URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2020, 13:10

Parchetul Bihor cere arestarea în lipsă pentru Victor Micula. Milionarul e acuzat că s-a sustras de la cercetări şi i-a sfidat pe anchetatori

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Surpriză în procesul pornit de Parchetul Tribunalului Bihor împotriva lui Victor Micula şi a celor patru poliţişti acuzaţi că l-au protejat şi i-au permis accesul la bazele de date secrete ale MAI. Prin rechizitoriul trimis în faţa instanţei, procurorii solicită arestarea preventivă în lipsă a milionarului.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, motivele cererii de arestare sunt acelea că, în loc să se prezinte şi să lămurească acuzaţiile, a sfidat organele de anchetă și s-a sustras urmăririi penale, atacându-i în mediul online pe ofiţerii DGA care l-au cercetat, catalogându-i infractori pe conturile sale de pe rețele sociale. 

Propunerea de arestare preventivă a fost înregistrată la Tribunalul Bihor, luni, 21 decembrie, şi a primit termen de soluţionare pentru data de 28 decembrie. 

După cum BIHOREANUL a mai scris, milionarul Victor Micula a fost trimis în judecată vinerea trecută, alături de patru agenţi de poliţie, Ovidiu Iovian Vaida, Camelia Erdei, Alin Claudiu Zanca respectiv Claudiu Rengle, cel din urmă pensionat între timp, acuzaţi că l-au lăsat să se joace de-a poliţistul şi chiar că au închis ochii la abateri rutiere pe care le-a comis.

Cauza a fost înregistrată la Tribunalul Bihor şi a ajuns în Camera preliminară a instanţei, unde a fost repartizată iniţial judecătoarei Crina Muntean. Magistratul a depus, însă, o declaraţie de abţinere, invocând faptul că a fost unul dintre judecătorii de drepturi şi libertăţi care a dispus anumite măsuri de supraveghere în faza de urmărire penală. Cererea de abţinere a fost admisă, dosarul urmând să fie repartizat unui alt magistrat.

După cum se știe, Micula s-a "refugiat" de mai bine de o jumătate de an în Elveţia, unde a închiriat un apartament la un hotel de 5 stele, în care organizează petreceri cu prieteni din România și din care transmite prin rețele sociale lecții online de antreprenoriat, momindu-și ascultătorii cu concursuri cu premii în bani, ba chiar a amenințat cu crearea unui nou partid, naționalist, care să revoluționeze politica autohtonă.

Propunerea de arestare preventivă formulată de procurori va fi analizată în prima fază de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor şi, apoi, şi de cei de la Curtea de Apel Oradea, în cazul în care apărătorii lui Victor Micula ori procurorii nu vor fi mulţumiţi de soluţia adoptată, verdictul Curţii fiind, în final, cel definitiv. . În cazul în care solicitarea de arestare va fi admisă, anchetatorii vor putea solicita emiterea unui mandat european de arestare, în baza căruia Micula va fi dat în urmărire internaţională.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Războiul stelelor
O sa avem spectacol si o pledoarie interesenta atât din partea procurorului de caz cât și din partea celebrului avocat. După cate coate si au dat acum au șansa să si etaleze cunoștințele. Va fi ceva de genul: procuror vs avocat. Un meci al ambițiilor între cei doi. Important ca legea să fie respectată iar Victoras sa învețe ceva din acest spectacol pt ca la valoarea părinților lui își putea ocupa timpul cu lucruri mult mai civice decât să facă pe "comisarul Modovan" .Trebuia luat de urechi de cand a inceput sa scoată melodi si sa murdareasca imaginea unor instituții si a celor din conducere...in loc sa fie îndrumat către alte activitati i s a dat nas!...si uite cum un "inteligent" a dat de lucru la atata lume...pe bani publici bineînțeles.
Postat 22 Decembrie 2020, 21:21 de Adrian_Preda
Dar de dosarul de evaziune fiscală de la Guardia, de peste 40 milioane Euro ... nu se "leagă" nimeni ?!?
Acolo ar trebui cerută arestarea întregului clan Micula, în solidar cu premierul de atunci Orban, Câțu și toată conducerea ANAF !?! Cazul e simplu ... ANAF a identificat în toamna anului 2019 o evaziune de peste 40 milioane Euro, cu bani care au trecut prin conturile Guardia Security de la firme ale clanului Micula. Guardia îl are pe Victoraș ca director general. În ianuarie 2020, nu numai că batista guvernamentală acoperea pe deplin țambalul, ca să nu se audă ... dar Ministerul de Finanțe a și plătit peste 90 milioane Euro către niște firme ale clanului ca obligații dictate de CSID din Washington , ca făcătură de curte comercială de nivel internațional, în contextul în care termenul de restituire era abia luna martie a.c. Grabă mare la învârtit banii poporului român prin pușculițele Victorașului și ale Statului Român "liberal" !?! Băiatu' ăsta se crede Pablo "Escobar" de Căcăceni ... și nu va mai apărea la interval, ca să nu cadă în aceeași cursă tot soiul miniștri, parlamentari, generali, chestori și alți "neterminați" !?!
Postat 22 Decembrie 2020, 18:07 de CrisDumi
Penal fara bacalaureat si functie publica
Nu pot sa cred ca se ia atitudine in fata acestui grohaitor de Cacaceni. In sfarsit justitia a pus niste vertebre in coloana si incearca sa se ridice de jos. Slabe sanse sa-l bage la zdup, dar cine stie, poate ca intr-un tarziu intelegem si noi cum se fac lucrurile in lume si scapam de scursurile care ne trag in jos.
Postat 22 Decembrie 2020, 13:46 de mandrucasuntoradean
sa calculam
Il aresteaza, satul roman ii datoreaza niscai bani, se supara, zice ca vrea penitenciarul, il preia cu tot cu garda, si in consecinta va fi acasa. Ca sa nu fie cu suparare si complicare de documente va fi arest la domiciliu adica la piscina si pista Helicopter. Apropo daca pleaca undeva cu elicopetrul cum va fi urmarit .....??? se trimit mig-uri de la Turda??? Care poate nu trec de Piatra Craiului. Bine... glumim, glumim, dar situatia e delicata....sa vedem statul de drept in actiune.
Postat 22 Decembrie 2020, 13:45 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON