URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
17 Martie 2016, 19:54

Palatul de Justiţie din Oradea, cea mai scumpă investiţie din sistemul judiciar din România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările pentru restaurarea şi extinderea Palatului de Justiţie, unde îşi desfăşoară activitatea Judecătoria Oradea, Tribunalul Bihor şi Curtea de Apel Oradea, au costat 45,3 milioane de lei (fără TVA), suma fiind cea mai mare cheltuită în ultimii 25 ani în România pentru un obiectiv din sistemul judiciar, după cum a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor, judecătorul Cristian Monenci.

"Nu exagerez când spun că vin la serviciu cu aceeaşi plăcere cu care mă duc şi acasă. Era păcat de clădirea aceasta minunată să nu fie readusă la viaţă. Actul de justiţie nu depinde de condiţiile de lucru, dar contează foarte mult şi este o dovadă de respect faţă de justiţiabil", a spus purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor.

Potrivit acestuia, în urma lucrărilor, suprafaţa utilă a clădirii a crescut de la 9.050 metri pătraţi la 11.770 mp, însă cheltuielile de întreţinere ale imobilului au rămas aceleaşi.

La subsol au fost create 10 săli de judecată, 20 de spaţii pentru arhive, 9 spaţii tehnice, 6 birouri, inclusiv 5 celule pentru deţinuţii care aşteaptă să intre la procese. La parter, etaj 1 şi etaj 2, prin recompartimentare, s-au creat 195 de spaţii de birouri şi alte 9 săli de judecată, câte trei la fiecare nivel. Fostul pod a fost transformat în mansardă, unde s-au amenajat 24 de birouri pentru compartimentul administrativ al instanţelor.

"Odată cu recompartimentarea spaţiilor, toţi cei 600 de angajaţi ai celor trei instanţe – judecători, grefieri, şamd - au birouri spaţioase, în care stau cel mult câte doi. Asta, în comparaţie cu situaţia de până acum, când judecătorii au stat chiar şi câte 5-6 într-un birou", a mai explicat Monenci. 

Judecătorul a mai spus că toată clădirea este echipată cu detectoare de mişcare şi camere video, la interior şi exterior, iar clădirea beneficiază de sistem de climatizare, sălile de judecată sunt dotate cu sistem audio de înregistrare, sistem de înştiinţare a publicului şi afişaj electronic pentru cauzele aflate în dezbateri.

Inaugurarea oficială a palatului va avea loc vineri, 18 martie, de la ora 10, în prezenţa actualului ministru al Justiţiei, Raluca Prună, dar şi a fostului ministru Robert Cazanciuc, în mandatul căruia s-a derulat investiţia. Totodată, la eveniment şi-au anunţat prezenţa şi preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentanţi ai Băncii Mondiale.

Începând de vineri şi până pe data de 4 aprilie, activitatea instanţelor va fi suspendată.

Citiţi despre proiectul de reabilitare care  a transformat bătrânul palat într-o adevărată bijuterie în articolul: Justiţie High Tech: După investiţii de 26 milioane euro, Palatul de Justiţie a devenit o bijuterie

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
CASA MEA
Casa mea e-un cantec cu acorduri ample / E o calda melodie Casa me / Ea este pe-un continent / Melancolic si curat / Ea este fiinta mea / Avocata este cea mai buna / Mai cu falsuri , cu ce stie ea / Procese a castigat / Pe falsuri s-a-ntemeiat / Ce conteaza , Doinita...VIVAT / Casa mea si casa ei sunt foarte aproape / Ce ma bucur , o pot vizita / Ea e sufletul din ea , ea e insasi viata mea / Casa mea din...Europa ! Dar ...arestati-ma , arestati-ma / Sau daca vreti eutanasiati - ma / Singura voastra placere sunt eu / Cel ce va mai da in gat !
Postat 18 Martie 2016, 20:30 de TDS
DA
Cristian M. acolo vine....in...
Postat 17 Martie 2016, 21:39 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON