URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
13 Februarie 2024, 14:45

Pasiune și gheață: Câteva considerații despre Campionatul European de Înot în Ape Înghețate de la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Campionatul European de Înot în Ape Înghețate, desfășurat la Oradea între 2 și 4 februarie, a fost o experiență de neuitat pentru cei 322 de înotători și susținătorii lor. Reacțiile lor au fost măgulitoare pentru Oradea, aceștia spunând că nu se așteptau să aibă condiții atât de bune, cu toate facilitățile gândite în beneficiul sportivilor, până la cel mai mic detaliu.

În același timp, sper că această competiție a transmis un stimul și celor care încă n-au îndrăznit să-și urmeze pasiunea, indiferent care este ea.

Înotul în ape înghețate este în primul rând o formă de auto-cunoaștere și depășire a limitelor personale. Necesită o pregătire fizică și mintală intensă, într-un mediu controlat, pentru a minimiza riscurile pentru sănătate.

Beneficiile scufundării și înotului în gheață pentru organism sunt cunoscute și folosite în sportul de mare performanță, pentru recuperarea și refacerea rapidă a capacitații sportivilor. Nu doar că stimulează sistemul imunitar și circulația sângelui, dar contribuie și la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea inflamațiilor. Sportivii care practică înotul în ape înghețate spun că asta le conferă o stare de bine și o energie revigorantă pe care nu o găsesc în alte antrenamente.

Frumusețea concursului de la Oradea este că a reunit atât sportivi de mare performanță, cât și amatori care, prin acest sport, vor să aibă un scop dincolo de familie și job, vor să cunoască locuri noi și oameni, pentru o viață împlinită. Pentru ei, înotul în ape reci nu este doar un exercițiu fizic, ci o ocazie de a experimenta senzații unice și de a-și testa limitele.

Pasiunile ne conectează cu noi înșine și cu ceilalți și ne oferă satisfacții personale atât de căutate. Campionatul European de Înot în Ape Înghețate de la Oradea a demonstrat că sportul extrem poate fi practicat într-un mod responsabil și sigur, de către profesioniști sau amatori. Sper că va fi și un îndemn pentru explorarea și încurajarea pasiunilor în viață, indiferent că sunt pe uscat sau în apă. 

Ovidiu Tirla
Înotător în ape înghețate

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON