URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Februarie 2016, 19:22

Centrul oraşului şi cartierele Dragoş Vodă, Velenţa şi Nufărul au rămas fără apă caldă şi căldură

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii care locuiesc în zona centrală şi cartierele Dragoş Vodă, Velenţa şi Nufărul au rămas în joi fără apă caldă şi căldură. Trei avarii în lanţ, declanşate pe magistralele de termoficare 1 şi 4, au dus la sistarea serviciilor prin 26 de puncte termice.

"În cursul zilei de joi cantitatea de apă de adaos necesară în reţea a crescut de la 150 tone pe oră, la cât am stabilizat pierderile în ultimii ani, la 400 tone pe oră, ceea ce înseamnă că avem o avarie în reţea care, judecând după debit, nu poate fi decât pe reţeaua primară", a declarat Stănel Necula, directorul Termoficare.

Avarii în lanţ

Verificările făcute în teren de angajaţii societăţii de Termoficare au scos la iveală mai multe avarii, din care trei majore. Printre acestea se numără avaria apărută pe magistrala 1, la intersecţia Bulevardului Magheru cu Parcul Traian care a cauzat oprirea a 11 puncte termice (404, 405, 406, 407, 409, 410, 411, 412, 413, 416  şi 417).

Măsura afectează consumatorii, inclusiv cei deserviţi de puncte termice proprii, situaţi pe străzile Eminescu (între Iorga şi Republicii), Deltei, Dunărea, Republicii, General Magheru, Bărăganului, Gheorghe Doja, Măcinului, Olteniei, Delavrancea, Petru Rareş, Parcului, General Berthlot, Andrei Mureşanul, I.C. Brătianu, Aleea Ştrandului, Libertăţii, Aurel Lazăr, Andrei Şaguna, Parcul Traian, Tribunalului şi Schubert.

Spărtută la racord

Tot o spărtură a fost identificată şi pe Magistrala 4, la racordul reţelelor noi cu cele vechi de la intersecţia bulevardului Magheru cu strada Gheorghe Doja. Avaria a dus la oprirea a cinci puncte termice (300, 301, 302, 303 şi 836).

Acestea deservesc consumatorii situaţia pe străzile Dunării, Republicii, Gheorghe Dima, Snagovului, General Magheru, Braşovului, Rovine, Nicolae Jiga, Delavrancea, Parcului, Heliade Rădulescu, Ilie Cristea, zona ştrandului municipal şi a cartierului Dragoş Vodă.

Efecte în tot oraşul

În plus, în urma multiplelor secţionări ale reţelei primare, au fost sistate serviciile prin alte zece puncte termice (839, 840, 844, 845, 856, 863, 868, 878, 883, 890) situate în zona complexului comercial Lotus, precum şi cartierele Velenţa, Prima şi Nufărul până la Universitatea Emanuel.

Potrivit directorului Stănel Necula, echipele de intervenţie au fost consemnate la locul de muncă până la înlăturarea avariilor. "Toţi oamenii necesari au fost opriţi peste program. În cursul nopţii vom interveni în paralel la toate avariile apărute după care, în funcţie de evoluţia lucrărilor, la dimineaţă vom trece la umplerea instalaţiilor", a spus directorul.

Cel mai probabil serviciile de alimentare cu apă caldă şi căldură a consumatorilor afectaţi de avarii, inclusiv a celor deserviţi de propriile puncte termice, vor fi reluate în prima jumătate a zilei de vineri.

Pentru informaţii suplimentare orădenii pot apela dispeceratul Termoficare la numărul de telefon 0800070800, apelabil gratuit din toate reţelele fixe şi mobile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
frumusetea Pietii Unirii
Piata Unirii seamana acum cu pietele din Phenian.Pyongyang, North Korea.
Postat 06 Februarie 2016, 16:41 de User anonimizat
Fade out
Frumusetea pietei unirii incepe sa paleasca in fata perspectivei viitoarelor ierni cu caldura putina si scumpa.CET-ul asta obosit lasat de comunisti ne-a mai dus 25 de ani impotriva prostiei si incompetentei.4 turbine de la portile de fier sunt pe butuci.Sa fie mimoze si porfir la toata lumea. R.I.P old CET , we miss you
Postat 06 Februarie 2016, 11:01 de excalibur
ce conteaza
De 48 ore nu este caldura, dar ce conteaza, nu o sa iesim in strada pentru asta, se iese in strada numai pentru copiii norvegieni. Important e ca avem un primar genial.
Postat 06 Februarie 2016, 10:29 de User anonimizat
vine revansa
Multumim din inima pentru noaptea de frig pe care ne-o daruiesti, Bolojane. Nu vom revansa la vot, Iliuta! Nu te teme!
Postat 05 Februarie 2016, 22:19 de andreimagheru
cu riscul sa ma repet
Nu va faceti nicio problema, o sa apara alte avarii si nu numai iarna. Am mai spus-o si mai demult: in urma cu cativa ani s-a luat hotararea sa se faca economie la banii necesari schimbarii retelelor. Un destept a zis ca se face economie daca se cumpara teava de sectiune mai mica. Debit neschimbat, sectiune mai mica rezulta ca TREBUIE sa cresti presiunea. Deci pana la inlocuirea TOTALA a retelelor vechi, pana in punctele termice inclusiv, o sa fie distractii saptamanale sau daca avem noroc doar lunare. Sa aveti o zi frumoasa!
Postat 05 Februarie 2016, 11:51 de Kid
bataie de joc si incompetenta pe bani multi
exceptional! era sa uit ca avem magistrala in oras! nu va este jena ca va trebuie 3 zile pana sa gasiti unde anume pe teava este spartura?!?! ce naiba ati face in caz de cutremur sau inundatii? nu este nimeni sa ii schimbe pe incapabilii si incompetentii astia din functie?! in conditiile in care nu a fost frig, nici gheata, nici peste 50 de grade, lor le pocneste magistrala din 3 in 3 zile...cine a pus magistrala in drum!?
Postat 05 Februarie 2016, 08:01 de roger
?????????????????????
Imediat apar sustinatorii taranului..ca asa,ca pe dincolo,ca,ca,ca,ca....Votati oameni buni normalitatea....votati ...!
Postat 05 Februarie 2016, 07:01 de grigore
Viata (ca) la tara
Nu-i nevoie de pedeapsa mai mare in aceste zile decat sa fii oradean. De fapt problema cu termoficarea a aparut acum vreo doua trei ierni, cand bolovanul cu primatii din primarie au hotarat sa 'eficientizeze' sitemul centralizat de termoficare.. Dupa cum se vede, au facut o 'treaba mare'. Multumim primariei pentru ca ne tine sclavii unui sistem falimentar, in timp ce orase de care ne permitem sa radem si carora ne consideram 'superiori' au de zeci de ani retelw de gaz.. Da' asta-i alta poveste, nu-i asa bolovane?
Postat 04 Februarie 2016, 21:39 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON