URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
06 Februarie 2016, 18:04

Locuitorii zonelor Republicii, Dragoş Vodă, Velenţa şi Sînmartin vor primi căldură abia duminică

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sute de familii orădene se încălzesc peste weekend la radiator. Zece puncte termice care deservesc centrul oraşului şi zonele Dragoş Vodă, Velenţa şi Sînmartin vor reîncepe să furnizeze căldură şi apă caldă abia duminică după amiază.

Potrivit unui comunicat al Termoficare, punctele termice 300, 301, 302 şi 303 care alimentează zona străzilor Republicii şi Magheru, 833, 836 şi 842 din zona Dragoş Vodă - Velenţa şi 1 şi 2 Sînmartin, respectiv cel din Băile Felix, vor reîncepe furnizarea agentului termic abia duminică la ora 12.

"Întârzierea reluării furnizării agentului termic pentru o parte din aceste puncte termice se datorează apariţiei în cursul nopţii trecute a unor noi avarii în zona străzilor Nojoridului şi Beiuşului. Facem precizarea că toate aceste avarii au apărut la reţeaua termică primară nereabilitată şi care este prevăzută a fi înlocuită în următoarele programe de investiţii", se menţionează în comunicat.

Mai norocoşi, consumatorii din cartierul Nufărul, deserviţi de punctele termice 849, 831, 814, 852, 871, 872, 875, 868, 869 vor primi apă caldă şi căldură încă de sâmbătă seară, în jurul orei 21. La fel, pentru locuitorii cartierului alimentaţi de punctele termice 840, 845, 863, 878, 883, reluarea serviciilor se va face în jurul orei 22.

Orădenii care locuiesc în zona centrală şi cartierele Dragoş Vodă, Velenţa şi Nufărul au rămas în joi fără apă caldă şi căldură. Trei avarii în lanţ, declanşate pe magistralele de termoficare 1 şi 4, au dus la sistarea serviciilor prin 26 de puncte termice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
calorifere reci
Oare cand o sa ajungem sa avem toti centrala pe gaz? si cat timp nu avem caldura de la CET, cine plateste facturile de curent de la caloriferere bagate in priza.
Postat 08 Februarie 2016, 09:45 de edina
Care duminica, Dane?! De 1 Mai?!
Acum, dar si in viitor, veti avea din ce in ce mai des ocazia sa-l pomeniti pe primar! In sfarsit se vad ,,avantajele" sistemului centralizat! Crapa o vana, se sparge o conducta si avaria se propaga in tot sistemul! Sa vedeti cand va da rateuri avionul, pardon, noul cet! Primarul si oameni lui ne-au mintit ca au facut si au dres, ca au schimbat, ca va fi bine ca sa nu fie rau... Minciuni, povesti de adormit copiii, inclusiv cei mari! Inca o data culegem roadele ideei inteleapte a intaiului edil de a nu da voie sa se branseze blocurile (zona A) la reteaua de gaz! Ma intreb ce ar fi ajuns acest primar in al treilea Reich unde descoperirea de metode de exterminare in masa si/sau de control a populatiei erau prompt recompensate?! Un heydrich, poate chiar un himmler, ca talent are! Ce, e de colea sa dispui de aproape 200.000 de oameni, sa le dai caldura cand vor muschii tai?! Nea ilie, pe incalzire esti sef, pe apa la fel, mai ramane electricitatea, dar o rezolvi usor, iei un colaborator si-l pui sa dea cu ascutitul, il faci dorel! P.S. Cred ca ti-au inghetat postacii.... ce-o fi la gura lor.... ce-ti mai ureaza toate si de toate....
Postat 07 Februarie 2016, 16:38 de pinonel
tot nu avem caldura
Nici la ora 16, duminica, 7 februarie, in Nufarul nu e nici apa calda, nici CALDURA. Nemarginita nesimtire a numitului BOLOJAN ILIE
Postat 07 Februarie 2016, 16:19 de andreimagheru
vuscan mai bun decit bolojan
fara egal nerusinarea celor ce conduc acest oras. Cred ca pina si Vuscan ar fi mai bun de primar
Postat 07 Februarie 2016, 13:50 de andreimagheru
da de unde
E duminica si in Nufarul nu este incalzire, nu mai crede nimeni ca va fi curand.
Postat 07 Februarie 2016, 12:31 de User anonimizat
Doar atât!
Doar atât ar fi de adăugat aici: #form
Postat 07 Februarie 2016, 09:44 de Danutz
Bolojan precum Ceausescu
Nu. Nu s-a dat simbata seara caldura in Nufarul. Iar numitul BOLOJAN ILIE doarme linistit. *** asta care pune in pericol populatia Oradiei a adus orasul la nivelul din epoca Ceausescu.
Postat 07 Februarie 2016, 00:22 de andreimagheru
doi liberali gretosi
CENZURAT
Postat 06 Februarie 2016, 20:02 de andreimagheru
Bolojan for president !!!
Bolojan for president !!!
Postat 06 Februarie 2016, 19:25 de Citizen
in care duminica, din care luna?
Eu propun sa ne montam toti sobe la bloc, doar nu o sa fim mai prejos ca cei din Alesd sau Birtin. La cum stau lucrurile, iarna viitoare vor fi o gramada de debransati, garantat.
Postat 06 Februarie 2016, 18:46 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON