URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Aprilie 2015, 13:27

Pedeapsă blândă pentru "împăratul şpăgilor" de la Medicină: Romanul a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pedeapsă mai mult decât blândă pentru fostul prodecan al Facultăţii de Medicină Oradea, Constantin Romanul, reţinut pe 26 iunie anul trecut după ce a fost prins în flagrant în timp ce încasa de la stundenţii medicinişti şpăgi între 50 şi 200 euro, "preţul" unei note de trecere la examen.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, medicul dezvoltase o adevărată industrie, cunoscută şi transmisă de la o generaţie de studenţi la alta, iar procedura era simplă. Banii se puneau într-un plic şi trebuiau duşi la cabinetul medicului de la Spitalul Judeţean, în săptămâna dinaintea examenului, dimineaţa între 7.00 şi 7.30.

Inculpat pentru luare de mită în formă continuată, în două dosare penale care ulterior s-au conexat, Romanul a primit, luni, sentinţa la Tribunalul Satu Mare: 2 ani de închisoare cu suspendare.

Pedeapsa este mai mult decât blândă în condiţiile în care ditamai profesorul universitar, doctor în ştiinţe medicale, vindea de ani de zile notele de la examene şi a fost dovedit că a încasat doar într-o singură zi, şpăgi de la 25 de studenţi, fapte pe care le-a şi recunoscut.

Hotărârea instanţei nu este, însă, definitivă. Ea poate fi atacată de procurori, prin apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Între timp, Romanul, care  a fost trimis în faţa instanţei în stare de arest domiciliar, a scăpat de "carceră", fiind eliberat sub control judiciar.

După cum se ştie, Constantin Romanul a fost prins în flagrant, pe 26 iunie, taxându-şi studenţii cu câte 200 euro pentru a-i promova la examenul pe care aceştia urmau să-l susţină cu el.

Universitarul, medic şi şef de secţie la Secţia Oro-Maxilo-Facială, a fost ridicat din cabinetul său din Spitalul Clinic Judeţean Oradea şi reţinut, instanţele de judecată respingând însă cererea de arestare formulată pe numele lui de procurori, măsură pe care au înlocuit-o cu arestul la domiciliu.

Citiţi despre cum vindea universitarul notele ca pe o legătură de ceapă în piaţă în articolul:

Împăratul şpăgilor: Cum a ajuns Romanul să fie săltat pentru luare de mită

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON