat, în piaţă mai sunt circa 400 de persoane care discută în grupuri, se întreabă reciproc ce şanse există ca democraţia să supravieţuiască, ce ar trebui să se întâmple pentru ca "Dragnea şi slugile lui" să-şi abandoneze planul de a scăpa corupţii, iar la anumite intervale de timp scandează, sar şi suflă în fluiere şi vuvuzele.

La ora 21.25, organizatorii au anunţat încheierea protestului autorizat şi cei prezenţi au început să se risipească pe la casele lor pentru a urmări ceea ce fac colegii lor de idealuri la Bucureşti. Nu înainte de a-şi da întâlnire pe mâine, la aceeaşi oră, 17, şi în acelaşi loc, Piaţa Unirii, unde au lăsat pe soclul statuii lui Mihai Viteazul, pancarte, dar şi candele aprinse. 

Citiţi şi Mii de orădeni "responsabili şi cinstiţi" protestează împotriva Guvernului "no name"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
Sa,nceapa ANARHIA,in Romania
Hai in strada,sa-nceapa ANARHIA."Noapte crunta de betie, pana-n zori de zi sa fie/Unde-i vodca si rachia ca sa-nceapa anarhia ,in Romania!!!!." Gargo-Timisoara.Aduceti si copii,aduceti si catelul,aduceti prietenii, cunoscutii..ANARHIA sa conduca Romania......hai in strada...avem caldura,avem proiecte frumoase si destepte, avem drumuri rapide,avem apa menajera in pivnite,avem salarii mari,avem pensii marite,avem PeNaLi in fruntea urbei,avem un oras frumos,avem de tate....dar hai in strada ca asa e trendy,asa vor multinationalele..... hai in strada,sa'nceapa ANARHIA,....in Romania.E bineeeeee !!
Postat 03 Februarie 2017, 18:04 de platona
@andy
Nici eu nu sustin 100% demersul PSD. De fapt, ca sa fiu cat se poate de sincer, parerea mea este ca asistam la o lupta crancena intre doua grupari mafiote. Pe de o parte PSD, o sleahta de hoti, cu tot ce inseamna si a insemnat, si de cealalta parte "statul de drept", in care indivizi numiti (si nu alesi) ajunsi la "butoane" isi folosesc abuziv prerogativele, pentru a conduce in fapt tara, substituindu-se votului popular si mai rau, incercand cu orice pret sa ramana agatati de butoane. Crede-ma, nu m-am bucurat nici eu ca PSD a castigat, dar, la dracu, asta inseamna in esenta democratia! Repet afirmatia anterioara, pe "statul de drept" il doare la baston de gainarii care or sa beneficieze de ordonante, marea lui problema fiind in fapt "retezarea" prerogativelor, total in afara legii, de care DNA se "bucura" in acest moment. Cu definitia laxa a abuzului de putere, putea fi "agatat" oricine, in special adversarii "statului de drept" sau incomozii. Asa cum spuneam acum ceva timp, e mai mult decat paradoxal, ca ultimele sperante in instutuirea unei justitii adevarate, fara parti pris-uri si a unui stat de drept adevarat, sa "cada" in sarcina PSD! Insa, in conditiile in care celalalt partid important, ma refer aici la PNL, s-a predat cu arme si bagaje serviciilor si institutiilor de forta... Mai cred, ca marea diferenta intre cele doua grupari mofiote mai sus pomenite, este ca pe PSD-ei ii putem penaliza prin vot, insa pe ceilalti, care nu participa la acest proces vetust (procesul electoral), in care poporul isi voteaza alesii,. nu prea avem cum sa-i mai dam jos de la conducere! Si in final, chetia care ma deranjeaza in egala masura, este modul total diferit in care sunt tratate doua fapte identice, functie de "faptuitor".
Postat 02 Februarie 2017, 22:55 de User anonimizat
@anticomunist
Nu obisnuiesc sa scriu de pe mai multe conturi. 1. am spus si eu ca trebuiau facute anumite clarificari, problema e cu excluderea actelor normative, neincriminarea favorizarii rudelor pana la gradul 2 si limitarea perioadei de depunere a denunturilor. Aici vreau sa ma lamuresti, nu cu prima parte la care sunt de acord cu tine. 2 si 3 - ti-am raspuns la final : pt ca acum oamenii au simtit ca sunt sfidati. S-a dat o ordonanta cu 100% pt politicienii corupti sau viitor corupti.
Postat 02 Februarie 2017, 16:38 de andy
@andy sau @suporter_oradean
ca nu am inteles prea bine. Ai doua conturi de pe care postezi sau esti purtatorul de vorbe al lui @suporter_oradean? Ma rog, sa trecem peste. Hai sa-ti raspund si eu, raspunsurilor tale: 1.In vechiul Cod penal, abuzul in serviciu, este definit ca fiind indeplinirea, citez, "în mod defectuos", a atributiilor de serviciu. Chiar anul trecut CCR s-a pronuntat in aceasta speta. Citez : "Sintagma „în mod defectuos” este constituțională în măsura în care înseamnă „prin încălcarea legii”, în articolul 297 din Codul penal". Deci precizarea era necesara. De fapt, marea durere aici este. Daca ai urmarit, cred ca ai observat ca covarsitoarea majoritate a dosarelor DNA sunt axate pe abuzul in serviciu, care in vechea varianta a Codului Penal, lasa la discretia procurorului interpretarea termenului "defectuos". Prin inlocuirea acestei sintagme cu "in conditiile legii", DNA isi pierde principalul atu, folosit pentru eliminarea incomozilor. Despre prag, se poate discuta, dar nu se spune nicaieri ca prejudiciul nu se recupereaza. 2 si 3. Pai daca recunosti ca nici acelea nu erau corecte, te intreb, de ce n-au iesit oamenii in strada pentru a protesta impotriva "ticalosiei" guvernului tehnocrat si nu au cerut demiterea instanta a sefului CCR din acel moment? Vreau sa fiu bine inteles, nu ii apar pe PSD-isti, departe de mine gandul, dar ca om care iubesc dreptatea si urasc manipularile, intreb si eu, de ce nu se foloseste dreapta masura in situatii identice dar cu autori diferiti?
Postat 02 Februarie 2017, 16:29 de User anonimizat
@Ardeleanul
Ramane cum am stabilit, esti prea prost ca sa respiri neasistat! Hai pa!
Postat 02 Februarie 2017, 15:32 de User anonimizat
anticomunistu
,,mai draga" daca taceai filozof ramaneai asa......acelas....lingau pe la stat,,, noi prosti nu stim cu e sa furi stiti voi.....
Postat 02 Februarie 2017, 14:20 de Ardeleanul
@anticomunist
Raspuns : 1. Da - sunt de acord ca trebuie facuta diferenta intre contraventie si infractiune la abuzul in serviciu in functie de pericolul social. Asta a cerut CCR. Si nu e normal sa fie infractiune de ex faptul ca un edil si-a folosit telefonul sau masina de serviciu in interes personal. De acord ca trebuie stabilit un prag. Dar de aici pana a scoate complet orice abuz care nu depaseste 200.000, orice abuz in cazul emiterii unui act normativ (indiferent ca e la guvern sau la consilii locale), sa elimini favorizarea infractorului daca e ruda pana la rangul 2 si sa limitezi la maxim 6 luni un denunt. Ultima precizare devine foarte periculoasa in cazul crimei organizate - e un pericol foarte mare pt cei care isi asuma un denunt impotriva clanurilor, acestia isi risca unori viata lor sau a familiilor , expunandu-se razbunarilor. Si hotarasti tu din birou ca trebuie sa se hotarasca mai rapid, dar protectie ioc. 2. Nu era corecta nici acea erata, cum nu au fost multe din mizeriile facute de regimul Basescu; 3. A gresit clar si guvernul tehnocrat cand s-a bagat la modificari de cod penal, dar asta nu explica de ce nu au facut parlamentarii PSD acesle modificari pt ca aveau majoritate si puteau sa treaca linistiti prin parlament orice modificari de cod penal. PS - faptul ca unii au gresit nu le da drptul sa greseasca si ei. Nemultumirile actuale sunt pt ca aceste modificari au fost cu destinatie clara.
Postat 02 Februarie 2017, 12:36 de andy
@suporter_oradean
Si eu urasc PSD-ul! Poate ca motivele mele sunt mai fundamentate decat ale tale, dar vreau sa-mi raspunzi, fara injurii, daca se poate, la urmatoarele intrebari: 1. Ai citit ordonanta prin care se modifica definitia abuzului in serviciu? 2. Cand presedintele CC, facea o erata (care il salva pe base de la demitere) in numele intregii Curti, dimineata la ora 5 si ceva, aceea era corecta, la vedere, nu pe furis ca ordonanta PSD? 3. Cand guvernul "Tehnocrat" modifica peste 100 de articole ale Codului Penal prin Ordonanta de Urgenta, era OK? Mai am si altele, dar pe moment ma multumesc cu raspunsul la acestea!
Postat 02 Februarie 2017, 12:03 de User anonimizat
Dreptate pana la capat
Daca OUG de modificare a Codului Penal se dovedeste a fi neconstitutionala, fundamentata pe documente false si emisa cu scopul de a exonera de raspundere penala anumite persoane, o ancheta a parchetului este absolut necesara pentru aflarea adevarului, urmand ca instantele sa decida pana la urma daca s-au comis infractiuni in legatura cu emiterea OUG.
Postat 02 Februarie 2017, 11:37 de Petcu
DA, ASA E
@horia_simion : Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la România TV. "Dumneavoastră comunicați la primele ore ale dimineții că o decizie a unui guvern legitim, ales prin vot, este anchetată de DNA. În momentul în care procurorii anchetează decizia politică... s-a terminat ca stat. Klaus Iohannis poate să iasă și să ne spună orice la ora 11:00. Un lucru este sigur: democrația a luat o pauză acum în România. Tot ce se întâmplă, în acest moment, nu mai are legătură cu democrația. Ducerea de jurnaliști la parchet, anchetarea privind ordonanța de urgență, cine a scris-o... poate a scris-o un ONG, nu știu, poate l-a rugat Ministrul Justiției să colaboreze pentru binele țării", a zis Bogdan Chirieac.
Postat 02 Februarie 2017, 11:22 de TDS
imixtiune
Citesc cu surprindere articolul postat de Bihoreanul privind anchetarea de catre DNA a modului in care a fost emisa ordonanta. Se mai poate vobi inaceste conditii de democratie? Ce parere aveti?
Postat 02 Februarie 2017, 11:06 de horia_simion
lipsa argumentelor creaza monstrii..
Neutryno, imi vorbesti de manipularea PSD pentru coji dar voi protestati strigand lozinci impotriva unui partid pentru ca a incercat sa reduca puterile anormale a unui sistem coercitiv. Binenteles, criticati fara argumente. Sau mai bine zis cu argumentele sintetizate cel mai bine de @suporter_oradean. Urati PSD si atat. Asta e argumentul. USR si PNL au sesizat potentialul protestelor si forteaza miza. E evident. E uluitor cum s-a reusit crearea unei emotii sociale pentru a sustine puscaria si sistemul opresiv al statului. E uimitor cum protestatarii calca in picioare (inconstient cred) unul dintre cele mai importante si fundamentale drepturi ale omului si anume dreptul la libertate. Da domnilor! Ati reusit sa impuneti in Romania sistemul autoritarist bazat pe dictonul: Decat sa scape un corupt mai bine sa faca puscarie 10 nevinovati. Asta ati vrut , asta ati facut. Dar asta nu e libertate. E opresiune.
Postat 02 Februarie 2017, 10:56 de horia_simion
BOLOJANISM
@suporter_oradean: Eşti pe+aproape cu vârsta dar nu e chiar atât. Pentru câ suntem cam la egalitate sunt probabil la fel de SENIL ca KWI !
Postat 02 Februarie 2017, 10:54 de TDS
bravo Andy
bine zis Andy. Oricum cu tds nu prea ai ce discuta,omul are 60 ani,e aproape senil ,plus e bolnav in ultimul grad,boala numita " bolojenism "
Postat 02 Februarie 2017, 10:46 de suporter_oradean
COMISIA ( NU CONVENTIE ) DE LA VENETIA
@andy: Poate pentru că principiile fuseseră conceputea de CCR ? În ceea ce privește votul prin corespondență ( asumat în primul rând de către KWI ) s-a și aplicat deja ! A FOST UN MARE SUCCES ! FRANȚA : Legea electorală franceză nu oferă decât o alternativă la procedura de vot: votul prin procură. Votul prin corespondenŃă a fost interzis în 1975 din cauza multiplelor cazuri de fraudă. Totuşi, votul prin corespondennță este autorizat pentru alegerea Adunării cetățenilor francezi care trăiesc în străinătate. În acest sens, cetățenii francezi care trăiesc în străinătate trebuie să se înregistreze pe listele electorale care există la ambasadele sau consulatele franceze. UK: Majoritatea alegătorilor britanici votează în cadrul alegerilor prezentând-se personal la secŃia de votare. Totuşi, este posibil să se voteze prin corespondenŃă, fiind prevăzute două maniere, prin corespondenŃă sau prin procură, în acest caz fiind desemnată o persoană care votează în numele altuia. USA : Pentru a vota prin corespondenŃă, cetăŃenii trebuie să obŃină o cerere de tip carte poştală federală (Federal Post Card Application – FPCA). Dacă aceasta este corect completată şi trimisă, alegătorul va primi din partea agentului electoral local un buletin de vot prin corespondenŃă. Buletinul se primeşte cu cel puŃin trei săptămâni înainte de data alegerilor. Buletinul de vot se completează şi se introduce într-un plic ce se sigilează, urmând ca acesta să fie introdus în alt plic ce va fi la rândul său sigilat. Acest plic exterior nu are nevoie de timbre sau taxe poştale obişnuite chiar dacă va fi trimis în altă Ńară. Buletinul de vot se trimite prin curier. Despre votul electronic statele occidentale manifestă reticență. Italia: Un sistem de numarare electronica a voturilor a fost testat la alegerile din Italia din aprilie 2006. Sistemul a fost utilizat in cateva sectii de vot in paralel cu operatiunile clasice de contabilizare a numarului de voturi. Dar observatori oficiali ai operatiunilor de numarare au aratat serioase probleme in practica, plecand de la siguranta sistemului folosit si pana la “elementul uman” implicat. La o sectie de votare din Roma, unul dintre observatori a gasit o copie a softului de contabilizare a voturilor si cheile de acces intr-un cos de gunoi de langa sectie, dar nu a putut primi o copie oficial, fiind considerat “secret de serviciu”. FRANȚA: Rezultatele - iarasi neconvingatoare: cozile au fost mai mari decat altadata, unele echipamente au clacat si unele municipalitati au trecut la versiunea clasica in ultimul moment, ca urmare a testelor neconcludente. Conform unui studiu facut de Universitatea din Metz, echipamentul de votare“ a creat o mare problema de accesibilitate pentru persoanele cu probleme de vedere, fiind o sursa de discriminare pentru ei.” Studiul estimeaza ca pentru 25% dintre electori, folosirea acestor masini ar putea conduce la aparitia riscului de a gresi candidatul votat sau de a nu finaliza votul. OLANDA: Poate cel mai spectaculos esec al computerelor de vot a fost intalnit in Olanda, unde masinile de vot numite Nedap erau folosite pentru peste 90% din voturile din Olanda. Acestea au fost “sparte” in Octombrie 2006 de un grup numit “Nu avem incredere in computerele de vot” intr-o demonstratie in direct pe postul national de televiziune. Intregul proces a fost apoi explicat stiintific intr-un raport public care explica cum merge programul, cum a fost creat software-ul de crack si cum au capatat controlul asupra rezultatelor votului. Mai mult, grupul a demonstrat si cum emanatiile radio de la aceste masini de vot pot fi interceptate de la cativa metri distanta si se poate afla cu cine s-a votat. Filmuletul care explica cum se face aceasta interceptare poate fi gasit si astazi pe YouTube.
Postat 02 Februarie 2017, 10:44 de TDS
@tds
O tot dai cu cerintele CCR. La fel face si Dragnea, Iordache etc. Ne tot inserezi citate din declaratii ale unor profesori, judecatori sau din recomandarile Conventiei de la Venetia. Intrebarea mea e urmatoarea : cine a avut majoritatea in Parlament in ultimii 4 ani? Daca ati avut aceasta majoritate de ce nu ati modificat voi codul penal. e simplu : pt ca daca o faceati va penaliza electoratul. Aceste 2 proiecte de ordonanta cand s-a conceput ? Sa nu-mi spui ca in ultima luna dupa alegeri si-au dat seama ca sunt probleme grave in justitie si pentineciare si trebuie rezolvate urgent. E clar ca erau pregatie dinainte. Atunci daca tot se lauda Dragnea peste tot ca in campanie PSD a fost corect si au spus doar ce vor face ei, fara a ataca pe nimeni, ca a fost o campanie transparenta si curata etc, de ce nu a mentionat si aceste 2 initiative. Pt ca daca le mentionau, castigau probabil cateva mii de voturi de la cei cu dosare sau de la cei din inchisori, dar pierdeau milioane de la cei care nu au probleme cu justitia si vor un stat de drept. In incheiere, apropo de recomandarile Conventiei de la Venetia pe care vad ca iti place sa le citezi. Exista acolo si recomandari clare pt votul la distanta (electronic sau prin corespondenta). Acelea de ce nu le prezinti? Sau de ce PSD-ul le-a ignorat ani la randul? Sau amintim de Conventie doar cand ne avantajeaza, in rest sunt doar niste recomandari, nu obligatii.
Postat 02 Februarie 2017, 10:14 de andy
@nofan
pai ce ai tu sa il reprezinti pe win in dos? sau ai 2 conturi de pe care scrii?
Postat 02 Februarie 2017, 09:52 de User anonimizat
MODIFICARI CIOLOS&PRUNA
"Guvernul a modificat si completat, miercuri, prin ordonanta de urgenta, Codul penal si Codul de procedura penala. Unul dintre motivele care statu la baza noii ordonante de urgenta este faptul ca de la intrarea in vigoare a noului Cod de procedura penala si pana in prezent au fost adoptate un numar de 15 decizii ale Curtii Constitutionale care au produs un impact important asupra acestui act normativ. De asemenea este necesara transpunerea urgenta a unor acte normative ale UE din domeniul dreptului penal, dar si dreptului procesual-penal. Potrivit Gubernului, un motiv ar mai fi necesitatea stringenta a unor interventii legislative pentru asigurarea bunei desfasurari a procesului penal, semnalate de institutiile din cadrul sistemului judiciar. GUvernul arata ca au fost necesare interventii legislative necesare ca urmare a pronuntarii de catre Curtea Constitutionala a unor decizii de admitere a exceptiilor de neconstitutionalitate cu privire la Codul de procedura penala. Prin cea mai recenta decizie a CCR, s-a constatat ca renuntarea la urmarirea penala de catre procuror, fara ca aceasta sa fie supusa controlului si incuviintarii instantei de judecata, echivaleaza cu exercitarea de catre acesta a unor atributii ce apartin sferei competentelor instantelor judecatoresti. " ATUNCI ATI PROTESTAT ? Sau atunci era totul in regula ?
Postat 02 Februarie 2017, 09:39 de TDS
P.U.I.E. SI TIE ! NU STIU INSA CINE S-AR INCUMETA....
@suporter_oradean : A fost odată o ERATĂ ! Îți amintești cum s-a dat ? Că a fost redactată în toiul nopții de către judecătorul Minea ? ( venit probabil de acasă ). Măcar Guvernul Grindeanu se afla la serviciu în Palatul Victoria. Ai protestat și atunci? Sau ți s-a părut că ERATA SALVATOARE DE BĂS era bună ? N-o fi fost cu DEDICAȚIE CLARĂ ? UNICĂ ? Iordache are și studii juridice. Nu cunosc detalii despre cum a făcut-o ! Pe bune sau nu ! Dar mai rău decât seralistul Ghilea nu poate fi. Sau decât soțul Cherecheșoaiei care a absolvit la o vârstă medie ceva pe la UO. Sau ca Aurelia Cristea ( aprozăreasa PSD-istă demisionară ). De fapt tu URĂȘTI PSD-ul. Dar nu asta e problema. Și eu URĂSC PNL /PDL , ÎL URĂSC pe BOLOJAN din toți rărunchii ! Am și protestat împotriva lui Bolojan. Calm, autorizat,fără probleme. M-a crezut sau nu cineva nici nu contează. Faceți la fel. Nu mai veniți la protest cu bebeluși sau copii pe care îi expuneți frigului sau pericolelor. Fiți cât de cât consecvenți.
Postat 02 Februarie 2017, 09:33 de TDS
Chiar asa
@horia simion...electoratul psd e cel care a fost manipulat, la modul grosolan pentru o coaja de pita; in acest partid-stat e polarizarea cea mai mare posibila, cei de la varful partidului fiind super-bogatasi(penali toti) iar votantii cei mai saraci si nescoliti romani
Postat 02 Februarie 2017, 09:31 de Neutryno
P.U.I.E M.S.D , P.U.I.E TDS
De ce am iesit in srada ,alaturi de cei 4000 de oradeni ? Pentru ca codul penal a fost modificat la ora 22.30 pe furis,publicat in MO in regim de urgenta la ora 1.20 noaptea,pentru ca e cu dedicatie,e ceva de genu afara cu Voiculescu si alti acoliti,pentru ca Iordache nu are studii juridice si e un papa lapte agramat pus sa execute,pt ca grindeanu e o nulitate absoluta si recunosc,da urasc psd-ul,pt ca Mang,Claudiu Pop care abia a facut liceul,nu vreau sa zic cum a trecut clasa sau bac-ul si pt ca unu ca Tds e absolut cretin( si nu doar eu zic asta aici pe forum )_
Postat 02 Februarie 2017, 08:35 de suporter_oradean
bravo
felicitari
Postat 02 Februarie 2017, 08:34 de Iosca
politica
Mi se confirma si dupa protestele astea ca manipularea e uriasa. Habar nu au de ce au iesit in strada. Iar partidele de dreapta sunt varful de lance al protestelor. Pozele postate identifica ca participanti politicieni din Beius de exemplu. Il recunosc pe liderul USR Beius Lorincz F. sau unul din liderii M10 Beius veterinarul ala cu cainii . Si altii ca ei. Oameni cunoscuti in Beius ca fundamentalisti de dreapta a caror campanie electorala s-a bazat strict pe ura impotriva PSD. Si ce este cel mai dureros e lipsa oricaror argumente a acestor protestatari.
Postat 02 Februarie 2017, 08:18 de horia_simion
SE POATE
@Petcu: Esti in eroare ! Minorul nu se reprezinta singur ! Deci este vorba ca tutorele sau sa faca denuntul in 6 luni de la data la care a luat la cunostinta despre fapta ! E greu sa calculezi un astfel de termen dar presupun ca tutorele ar face-o in secunda...doi !
Postat 01 Februarie 2017, 22:54 de TDS
@ WinDos
WinDos tiew ti se potriveste un singur cuvant : GUNOI !!!! In rest iti doresc sa pieri pe limba ta !
Postat 01 Februarie 2017, 22:47 de scortosul
Ptr CHRIS...
(NU ca as vrea...) Dar ce-mi dorești tu mie,ți se va-ntampla ție!
Postat 01 Februarie 2017, 22:40 de Nofan
denunturi?
Eu nu sunt lamurit ca introducerea termenului de 6 luni pentru denunturi este oportuna. Adica intr-un caz de pedofilie, daca copilul abuzat nu se simte in siguranta si face denuntul dupa mai mult de 6 luni de la comiterea faptei, ce sa faca procurorul? Sa trimita victima la psiholog si sa-i recomande sa vina mai repede data viitoare?
Postat 01 Februarie 2017, 20:53 de Petcu
@windindos
suntem. te deranjeaza? atat iti doresc sa ai soarta lui lapusneanu. "succesuri"
Postat 01 Februarie 2017, 20:28 de User anonimizat
Putini !!!
Unde e ...Marea familie tradiționala cu a ei reprezentanți? Unde e Cherecheș,unde e Nadia,unde sunt popii și pastorii ??? Sunteți mulțumiți, se pare... Parveniți.
Postat 01 Februarie 2017, 20:27 de Nofan
Sunteti multi?
Poate "multi si prosti", vorba social-democratului Lapusneanu !!! Sunteti cam 0,5% din populatia cu drept de vot, care va opuneti ca procurorul sa probeze concret faptele, nu sa ingroape destine pe baza de denunturi luate prin santaj !!!
Postat 01 Februarie 2017, 20:08 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON