URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Februarie 2024, 15:16

Campionatul European de Înot în Ape Înghețate din Oradea a adus 9 medalii pentru România (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

România a încheiat Campionatul European de Înot în Ape Înghețate – Oradea 2024 cu un bilanț extraordinar: 9 medalii, overall, respectiv 47 de medalii în clasamentele Age Group. Concursul s-a ridicat la anvergura unui Campionat Mondial, iar cei mai valoroși ice swimmeri din Europa au profitat de infrastructură extraordinară și au doborât 14 recorduri mondiale.

Prima ediție a unui Campionat European de Înot în Ape Înghețate a avut la start foști participanți la Jocurile Olimpice, campioni mondiali și europeni în înotul în ape libere și înghețate, dar și pe cei mai în formă ice swimmeri europeni. Alisa Fatum si Andreas Waschburger, Germania, au dominat probele lungi, de 500 și 1000 de metri, în care ambii au doborât recordurile mondiale. Ștafeta masculină a Poloniei de 4 X 250 de metri, cu „regele gheții” Marcin Szarpak (ultimul campion mondial la 1000 de metri și cel mai rapid ice swimmer pe milă înghețată), în ultimul schimb, a cucerit aurul la finalul unei probe epice, ultima de la Euro.

Visit Oradea

Team România a încheiat prima ediție a unui Campionat European cu un bilanț extraordinar: 9 medalii la overall, 4 de aur, 4 de argint și 1 bronz.

Simona Andreea Chiru (aur, 100 de metri liber, cu record mondial și argint la 50 de metri liber), Andrei Enache (aur 250 de metri liber, cu record mondial), Dragoș Ghile (aur 100 metri fluture, cu record mondial), Vladimir Romaniuc (argint 100 de metri bras și  bronz, 50 metri fluture), Cosmin Modoran (argint, 100 metri spate), România 1 (argint - ștafetă 4X50m liber cu Andrei Enache, Dragoș Ghile, Cristian Tranulea și Delia Ana Kovacs), România 2 (aur - ștafetă 4X50 medley relay cu Cosmin Modoran, Vladimir Romaniuc, Dragoș Ghile și Simona Andreea Chiru, cu record mondial) au fost cei mai în formă români. În clasamentele Age Group, România a reușit să obțină 47 de medalii: 15 de argint, 16 de argint și 16 de bronz.

„A fost o ediție extraordinară, cu rezultate foarte bune pentru România, obținute de înotători tineri și valoroși. Sper ca în urma acestor performanțe acest fenomen să capete o și mai mare amploare la noi. Au fost 3 zile de real spectacol la Oradea, unde am avut parte de o infrastructură sportivă de top, feedback-ul venit de la participanți fiind unul foarte, foarte bun. Pentru organizarea ireproșabilă vreau să-i mulțumesc lui Ovidiu Tirla care s-a ocupat în cele mai mici amănunte ca nimic să nu le lipsească înotătorilor și a mai avut și energia să urce de două ori pe podium la age group” a transmis Paul Georgescu, directorul competiției.

Visit Oradea

Denis Cadon, Franța, delegat tehnic, care va fi prezent și la Jocurile Olimpice Paris 2024, precum și arbitrul Dan Ardelean și starterul Marius Grigore au contribuit decisiv la buna desfășurare a Europeanului.

Primul Campionat European de Înot în Ape Înghețate din istorie a fost organizat de IISA (International Ice Swimming Association), Asociația Sportivă Ice Swimming and Open Water, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea) și CSM Oradea.

Visit Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON