URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Februarie 2024, 14:45

Pasiune și gheață: Câteva considerații despre Campionatul European de Înot în Ape Înghețate de la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Campionatul European de Înot în Ape Înghețate, desfășurat la Oradea între 2 și 4 februarie, a fost o experiență de neuitat pentru cei 322 de înotători și susținătorii lor. Reacțiile lor au fost măgulitoare pentru Oradea, aceștia spunând că nu se așteptau să aibă condiții atât de bune, cu toate facilitățile gândite în beneficiul sportivilor, până la cel mai mic detaliu.

În același timp, sper că această competiție a transmis un stimul și celor care încă n-au îndrăznit să-și urmeze pasiunea, indiferent care este ea.

Înotul în ape înghețate este în primul rând o formă de auto-cunoaștere și depășire a limitelor personale. Necesită o pregătire fizică și mintală intensă, într-un mediu controlat, pentru a minimiza riscurile pentru sănătate.

Beneficiile scufundării și înotului în gheață pentru organism sunt cunoscute și folosite în sportul de mare performanță, pentru recuperarea și refacerea rapidă a capacitații sportivilor. Nu doar că stimulează sistemul imunitar și circulația sângelui, dar contribuie și la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea inflamațiilor. Sportivii care practică înotul în ape înghețate spun că asta le conferă o stare de bine și o energie revigorantă pe care nu o găsesc în alte antrenamente.

Frumusețea concursului de la Oradea este că a reunit atât sportivi de mare performanță, cât și amatori care, prin acest sport, vor să aibă un scop dincolo de familie și job, vor să cunoască locuri noi și oameni, pentru o viață împlinită. Pentru ei, înotul în ape reci nu este doar un exercițiu fizic, ci o ocazie de a experimenta senzații unice și de a-și testa limitele.

Pasiunile ne conectează cu noi înșine și cu ceilalți și ne oferă satisfacții personale atât de căutate. Campionatul European de Înot în Ape Înghețate de la Oradea a demonstrat că sportul extrem poate fi practicat într-un mod responsabil și sigur, de către profesioniști sau amatori. Sper că va fi și un îndemn pentru explorarea și încurajarea pasiunilor în viață, indiferent că sunt pe uscat sau în apă. 

Ovidiu Tirla
Înotător în ape înghețate

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON