URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Februarie 2016, 18:04

Locuitorii zonelor Republicii, Dragoş Vodă, Velenţa şi Sînmartin vor primi căldură abia duminică

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sute de familii orădene se încălzesc peste weekend la radiator. Zece puncte termice care deservesc centrul oraşului şi zonele Dragoş Vodă, Velenţa şi Sînmartin vor reîncepe să furnizeze căldură şi apă caldă abia duminică după amiază.

Potrivit unui comunicat al Termoficare, punctele termice 300, 301, 302 şi 303 care alimentează zona străzilor Republicii şi Magheru, 833, 836 şi 842 din zona Dragoş Vodă - Velenţa şi 1 şi 2 Sînmartin, respectiv cel din Băile Felix, vor reîncepe furnizarea agentului termic abia duminică la ora 12.

"Întârzierea reluării furnizării agentului termic pentru o parte din aceste puncte termice se datorează apariţiei în cursul nopţii trecute a unor noi avarii în zona străzilor Nojoridului şi Beiuşului. Facem precizarea că toate aceste avarii au apărut la reţeaua termică primară nereabilitată şi care este prevăzută a fi înlocuită în următoarele programe de investiţii", se menţionează în comunicat.

Mai norocoşi, consumatorii din cartierul Nufărul, deserviţi de punctele termice 849, 831, 814, 852, 871, 872, 875, 868, 869 vor primi apă caldă şi căldură încă de sâmbătă seară, în jurul orei 21. La fel, pentru locuitorii cartierului alimentaţi de punctele termice 840, 845, 863, 878, 883, reluarea serviciilor se va face în jurul orei 22.

Orădenii care locuiesc în zona centrală şi cartierele Dragoş Vodă, Velenţa şi Nufărul au rămas în joi fără apă caldă şi căldură. Trei avarii în lanţ, declanşate pe magistralele de termoficare 1 şi 4, au dus la sistarea serviciilor prin 26 de puncte termice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
calorifere reci
Oare cand o sa ajungem sa avem toti centrala pe gaz? si cat timp nu avem caldura de la CET, cine plateste facturile de curent de la caloriferere bagate in priza.
Postat 08 Februarie 2016, 09:45 de edina
Care duminica, Dane?! De 1 Mai?!
Acum, dar si in viitor, veti avea din ce in ce mai des ocazia sa-l pomeniti pe primar! In sfarsit se vad ,,avantajele" sistemului centralizat! Crapa o vana, se sparge o conducta si avaria se propaga in tot sistemul! Sa vedeti cand va da rateuri avionul, pardon, noul cet! Primarul si oameni lui ne-au mintit ca au facut si au dres, ca au schimbat, ca va fi bine ca sa nu fie rau... Minciuni, povesti de adormit copiii, inclusiv cei mari! Inca o data culegem roadele ideei inteleapte a intaiului edil de a nu da voie sa se branseze blocurile (zona A) la reteaua de gaz! Ma intreb ce ar fi ajuns acest primar in al treilea Reich unde descoperirea de metode de exterminare in masa si/sau de control a populatiei erau prompt recompensate?! Un heydrich, poate chiar un himmler, ca talent are! Ce, e de colea sa dispui de aproape 200.000 de oameni, sa le dai caldura cand vor muschii tai?! Nea ilie, pe incalzire esti sef, pe apa la fel, mai ramane electricitatea, dar o rezolvi usor, iei un colaborator si-l pui sa dea cu ascutitul, il faci dorel! P.S. Cred ca ti-au inghetat postacii.... ce-o fi la gura lor.... ce-ti mai ureaza toate si de toate....
Postat 07 Februarie 2016, 16:38 de pinonel
tot nu avem caldura
Nici la ora 16, duminica, 7 februarie, in Nufarul nu e nici apa calda, nici CALDURA. Nemarginita nesimtire a numitului BOLOJAN ILIE
Postat 07 Februarie 2016, 16:19 de andreimagheru
vuscan mai bun decit bolojan
fara egal nerusinarea celor ce conduc acest oras. Cred ca pina si Vuscan ar fi mai bun de primar
Postat 07 Februarie 2016, 13:50 de andreimagheru
da de unde
E duminica si in Nufarul nu este incalzire, nu mai crede nimeni ca va fi curand.
Postat 07 Februarie 2016, 12:31 de User anonimizat
Doar atât!
Doar atât ar fi de adăugat aici: #form
Postat 07 Februarie 2016, 09:44 de Danutz
Bolojan precum Ceausescu
Nu. Nu s-a dat simbata seara caldura in Nufarul. Iar numitul BOLOJAN ILIE doarme linistit. *** asta care pune in pericol populatia Oradiei a adus orasul la nivelul din epoca Ceausescu.
Postat 07 Februarie 2016, 00:22 de andreimagheru
doi liberali gretosi
CENZURAT
Postat 06 Februarie 2016, 20:02 de andreimagheru
Bolojan for president !!!
Bolojan for president !!!
Postat 06 Februarie 2016, 19:25 de Citizen
in care duminica, din care luna?
Eu propun sa ne montam toti sobe la bloc, doar nu o sa fim mai prejos ca cei din Alesd sau Birtin. La cum stau lucrurile, iarna viitoare vor fi o gramada de debransati, garantat.
Postat 06 Februarie 2016, 18:46 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON