URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Octombrie 2016, 12:56

Miting ”pro familie”: Mii de oameni au militat, în Piaţa Unirii, pentru căsătoriile doar între femei şi bărbaţi (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mii de oameni - peste 10.000 după estimările organizatorilor, 8.000 după aprecierile jandarmilor - s-au strâns sâmbătă înainte de prânz în Piaţa Unirii din Oradea, pentru a cere modificarea Constituţiei astfel încât căsătoria să fie posibilă doar între femei şi bărbaţi, nu şi între persoanele de acelaşi sex.

Adunarea a fost anunţată pentru ora 11, dar încă de la ora 10.20 în piaţă erau peste 200 de oameni, majoritatea din partea organizatorilor, strânşi în jurul unei fanfare care umplea piaţa de cântece religioase. Echipaţi cu umbrele colorate şi pancarte care transmiteau mesajul Coaliţiei pentru Familie care a organizat mitingul ("3 milioane de voci! Un strigăt firesc menit să protejeze firescul"), unii purtând chiar pe braţe panglici tricolore, oameni de toate vârstele, inclusiv copii, au luat parte la eveniment, în ciuda ploii reci, cu stropi grei.

Manifestarea a început la 11 fix, cu rugăciunea "Tatăl Nostru", rostită la îndemnarea moderatorului evenimentului, directorul Radio Vocea Evangheliei, Daniel Burtic.

În esenţă, oamenii au cerut modificarea articolului 48 din Constituţia României, în sensul definirii familiei cu formula "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor", care să elimine astfel posibilitatea căsătoriei între persoanele de acelaşi sex.

În prezent, Constituţia stipulează că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor", fapt ce ar putea da naştere la interpretări, după cum au susţinut organizatorii adunării.

"Nu e anti"

Majoritatea discursurilor s-au concentrat pe faptul că întâlnirea nu a fost organizată "împotriva cuiva", nici "anti-gay", ci pentru a "susţine" convingerile participanţilor. Însufleţită de mesajele cu caracter religios de pe scenă, de cântece religioase şi de urări precum "Dumnezeu să binecuvânteze România", mulţimea a aprobat fiecare discurs. "Aleluia" şi "Amin" se mai auzea din când în când din public.

"Nu suntem aici pentru că am fi împotriva cuiva. Noi respectăm libertatea pe care Dumnezeu a dăruit-o omului. Dar credem că libertatea, care nu este dublată de responsabilitate, aduce după sine anarhia. (...) Principiile după care funcţionează Universul sunt lăsate de Dumnezeu în Creaţie dintru început şi vor fi aşa până când se va arăta cerul nou şi pământul cel nou. Noi toţi ştim că Dumnezeu a poruncit: "Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să trăieşti mult şi bine pe pământ!". Cine nu este de acord cu aceste adevăruri imuabile? Prinţul Întunericului, părintele şi domnul minciunii", a spus episcopul ortodox, Sofronie Drincec.

La rândul său, episcopul romano-catolic, László Böcskei, le-a spus tuturor că este o zi "frumoasă şi binecuvântată", în care "nu ne ferim să recunoaştem defectele, dar nu ne permitem nici să minimalizăm demnitatea cu care am fost învestiţi fiecare". "Sunt lucruri care nu pornesc de la noi, care sunt eterne, de neînlocuit şi în afara competenţei noastre şi care au fost şi rămân un sprijin în dezvoltarea individuală şi comunitară a fiecărei generaţii: Este zâmbetul de mamă şi calda ei îmbrăţişare sau este braţul ocrotitor patern, care inspiră siguranţă sau căminul şi unitatea acestui model în care unul nu este ca celălalt, dar împreună aici sunt unul. Şi mai este copilul, ca o prelungire a ceea ce sunt eu, şi totuşi, unic, în ceea ce este el. Sunt lucruri pe care noi astăzi le recunoaştem şi le respectăm ca valori indestructibile şi despre care aducem mărturie cu toată convingerea noastră”, a spus Preasfinţitul.

Pentru că nu a putut fi prezent, episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, şi-a transmis mesajul, concentrat pe importanţa rolului familiei într-o "societate sănătoasă" prin preotul Antonio Chifor. "Dumnezeu bate mereu la uşile inimilor noastre, îi place să facă asta. Dar ştiţi ce îi place mai mult? Să bată la uşile familiilor, să le găsească unite, să găsească familii care se iubesc, care îşi cresc copiii şi îi educă ducându-i înainte spre o societate de bunătate, de dragoste şi adevăr. Să ne grijim de familie, să apărăm familia, pentru că acolo se joacă viitorul nostru!", a transmis acesta. 

"Minţi blestemate"

Un discurs deosebit de dur l-a avut pastorul Bisericii Emanuel, Petru Vidu, preşedintele comunităţii baptiste din Bihor, care - mai mult ca ceilalţi participanţi - s-a pronunţat făţiş împotriva homosexualităţii.

"Mă tem că ceea ce s-a întâmplat în Canada, în Statele Unite, în mai bine de jumătate din statele Uniunii Europene să nu se întâmple şi în România. Mă tem că legalizarea căsătoriei între homosexuali este doar începutul. La Curtea Supremă a Statelor Unite este pe rol acum legalizarea poligamiei. Sunt ţări în care se cere legalizarea incestului, legalizarea relaţiilor cu animale, chiar şi necrofilia. Mă tem de viitor. Am venit în locul acesta de frică, mă tem de pedeapsa lui Dumnezeu. Am venit să trag un semnal de alarmă. Uitaţi-vă în istorie! Uitaţi-vă la Sodoma şi Gomora, care au fost nimicite cu foc şi cu pucioasă din cauza păcatului homosexualităţii care intra în conştiinţa oamenilor sub numele de sodomie! Şi n-au cerut legalizarea căsătoriilor homosexuale. (…) Dumnezeu numeşte relaţiile acestea păcătoase patimi scârboase, care sunt împotriva firii, lucruri neîngăduite, iar oamenii care le practică sunt numiţi oameni cu minte blestemată. Nu eu îi numesc aşa, ci Dumnezeu. Dacă noi îngăduim să se întâmple în ţara noastră aşa ceva, mai mult dacă vom lega asemenea practici, va veni peste România pedeapsa lui Dumnezeu" a spus el.

Mulţumiri de la soţii Bodnariu

La întâlnire au luat cuvântul și preşedintele Senatului Universităţii din Oradea, Sorin Curilă, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie, dar şi membrii familiei Bodnariu, care au fost la un pas să îşi piardă copiii în favoarea statului norvegian, în urma unor acuzaţii că micuţii ar fi fost trataţi necorespunzător în familie (îndoctrinare religioasă şi corecţii fizice).

După cum se ştie, pentru cei din urmă bisericile au organizat, pe 23 ianuarie, la Oradea, un miting de susţinere cu peste 2.000 de participanţi. Soţii Ruth şi Marius Bodnariu au urcat pe scenă însoţiţi de toţi copiii lor, spunând că au venit la Oradea pentru a promova valorile familiei şi pentru a le mulţumi orădenilor pentru susţinere.

Manifestarea a umplut întreaga piaţă centrală cu oameni ce ţineau în mâini pancarte cu mesaje pentru modificarea Constituţiei. La final, organizatorii i-au înmânat reprezentantului Coaliţiei Familiei la nivel naţional, Ioan Şolea, un document prin care l-au mandatat să facă demersuri la instituţiile centrale pentru organizarea unui referendum pe această temă, deodată cu alegerile parlamentare din 11 decembrie.  Adunarea s-a "spart" în jurul orei 12.30.

În doar 6 luni, Coaliţia pentru Familie a strâns 3 milioane de semnături pentru modificarea articolului 48 din Constituţie. Potrivit reprezentanţilor acestora, circa 100.000 de semnături sunt din Bihor.

Citiţi pe această temă şi articolul Doi orădeni, amendaţi la mitingul "pro familie", pentru că s-au plimbat prin Piaţa Unirii promovând toleranţa

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
FELICITARI
FELICITARI
Postat 24 Octombrie 2016, 08:42 de Iosca
!!!
Fără J și fără N am vrut să zic.
Postat 23 Octombrie 2016, 20:13 de Shogun
???
Vreau și eu să știu, dacă se poate de ce a fost cenzurat cuvântul H O J M A N L Ă U din postarea de mai jos, deci cu J, care înseamnă om voinic, dar prost. Nu am scris cuvântul de mai sus fără J ca să însemne altceva.
Postat 23 Octombrie 2016, 20:12 de Shogun
@GiorgianaB
Ioi, Georgiana, dar sensibilă și rușinoasă mai ești! Ai tu dreptate că natura ne-a înconjurat de o mulțime de semeni, dar asta nu înseamnă că-i și musai să mă las înconjurat de ei. Ție ți-ar plăcea să fii înconjurată de vreo 10 * cu IQ sub 80 și educație până la genunchiul broaștei? Și din ăștia sunt în natură, ce să zic? Cum spuneam și înainte, doi homosexuali nu vor întemeia niciodată o familie - poate statul să-i căsătorească și de zece ori. Așa că nu poți recunoaște legal ce nu există, după cum nu poți recunoaște un cerc patrat. Eu unul vreau recunoașterea în Constituție a familiei naturale - nu creștine - dintre un bărbat și o femeie.
Postat 23 Octombrie 2016, 15:49 de Shogun
Imi este rusine
"Am venit în locul acesta de frică, mă tem de pedeapsa lui Dumnezeu." - Pedeapsa o sa vina, dar nu de la Dumnezeu ci din cauza ignorantei voastre. Nu pot sa cred cat de preocupati sunteti de o non-problema si cat de ignoranti sunteti la problemele adevarate din aceasta tara mizerabila precum faptul ca o umplem de gunoaie si nu reciclam mai nimic sau ca si dupa 10 ani trebuie sa poluezi satele ca sa ajungi de la Cluj la Oradea pentru ca nu e gata autostrada. Voi nu vedeti ca alegeti oameni care va folosesc temerile irationale ca sa ajunga la putere si sa fure banii de taxe munciti din greu de noi toti? Nu v-a invatat Dumnezeu sa nu va bateti joc de semenii vostri si de natura cu care v-a inconjurat? Daca nu va preocupa problemele reale macar stati in banca voastra si lasati-i pe altii sa se ocupe de ele. Nu a zis nimeni nimic de schimbarea legii casatoriei. Acesta miscare e paranoica si penibila. Imi este rusine ca provin din Oradea.
Postat 23 Octombrie 2016, 13:36 de GeorgianaB
io...
când am fo fecior era să fiu siluit de un homosexual,personalnu am vreo toleranţă pentru aşa cineva...
Postat 23 Octombrie 2016, 09:47 de crisan
@linux4ever
A recunoaște căsătoria între doi homosexuali e ca și când ai recunoaște un cerc patrat. Așa ceva nu există. Statul poate face prostii recunoscând dreptul de a se căsători mai întîi homosexualilor, apoi zoofililor și tuturor deviaților sexual care mai există. Ei bine, eu asta nu vreau. Și, în plus, n-are nici o legătură cu biserica, ci pur și simplu cu ideea de umanitate. Eu acum ce să-ți spun? Să ți se nască un copil care să fie zoofil sau incestuos sau mai știu eu ce? Doamne ferește! Dar în direcția asta ne îndreptăm dacă statul recunoaște căsătoria între două persoane de același sex.
Postat 23 Octombrie 2016, 08:27 de Shogun
@ Shogun
Facem teoria chibritului. Familia, adică aia naturală că alta nu există, are la temelie căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Pe mine nu mă interesează ce fac persoanele de același sex... Nici pe mine nu ma intereseaza, dar le poti recunoaste in mod legal. Nu trebuie oficiata casatorie religioasa pentru ca este imposibil, no matter what. Insa legal sau ilegal, ei tot impreuna stau. Si de aici pana la a iesi in strada pentru asa ceva, e cale lunga. Cum am mai spus-o, Statul Roman are numai de castigat de pe urma unei legi care recunoaste diferitele "familii". In cazul acesta se poate pune o taxa mare care sa intre la buget. Mai mult decat atat, prin recunoasterea prin lege a statutului de familie, in acest caz, obliga populatie la toleranta, ceea ce lipseste cu desavarsire. E o batalie simbolica si fara de sens. Mai degraba mi-as bate capul de directia haotica pe care a luat-o Romania cu NATO si politica externa, politiac interna in general, coruptia si mizeriile cotidiene. Iar daca vreti sa va deschideti ochii, ar fi bine sa va uitati la ce duce extremismul religios. Ortodoxismul nu e atat de rau, insa daca ar avea pietre in maini, multi ar si omori cu ele. Multi spun ca persoanele prezente in piata nu au facut acest gest prin prisma religiei. Chiar si asa e ingrijorator sa vezi intoleranta. In general poporul roman e intolerant la straini, unguri, rusi, negri, etc. Insa tolereaza tiganii ca-s autohtoni. Eterna si fascinanta Romanie! :))) E de rasul curcilor!
Postat 23 Octombrie 2016, 04:49 de linux4ever
Ce-ti doresc eu tie...
La toti astia iesiti in piata la scandat, va doresc sa vi se nasca un copil care sa va spuna ca e homosexual sa va zdruncine un pic din temelii principiile. Cu asta am spus cam tot. Halal tara, halal popor!
Postat 23 Octombrie 2016, 04:41 de linux4ever
MIZERIA umana !
Tocmai ca sa nu se intample , ca sa se preintampine situatii mizerabile care sunt la "moda" in vestu "civilizat" in care se cere acum dreptul de a intretine relatii sexuale legale cu animalele si morti, copii minori si incestul, asta dupa ce au obtinut dreptu de a se casatori intre ei barbati cu barbati si muieri cu muieri. Nu se doreste denumirea acestui "brend" FAMILIE, CASATORIE spurcat de aceste practice miselesti. Daca vor sa curveasca parte barbateasca cu parte barbateasca sa o faca dar NU sub acest brend numit FAMILIE, CASATORIE. Poate sa-i spuna partenetiat,afacere sexuala, initiative sexuala, ...... sa isi inventeze ei un nume dar sa nu spurce legamantul sfant al CASATORIEI intre barbat si femeie , si sa nu spurce celula de baza a societatii FAMILIA cu practicile lor scarbavnice. Cam despre asta e vorba . Da homalai si lezbienele nu s-au nascut in cadrul legaturilor normale, firesti , natural ale unei familii !!! Ei sa-u procreat facand sex barbat cu barbat sau femeie cu femeie ???????
Postat 22 Octombrie 2016, 22:03 de scortosul
@Radu
Se face lobby puternic pentru păstrarea articolului 48 din Constituție care, în prezent, spune doar așa: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor." Coaliția pentru Familie vrea modificarea articolului 48 care să prevadă că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie în calitate de soți. În prezenta lui formă, articolul poate folosi ca pretext pentru cuplurile homosexuale care își doresc consfințirea prin lege a calității de soți.
Postat 22 Octombrie 2016, 21:59 de Shogun
Acesti fanatici crestini fac foarte mult Romaniei!
Pupatorii de cadavre ne vor trage inapoi in evul mediu. Acest cancer numit crestinism fanatic trebuie oprit pana nu se va transforma pe modelul altor religii! Potrivit acestor crestini fanatici inteleg ca este moral sa faci sex cu un cadavru, este moral sa faci sex cu o fetita de 6 ani, dar este imoral si in curand va fi ilegal ca doua studente sa se tine de mana pe strada... Cine e fanatic atunci? Cine e dereglat psihic??
Postat 22 Octombrie 2016, 20:44 de BlackDot
Irina fotoghin sau vaselina
Hai irina sau irinel cine știe nebunuleeee! Strigă tare lupta dai urlă răcnește poate ne convingi si pe noi să nu mai ascultam de preoți și biserica sa nu mai ascultam nici de Dumnezeu nici de Scripturi ascultam de tine smintitile tu ești etalonul .Vând funie săpunul e bonus aștept comenzi livram la domiciliu. Hai urlă strigă sbatete daii
Postat 22 Octombrie 2016, 19:50 de sss
manipulare?
De unde aceasta problema acum? A cerut cineva sa se legifereze casatoria intre gay, si-au manifestat intentia de a 'intemeia familii' si de a infia copii, este o problema acuta care trebuie rezolvata in aceasta toamna/iarna? Peste nici 2 luni vom vota iar niste hoti si pungasi (homo sau hetero la furt nu au oprelisti), listele de vot sunt iar ticsite de plagiatori si impostori, agramati si analfabeti functionali, popii se dau jos din mertane si sunt plimbati gratuit pe la DNA dar poporul moare de grija familiei traditionale! Ar trebui sa se ingrijoreze si de faptul ca familia traditionala se constituie din ce in ce mai tarziu si mai greu (sigur nu din cauza homosexualilor) si fac cel mult un copil. ASTA e problema care ar trebui sa-i chinuie nu ce fac o mana de oameni, batuti si aia de soarta (nu cred ca asta si-au dorit nici ei nici familiile 'traditionale" din care provin).
Postat 22 Octombrie 2016, 19:36 de radu
e o batalie simbolica
Nu se baga nimeni in dormitorul nimanui, sa nu mai fantasmăm inchizitii si alte perdele de fum. Dar, vorba cuiva, de ce tin persoanele homosexuale sa plagieze conceptul de casatorie? Pentru o realitate noua e nevoie de un cuvint nou. Ar face mai bine sa dea dovada de creativitate si sa-si asume diferenta. Si pot foarte bine trai impreuna prin incheierea unei conventii civile. Asta e tot.
Postat 22 Octombrie 2016, 19:07 de poli
?
Ce tot aveți cu popii? La miting au fost și persoane care nu calcă în veac pe la biserică și nici în Dumnezeu nu cred, dar vor familie naturală, între un bărbat și o femeie. Asta a cerut Coaliția pentru Familie, apărarea familiei naturale, nu a celei creștine. N-are nimeni nimic nu homosexualii, se pot căsători cât vor (dacă statul e bolund și redefinește căsătoria), dar familii nu vor fi în stare să întemeieze în veacul vecilor.
Postat 22 Octombrie 2016, 18:46 de Shogun
prea cuviosii
Sa mai lase ei treburile lumesti cum e Constitutia si daca simtul civic ii chinuie sa iasa in strada impotriva incalcarii repetate de ei si mai ales de sefii lor a celor 10 porunci din sfinta Biblie! Pana sa-si bata capul cu ce fac niste nenorociti la ei sub plapuma sa vada cum sunt ei * de altii!
Postat 22 Octombrie 2016, 18:07 de radu
plini de ura
Iese ura din sufletele voastre. Si va mirati apoi ca sunteti discriminati de catre atei sau ca copiii vostri mai luminati la minte pe care nu ati reusit sa-i indoctrinati va intorc spatele. Biserica in loc sa faca bine si sa promoveze valorile din biblie, cum ar fi iubirea, toleranta si ajutorarea semenilor, face o campanie care incita la ura. Ati deviat mult de la drumul pe care ati inceput candva. Voi credeti orbeste in biserica si faceti tot ce zice ea, crezand ca biserica il reprezinta pe Dumnezeu. Dar nu e asa, si nu mai e de mult asa. Nu va mai fie frica de biserica. Faceti ce credeti voi ca e corect. Ca sa fii un bun crestin nu trebuie sa mergi la biserica, trebuie doar sa fii un om bun. Daca esti, nimic nu te mai poate dobori.
Postat 22 Octombrie 2016, 18:02 de IrinaLoghin
rov
sa ne spuna preotii ce-i normal? :))))))))))))))))))
Postat 22 Octombrie 2016, 17:51 de omul_din_ombuds
!
Facem teoria chibritului. Familia, adică aia naturală că alta nu există, are la temelie căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Pe mine nu mă interesează ce fac persoanele de același sex, dar căsătorite nu pot fi; nu de alta, dar familia e familie când un bărbat se căsătorește cu o femeie și invers.
Postat 22 Octombrie 2016, 17:15 de Shogun
Chiar ca aiurea!
Se face o confuzie, voita sau nu, intre căsătorie şi uniunea civilă. Tӑrӑboiul din aceste zile ȋmi aduce aminte de anii 2000 şi de abrogarea celebrului articol 200. Degeaba s-au opus unii şi au scos ȋn strada zeci de mii de oameni, in 2001 articolul a fost abrogate. Niciun stat care s-a opus legalizarii oricӑrei relaţii intre persone de acelaşi sex nu a cȃştigat la CEDO. Ultimul care a pierdut a fost Italia, iar lucrurile in Italia au mers exact ca in Romania: tribunal, curte de apel ICCJ, CCR. Toate instantele s-au opus! Degeaba! Cuplurile de italieni au depus plângere la CEDO, pentru violarea Articolului 8 (dreptul la viață privată și de familie), a Articolului 12 (dreptul la căsătorie) și a Articolului 14 (interzicerea discriminării). Judecătorii CEDO au arătat că nu există obligaţia ca statele membre să asigure dreptul la căsătorie, ci doar o o uniune civilă. În prezent, căsătoria între persoane de acelaşi sex este permisă în 11 state din cele 47 ţări membre ale Consiliului Europei, în timp ce relaţiile între persoane de acelaşi sex sunt recunoscute, prin parteneriate civile, în 24 de ţări. Pe 12 martie 2015, Parlamentul European a dat un vot covârşitor în favoarea unui raport anual privind drepturile omului, al italianului Pier Antonio Panzeri (S&D), care recomanda statelor membre, printre altele, să „ia act de legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de acelaşi sex (...), încurajează instituţiile Uniunii Europene şi statele membre să contribuie în continuare la reflecţiile asupra recunoaşterii căsătoriilor între persoane de acelaşi sex sau a parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex ca o problemă politică, socială şi de drept civil“. Mai mult, 24 de europarlamentari români au spus „da” acestui amendament. Pe 26 iunie 2015, Curtea Supremă a Statelor Unite a decis că homosexualii au dreptul constituţional să se căsătorească în toate cele 50 de state. E limpede din ce parte bate vȃntul!
Postat 22 Octombrie 2016, 17:07 de pinonel
aiurea...
...zece mii, am fost acolo !!!!! Mai mult de 2.500 n-au fost ! Ia numarati pe imaginile video, sa vedeti ! Si n-am inteles de ce aia doi au fost amendati ! Unul dintre ei este un fotograf foarte bun, chiar.
Postat 22 Octombrie 2016, 16:48 de AgentulTermic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON