URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Martie 2016, 19:54

Palatul de Justiţie din Oradea, cea mai scumpă investiţie din sistemul judiciar din România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările pentru restaurarea şi extinderea Palatului de Justiţie, unde îşi desfăşoară activitatea Judecătoria Oradea, Tribunalul Bihor şi Curtea de Apel Oradea, au costat 45,3 milioane de lei (fără TVA), suma fiind cea mai mare cheltuită în ultimii 25 ani în România pentru un obiectiv din sistemul judiciar, după cum a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor, judecătorul Cristian Monenci.

"Nu exagerez când spun că vin la serviciu cu aceeaşi plăcere cu care mă duc şi acasă. Era păcat de clădirea aceasta minunată să nu fie readusă la viaţă. Actul de justiţie nu depinde de condiţiile de lucru, dar contează foarte mult şi este o dovadă de respect faţă de justiţiabil", a spus purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor.

Potrivit acestuia, în urma lucrărilor, suprafaţa utilă a clădirii a crescut de la 9.050 metri pătraţi la 11.770 mp, însă cheltuielile de întreţinere ale imobilului au rămas aceleaşi.

La subsol au fost create 10 săli de judecată, 20 de spaţii pentru arhive, 9 spaţii tehnice, 6 birouri, inclusiv 5 celule pentru deţinuţii care aşteaptă să intre la procese. La parter, etaj 1 şi etaj 2, prin recompartimentare, s-au creat 195 de spaţii de birouri şi alte 9 săli de judecată, câte trei la fiecare nivel. Fostul pod a fost transformat în mansardă, unde s-au amenajat 24 de birouri pentru compartimentul administrativ al instanţelor.

"Odată cu recompartimentarea spaţiilor, toţi cei 600 de angajaţi ai celor trei instanţe – judecători, grefieri, şamd - au birouri spaţioase, în care stau cel mult câte doi. Asta, în comparaţie cu situaţia de până acum, când judecătorii au stat chiar şi câte 5-6 într-un birou", a mai explicat Monenci. 

Judecătorul a mai spus că toată clădirea este echipată cu detectoare de mişcare şi camere video, la interior şi exterior, iar clădirea beneficiază de sistem de climatizare, sălile de judecată sunt dotate cu sistem audio de înregistrare, sistem de înştiinţare a publicului şi afişaj electronic pentru cauzele aflate în dezbateri.

Inaugurarea oficială a palatului va avea loc vineri, 18 martie, de la ora 10, în prezenţa actualului ministru al Justiţiei, Raluca Prună, dar şi a fostului ministru Robert Cazanciuc, în mandatul căruia s-a derulat investiţia. Totodată, la eveniment şi-au anunţat prezenţa şi preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentanţi ai Băncii Mondiale.

Începând de vineri şi până pe data de 4 aprilie, activitatea instanţelor va fi suspendată.

Citiţi despre proiectul de reabilitare care  a transformat bătrânul palat într-o adevărată bijuterie în articolul: Justiţie High Tech: După investiţii de 26 milioane euro, Palatul de Justiţie a devenit o bijuterie

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
CASA MEA
Casa mea e-un cantec cu acorduri ample / E o calda melodie Casa me / Ea este pe-un continent / Melancolic si curat / Ea este fiinta mea / Avocata este cea mai buna / Mai cu falsuri , cu ce stie ea / Procese a castigat / Pe falsuri s-a-ntemeiat / Ce conteaza , Doinita...VIVAT / Casa mea si casa ei sunt foarte aproape / Ce ma bucur , o pot vizita / Ea e sufletul din ea , ea e insasi viata mea / Casa mea din...Europa ! Dar ...arestati-ma , arestati-ma / Sau daca vreti eutanasiati - ma / Singura voastra placere sunt eu / Cel ce va mai da in gat !
Postat 18 Martie 2016, 20:30 de TDS
DA
Cristian M. acolo vine....in...
Postat 17 Martie 2016, 21:39 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON