URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
08 August 2023, 18:22

O nouă stradă din Oradea va fi modernizată înainte de sfârşitul verii. Vezi care e aceasta! (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înainte de sfârşitul verii, strada Bethlen Gábor din cartierul Tineretului va fi modernizată.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, firma Global Industrial, executantul lucrărilor, a ajuns în faza turnării stratului de legătură a asfaltului.

"După turnarea stratului de legătură, va urma stratul de uzură, iar la final se vor trasa marcajele şi se vor monta indicatoarele rutiere", se menţionează în comunicat.

Lucrările de amenajare a străzii Bethlen Gábor au început în primăvara acestui an cu realizarea canalizării pluviale.

"Pe ambele părţi ale străzii s-au proiectat trotuare cu lăţime de 120 până la 150 cm. Sistemul rutier este alcătuit din pământ compactat, strat fundaţie balast, strat de bază de legătură (binder) şi strat de uzură", a transmis Primăria.

Strada aflată în lucru, cu o lungime de peste 726 metri, a fost iniţial doar pietruită.

Realizarea canalizării meteorice, asfaltarea străzii, amenajarea trotuarelor şi accesurilor la proprietăţi vizează creşterea gradului de confort al riveranilor şi participanţilor la trafic.

Lucrările, în valoare de 1,8 milioane lei, sunt executate de firma Global Industrial.

Municipalitatea are în prezent în lucru, în cartierul Tineretului, modernizarea străzilor Denis Diderot, Victor Papilian şi Caporal Constantin Muşat.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Strada asfaltata... cu lucrarea suspendata!
Din cate se observa in documentele din link-urile dintr-un comentariu de mai jos Inspectia de Stat in constructii a suspendat lucrarile pe un tronson al drumului. Se mai observa si ca lipseste un spati verde dintre drum si proprietatile de langa. Daca lucrarea nu e ok pe unele portiuni ale ei, e ok per ansamblu?! Se va reface lucrarea? Curat, murdar, mon cher!
Postat 11 August 2023, 15:17 de Alex_ro
Ești toxic la fel ca cei pe care Îi slujești
O infracțiune este INFRACȚIUNE, indiferent dacă este făcută de primar sau de un polițist. Și trebuie pedepsită. Dacă te vei uita la poze cu atenție vei vedea, că nu asfaltată toată strada, deoarece ISC cu jumătate de gură a constatat că nu este respectat proiectul vizat spre neschimbare. Că se face presiune, trafic de influență asupra șefilor de instituții este din nou penal. Nici la Bolojan, nici la Birta nu le-au fost luate permisele de conducere în Bihor. Ghici de ce? Dar zeul tău a rămas fără în alte județe. Verifică linkurile atașate și ai să vezi
Postat 10 August 2023, 21:53 de Impaciuitorul
Impaciuitorul
Nu mai zici nimic ????
Postat 10 August 2023, 21:15 de Sandu2100
Impaciuitorul
Problema ta e ca ești un GOAGLE, și refuzi legea, sunt ferm convins ca a fost făcut după lege. Îți parcare, iti cumperi teren la Fâșca.
Postat 09 August 2023, 21:19 de Sandu2100
pentru cunoscători
drumul trebuie și va fi retranslatat 3 m spre stânga Execuția nu respectă proiectul vizat spre nesschimbare Codul penal art 341 este infracțiune https://icks.ro/10ujg https://icks.ro/10ujc
Postat 09 August 2023, 21:04 de Impaciuitorul
Vio_427
Nu tu.
Postat 09 August 2023, 15:43 de Sandu2100
Nu știu dacă pe mine mă cauți...
Sincer, nu știu exact nici ce ai vrut să zici că fac... Dar nu mai comentez acuzații aiurea. Nu e strada mea. Eu mai am de așteptat probabil. Nu stă pe stradă cine trebuie. Dacă era ca în Veteranilor sau Grigorescu, unde sunt vip-uri angajate la stat, era altceva. În Tineretului normal că se asfaltează, sunt multe terenuri concesionate de primărie din câte știu. Probabil și acelea s-au obținut "de cine trebuie". Oricum, la 1.8 milioane/750m, puteau asfalta mai mult. Calculați valoarea caselor la o stradă nouă și calculați de acolo TVA de 21% și vedeți că mai mult TVA s-a colectat în timpul construcției decât a costat strada. Orice stradă din un cartier nou. Nu mai pun impozite ce plătim și alte taxe din rovinietă sau accize din combustibil...
Postat 09 August 2023, 08:36 de Vio_427
Era unu care comenta ca nu are unde-și cotețule
E fericit ca are strada asfaltată, sau muta strada??
Postat 08 August 2023, 18:42 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON