URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Noiembrie 2018, 18:56

Până în anul 2020, toate clădirile din zona centrală a Oradiei vor fi reabilitate

Până în anul 2020, toate clădirile din zona centrală a Oradiei vor fi reabilitate Casa Adorján I
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local Oradea a aprobat joi indicatorii tehnico-economici ai unor investiţii de peste 22 milioane lei în refacerea unor clădiri. Lucrările vor viza reabilitarea unui număr de 16 imobile din zona centrală şi a Colegiului Naţional Mihai Viteazul.

Toate clădirile din centru...

În cel mult un an şi jumătate, centrul Oradiei se va schimba la faţă. "Pentru toate clădirile importante din zona centrală au aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru a putea intra în procedură de licitaţie, în vederea realizării lucrărilor de reabilitare, în aşa fel încât până la finalul anului 2019, începutul anului 2020, centrul oraşului să arate bine şi să aibă toate clădirile importante reabilitate", a spus primarul Ilie Bolojan în încheierea şedinţei de Consiliu Local de joi.

Printre lucrările de reabilitare a imobilelor se vor număra: repararea, reabilitarea sau înlocuirea faţadelor, şarpantei, învelitorilor, streşinilor, tencuielilor, zugrăvelilor, acceselor şi altele.

"Sper ca şi Consiliul Judeţean să reabiliteze cele două clădiri importante pe care le are în proprietate în zona centrală, respectiv clădirea fostei Policlinici şi clădirea Filarmonicii", a declarat primarul.

Începând cu casele Adorján

Lista clădirilor care vor intra în reabilitare începând de anul viitor este deschisă de casele Adorján I şi II din strada Patrioţilor 4 şi 6, în valoare totală de 2,1 milioane lei, Ertler din stada Mihai Pavel 8 (349.000 lei), Füchsl din strada Independenţei (3,3 milioane lei) sau cea a hanului Arborele Verde din strada Vasile Alecsandri 8 (2,2 milioane lei).

Conform listei aprobate de Consiliul Local, pe strada Republicii vor fi reabilitare clădirile de la numerele 7 (2,2 milioane lei), 14 (1,1 milioane lei), 15 (1,8 milioane lei), 17 – 19 (987.000 lei), 21 (548.000 lei) iar pe strada Primăriei vor intra în lucrări imobilele cu numerele 34 (285.000 lei) şi 41 (208.000 lei).

La fel, vor fi reabilitate clădirile din strada Iosif Vulcan 14 (996.000 lei), Samuil Micu Klein 9 (295.000 lei), Cuza Vodă 80 (122.000 lei) şi Ion Budai Deleanu 4 (424.000 lei).

În plus, estimate la 5,6 milioane lei, lucrările de reabilitare a clădirii Colegiului Tehnic Mihai Viteazul vor presupune reabilitarea termică a clădirii, refacerea finisajelor interioare, dotarea cu infrastructură educaţională specifică şi reabilitarea instalaţiilor de forţă şi de apă-canal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Felicitări
.
Postat 29 Noiembrie 2018, 23:31 de Sandu1206
2 mil. lei reabilitarea? lei noi?
Ce-a ajuns si milionul...poate nu face cladirea cit reabilitarea ,adeca fatade,tencuieli,sarpante,invelitori,stresini. Dar daca zice primaria, asa o fi...e manopera multa si au crescut salariile minime...in orasul lucrului bine facut.
Postat 29 Noiembrie 2018, 21:58 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON