URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2023, 14:46

Percheziții la Serviciul de Înmatriculări și Permise Bihor! (FOTO/VIDEO)

Percheziții la Serviciul de Înmatriculări și Permise Bihor! (FOTO/VIDEO) Foto: Paul Lelea / BIHOREANUL
Percheziții la Serviciul de Înmatriculări și Permise Bihor! (FOTO/VIDEO) Foto: Paul Lelea / BIHOREANUL
Percheziții la Serviciul de Înmatriculări și Permise Bihor! (FOTO/VIDEO) Foto: Paul Lelea / BIHOREANUL
Percheziții la Serviciul de Înmatriculări și Permise Bihor! (FOTO/VIDEO) Foto: Paul Lelea / BIHOREANUL
Percheziții la Serviciul de Înmatriculări și Permise Bihor! (FOTO/VIDEO) Foto: Paul Lelea / BIHOREANUL
Percheziții la Serviciul de Înmatriculări și Permise Bihor! (FOTO/VIDEO) Foto: Paul Lelea / BIHOREANUL

Polițiștii bihoreni ai Direcției Generale Anticorupție și procurorii DNA au descins joi la sediul Serviciului de Înmatriculări și Permise Auto.

Sursele BIHOREANULUI spun că 17 persoane vor fi duse la audieri, ceea ce înseamnă practic întregul personal al acestuia.

Totodată, anchetatorii ridică documente, în cadrul unei investigații privind posibile fapte de corupție și asimilate celor de corupție.

Surse din Prefectura Bihor au confirmat descinderea DGA și DNA la Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, aflat în subordinea acestei instituții, însă nu au putut preciza dacă ancheta vizează activitatea de înmatriculări sau cea de eliberare a permiselor.

La intrarea în sediu, atât în strada Republicii, cât și pe strada Dunărea, BIHOREANUL a surprins mai multe mașini aparținând MAI, și chiar angajați ai DGA ieșind din instituție.

Informația nu a fost făcută publică de anchetatori până la ora publicării acestei știri.

Deocamdată, atât purtătorul de cuvânt al DNA cât şi cel al DGA au refuzat să ofere detalii despre caz.

Cert este că programul instituției cu publicul a fost suspendat pe durata descinderilor.

Intrarea în Biroul de înmatriculări este păzită, iar cetățenii care încearcă să pătrundă în instituție nu sunt lăsați.

„Până la finalizarea acţiunii poliţiştilor DGA şi a procurorului DNA, activitatea în Serviciul Regim Permise și Înmatriculări a fost suspendată. Cel mai probabil, această suspendare se va întinde pe toată ziua de joi. Programul se va relua în cursul zilei de vineri, în condiţii normale”, a declarat pentru BIHOREANUL şefa Cancelariei Prefectului, Ligia Oală.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
ferfeleaga
Este clar ca la înmatriculării a fost razia, dar nu am mai fost de mult pe acolo, la pașapoarte am avut programare la 10:25 la 10:30 am ieșit la evidenta populației la fel.
Postat 09 Decembrie 2023, 12:34 de Sandu2100
Sa vina mascatii...
Uite asa se rezolva problema coruptiei in tara bananiera romania. Zile, luni, ani de filaje pentru 10€ ciubuc la ghiseu. Nu zic ca e normal, te am prins, la revedere dar sa irosesti atitea forte si logistica pentru plevusca. Ce prejudiciu au adus statului, tarii? Oricum, tentatia spagii e generata tot de un stat inert, reluctant la informatizare, care face dintr-o inmatriculare auto o ditamai saga. Intre timp, se petrec tunuri la scara megalitica, romania e spoliata de resurse, e supta sub ochii a 6 servicii secrete, dga, dna, anaf, curte de conturi. Ani de zile, de pe vremea lui udrea, nu s a mai auzit de dna si dga. Scopul e sa terorizam populatia cu puscaria, nu sa recupetam si sa stopam prejudicii. Ne facem ca lucram , apoi ne luam banii pe card, in timp ce tara se ingroapa in imprumuturi, cetatenii platesc si li se serveste spectacol, nu servicii. Noua Aristocratie Bugetara.
Postat 09 Decembrie 2023, 11:38 de excalibur
Sandu2100
Eu am cascat bine ochii Sandu2100. Daca nu este clar nici acum, nu la pasapoarte, buletine si permise a fost razia ci la inmatriculari auto... si cand am pomenit de numere, m-am referit la numere de inmatriculare auto, sau placute de inmatriculare sa fie mai clar. Prostimea sta cu numere de ordine si imbulzita la cozi, iar smecherii, in fata ta, fara perdea, paseaza teanc de dosare, iar eu, neam crescut prost si zgarcit, vin si a doua zi, ca azi n-au mai avut timp si pentru mine functionarii serviciului public de inmatriculari.
Postat 08 Decembrie 2023, 17:59 de ferfeleaga
@vasi13
"Sandu alias biggie te-ai dat de gol cu poza. Nu ai nici permis si nici buletin de Oradea. E aceeasi intrare boule!" Ti-am mai zis dar se pare ca nu pricepi. Nu-l cunosc pe Sandu2100, habar n-am cine e. Iar in legatura cu poza, KP a comentat ca nu e poza de la inmatriculari. Mai multa atentie la ce citesti, poate vei si intelege la un momendat ce a vrut sa spuna autorul cu cuvinteele...!
Postat 08 Decembrie 2023, 12:35 de Biggie
@vasi13
Am uitat sa adaug, ma confunzi!
Postat 08 Decembrie 2023, 12:13 de Biggie
@vasi13
"Sandu alias biggie te-ai dat de gol cu poza. Nu ai nici permis si nici buletin de Oradea". Eu zic sa te linistesti cu presupunerile tale idioate. Permis obtinut in aprilie 1983 fara sa fie niciodata suspendat. Fa un calcul daca esti in stare. Iar alt buletin decat de Orada n-am avut niciodata. Nu-s venit ca tine din Bins, teleorman sau cine mai stie din ce sat plin de noroaie. Unde ai crescut intr-o casa construita din balegar amestecat cu noroi si paie. Probabil de acolo iti vine si ura viscerala fata de betoane. Eu zic sa te intorci de unde ai venit. Cu buletinul corespunzator locatiei tale!
Postat 08 Decembrie 2023, 09:06 de Biggie
Sandu cel cu buda in curte
Sandu alias biggie te-ai dat de gol cu poza. Nu ai nici permis si nici buletin de Oradea. E aceeasi intrare boule! Te dai de gol, vezi ca minteai ca Episcopia e asfaltata toata, vezi ca minciuna te caracterizeaza popa spurcat ce esti
Postat 08 Decembrie 2023, 06:37 de vasi13
Sandu cel cu buda in curte
Iar minti sandu? Ce cauta un carutas la permise? Stai naibii pe buda din curte in satul tau.
Postat 08 Decembrie 2023, 06:35 de vasi13
S-a dat startul !
S-a dat startul la vanatoarea de galbejiti corupti, plantati prin institutii publice de eternul sprancenato-chelios birtinez. La multi ani, cu executare ! :))))
Postat 08 Decembrie 2023, 04:12 de Silver_Cat
Inteligenta materiei
Tu chiar crezi ca anchetatorii exista ca sa-i prinda pe delicventi? Daca s-ar dori, s-ar crea mecanisme care SA NU PERMITA abaterile de la regula. "Preventia este mama intelepciunii" Sau, cum zicea un filosof: Ori esti precaut, ori esti prost". Cum pot bancile sa securizeze n-mii conturi,tranzactii,carduri. Adica le-a trebuit 2 ani "anchetatorilor" sa calculeze cite vaccinuri s-au cumparat, cu ce pret, citi sunt vaccinabili...Sa fim seriosi. Romania e o vaca de muls, important e sa ai unde pune botul. E concurenta mare. Si foame pe masura. Fiecare "reglementare" a statului roman e o complicatie in plus pentru fraieri si o oportunitate de afaceri pentru cei "eligibili"...
Postat 07 Decembrie 2023, 22:44 de excalibur
@ferfeleaga
"daca mergi la biroul de copiat acte potrivit, ai numere in acceasi zi". Pont pentru anchetatori, urmatoarea tinta sa fie birourile de copiat acte care rezerva programari si apoi le vand clientilor. E chiar asa de greu sa fie identificati?
Postat 07 Decembrie 2023, 22:33 de Biggie
ferfeleaga
Eu am fost la pașapoarte, permise, buletine cu programare online și nu am avut probleme.
Postat 07 Decembrie 2023, 22:02 de Sandu2100
serviciu public cica
Automatele cu numere de ordine de pe vremea lui Bolojan, au disparut. Online te programeaza peste o luna. Imbulzeala si dezordine intretinuta artificial, ca doar toata lumea stie ca daca mergi la biroul de copiat acte potrivit, ai numere in acceasi zi. Dupa razie se vor linisti cateva luni, apoi la loc comanda... prefectul aude de "inadvertente" numai cand e DGA la usa
Postat 07 Decembrie 2023, 21:39 de ferfeleaga
@Mariusz
"N am văzut atâta aroganța și așa flegmatici oameni în nici o instituție din România ". Vad ca ai internet si comentezi aici. E greu sa te programezi online? Si sa te cheme inaintea celor care stau gramada, neprogramati in fata usii? Si inainte de a merge la ora programata, sa intri in biroul de copiat acte de peste drum, sa le dai 20-30 de lei sa iti puna toate actele la punct ca sa nu fie nevoie sa revii? Esti samsar de masini? Sau de ce esti atat de trist si nervos?
Postat 07 Decembrie 2023, 21:35 de Biggie
::::::))))
Alo jurnaliștii, nu vedeți ca pun emoji ca răd și apare semnul întrebărilor :::::))))))
Postat 07 Decembrie 2023, 20:58 de Sandu2100
KP aka mama Omida
Îți dai "ZEAMA" ce jurnalisi ???????? in schimb tu este șefu propagandilor pe Transilvania ????????????
Postat 07 Decembrie 2023, 20:57 de Sandu2100
Percheziții...
Bla,bla,bla.Văd că ați pus mulți boticu la acest articol????‍♂️
Postat 07 Decembrie 2023, 19:21 de Maikeltroll
@KP
La buletine și înmatriculari , din stradă, se intra pe aceeași ușa. Pemisele auto sunt după colț. Deduc deci că ai buletin dar nu și permis de conducere(încă- probabil e in curs), deci nici mașină.
Postat 07 Decembrie 2023, 19:13 de DaNu
@KP
"Jurnaliști manipuliști. În poză apare Biroul de Evidență a Persoanelor, nu cel al autovehiculelor și al conducătorilor auto". Asa si? Poza e problema? Ai uitat sa ne spui ca nemernicii de liberali ar fi de vina daca cineva fura sau ia spaga. In continuare astep sa ne spui ce au facut, in mandatele lor, "terminatii" mang, pasztor si filip pentru acest oras.
Postat 07 Decembrie 2023, 17:58 de Biggie
Sper ca i au luat pe scaieții aia de la înmatriculari !
N am văzut atâta aroganța și așa flegmatici oameni în nici o instituție din România , pe deasupra ca îs șpăgari șefi, au program de femei gravide , până la 15:30 în cursul săptămânii și vinerea până la 12, normal program scurt ! Au niște figuri și se comportă cu tine ca și cum ai fi ultimul om ei niște seminanalfabeti cu job uri moștenite din tată în fiu ( cum îi la modă în România în domeniul public ). Pască ăla sau Pascu nu știu exact cum îl chema țarantocul ăla obosit , sper să și meargă la pușcărie pt șpăgile care le iau de la toți carcalacii care înmatriculează mașini sau ghibiti cum s ar zice care sar rândul și merg cu dosarul de numere roșii pregătiți cu șpagă 100 ron pe număr și cafele de diminineata ! În sfârșit o acțiune de aplaudat a Poliției Romane ! Sper să și și piardă funcția obositii de la ghișeu ! În frunte cu Pasca/ Pascu
Postat 07 Decembrie 2023, 17:50 de Mariusz
BRAVO !!!
In sfarsit s-a gandit cineva sa faca ordine si acolo , ca daca mergi sa iti inscrii masina asa vorbesc flegmele alea cu tine de parca ti-ar face un serviciu personal nu obligatia lor pt care sunt platiti
Postat 07 Decembrie 2023, 17:07 de Mare_blue17
curiozitatea ma omoara
Oare faza cu dosarul pe pervaz va avea un ecou sau buba e mai mare de atat?
Postat 07 Decembrie 2023, 15:59 de Christa
Jurnaliști manipuliști.
În poză apare Biroul de Evidență a Persoanelor, nu cel al autovehiculelor și al conducătorilor auto. Adică e vorba de aripi diferite ale clădirii. Nu v-a dus mintea să faceți poza 5 metri mai încolo, sau e totuna pentru voi?
Postat 07 Decembrie 2023, 15:46 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON