URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Februarie 2017, 17:50

Întrebări fără răspuns: PSD nu renunță la OUG privind modificarea codurilor penale

Întrebări fără răspuns: PSD nu renunță la OUG privind modificarea codurilor penale foto ziuanews.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PSD nu renunță la modificarea codurilor penale. După o conferință de presă în care, în propriile discursuri, el și Liviu Dragnea au vorbit despre orice altceva, mai puțin despre modificarea actelor normative, premierul Sorin Grindeanu a recunoscut, încolțit de jurnaliști, că „nu renunțăm la OUG de modificare a Codului Penal”.

Președintele PSD Liviu Dragnea și premierul Sorin Grindeanu au susținut o conferință de presă după ședinta Comitetului Executiv Național al PSD, fiind, de altfel, prima ieșire publică a lui Dragnea de la aprobarea OUG pentru modificarea Codului Penal.

Întrebat insistent de jurnalişti dacă va abroga ordonanţa de modificare a Codurilor penale, premierul Sorin Grindeanu a răspuns, la finalul întrunirii: "Nu". ”Am luat o hotărâre acum două zile şi mergem înainte, justificat”, a răspuns premierul, potrivitDigi 24.ro.

"Am discutat împreună cu toţi colegii din ţară despre situaţia actuală, situaţia politică actuală. PSD este un partid care a câştigat alegeri în mod corect, printr-un vot masiv. Guvernul a exercitat puterea în mod legitim, în spiritul şi în litera Constituţiei. Guvernul şi partidele care îl susţin suntem în continuare determinaţi să exercităm atât puterea executivă, cât şi puterea legislativă. Orice încercare de a submina activitatea Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România", a declarat Liviu Dragnea. "S-a reconfirmat susţinerea pentru Guvernul condus de premierul Grindeanu", a adăugat liderul PSD.

Preşedintele PSD a precizat că respectă dreptul manifestanţilor de a protesta, dar a vorbit insistent de ''campania de minciună şi dezinformare practicată în ultimele zile'', ''maşinăria de manipulare şi dezinformare'' despre care a afirmat că nici nu ştie dacă îşi are originea în ţară.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea l-a acuzat chiar pe preşedintele Iohannis că este ”autorul moral al violenţelor de aseară”. El a făcut această acuzaţie în contextul în care aprecia felul în care a acţionat MAI şi Jandameria şi solicita detalii despre cei care s-au exprimat cu violenţă.

„Această ordonanţă nu opreşte procesul în care sunt implicat”, a mai adăugat Dragnea, deşi jurnaliştii i-au replicat că actul dezincriminează abuzul în serviciu, şi chiar a susţinut că a început "o acţiune de redeschidere a procesului Referendumului", în care a fost condamnat definitiv.

Jurnaliştii au observat că Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu au părut joi să se distanţeze de ministrul Justiţiei, Florin Iordache, în condiţiile în care liderul PSD a spus că a avut o singură discuţie cu acesta, la numirea în funcţie, cand Iordache a cerut libertatea de a-şi alege singur secretarii de stat (nicidecum pe proiecte de acte normative), iar premierul a declarat că a discutat cu acesta doar despre aspectele formale legate de îndeplinirea "procedurilor interne" cerute de legislaţie.

Şeful PSD a respins, pe de altă parte, ideea organizării unor contramanifestaţii. "Oamenii care ne-au votat simt şi ei, organic, dorinţa să se exprime în stradă. Eu nu am de gând să scoatem în stradă un milion de oameni, pentru că ar fi o luptă între români şi eu aşa ceva nu accept", a mai afirmat liderul PSD. În schimb, PSD va demara, de vineri, o strângere de semnături.

În momentul în care întrebările ziariştilor - toate vizând problema adoptării netransparent şi grăbit a actelor normative anti-justiţie - s-au înmulţit, devenind tot mai concrete, liderul PSD a invocat faptul că nu este ministrul Justiţiei, apoi faptul că are o întâlnire importantă, pentru ca în final să se ridice pur şi simplu de pe scaune şi să părăsească, împreună cu premierul, sala de conferinţe.

Comitetul Executiv Naţional al PSD şi-a exprimat joi, în şedinţa extraordinară, susţinerea pentru Guvernul Grindeanu, în contextul adoptării de către Executiv a OUG privind justiţia şi al protestelor masive de stradă care au survenit după acest demers, au precizat pentru Mediafax surse din PSD.  În şedinţă nu a fost exprimat însă şi un vot, susţinerea fiind manifestată prin luări de poziţie ale membrilor CExN, acest fapt echivalând cu menţinerea actelor normative controversate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Papusa si papusarul
Numai cei naivi isi imagineaza ca Dragnea va fi de acord sa-l "coordoneze" pe Grindeanu in sensul abrogarii/revocarii OUG privind modificarea Codurilor. Singura speranta a ramas ca judecatorii de la Curtea Constitutionala sa constate ca papusile lui Dragnea si-au depasit atributiile constitutionale, respectiv ca au actionat ca simple instrumente actionate de papusar, executând orbeste toate comenzile acestuia. Sper totodata ca cei de la DNA sa faca lumina si sa aflam cate "sponsorizari" s-au colectat de la toti penalii interesati de modificarea codurilor.
Postat 02 Februarie 2017, 20:42 de Petcu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON