URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Martie 2021, 18:35

Lecţiile pandemiei: Firma orădeană Valtryp, dată exemplu într-un volum privind managementul performant al companiilor în pandemia de Covid-19 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Firma Valtryp din Oradea constituie studiu de caz într-un volum privind managementul performant al companiilor în contextul pandemiei de Covid-19.

Primele date din pandemie...

Volumul, editat sub egida Societăţii Academice de Management din România (SAMR), a fost lansat marţi la sediul companiei orădene în cadrul unui eveniment la care a participat prin teleconferinţă, din raţiuni de protecţie sanitară, profesorul universitar doctor Ovidiu Nicolescu din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti.

La evenimentul găzduit de directorul general al Valtryp, Valeriu Trip, coautor al volumului, au luat parte reprezentanţi ai mediului academic orădean, precum profesorii universitari Sorin şi Mircea Curilă, fostul decan al Facultăţii de Istorie şi Ştiinţele Comunicării, Ioan Horga, ai mediului de afaceri, cum ar fi preşedintele Consiliului Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Ioan Mintaş, şi reprezentanţi ai companiei.

"Aceasta este prima carte, elaborată în 2020, în domeniul managementului care reflectă o parte din problemele generate de pandemia de Covid-19", a transmis prin Zoom profesorul Ovidiu Nicolescu.

Studiu de caz: Valtryp!

Potrivit acestuia, volumul "Abordări şi studii de caz relevante privind managementul organizaţiilor din România în contextul pandemiei Covid-19" cuprinde 15 studii de caz şi 11 abordări specifice elaborate de 36 de specialişti ai SAMR şi manageri reprezentativi ai unor companii performante.

Potrivit specialistului, volumul se va dovedi util pasionaţilor în domeniu. "Această carte are studii actuale, din 2020, şi este prima din lucrare de acest gen din România. Sper ca aceste analize şi studii să nu rămână numai în cărţi, ci să fie folosite în mod curent la disciplinele management, ştiinţe economice şi altele, cu studenţii", a transmis profesorul Nicolescu.

Întreprinzător cu calități

Ovidiu Nicolescu a lăudat contribuţia managerului orădean la reuşita volumului. "Ţin să îi mulţumesc domnului director Valer Trip pentru două lucruri: este autorul unuia dintre cele mai bune studii de caz din volum şi este sponsorul acestei lucrări, ceea ce face posibil ca fiecare profesor să aibă cartea în formă fizică", a spus Nicolescu.

Universitarul a arătat că, potrivit studiilor de specialitate, printre caracteristicile definitorii ale unui întreprinzător de succes se numără: tenacitatea, înţelegerea riscului asumat, încrederea în sine, capacitatea de a-şi motiva echipa şi de a avea relaţii umane. "Vreau să spun că toate aceste calităţi se regăsesc la domnul Trip", a precizat Nicolescu.

"Putem evita să ne îmbolnăvim..."

Omul de afaceri Valeriu Trip le-a dăruit celor prezenţi cărţi cu autograf şi a donat 25 de volume Universităţii Oradea pentru ca profesorii să le poată folosi în actul de educaţie.

"Din această carte putem învăţa modul în care putem evita să ne îmbolnăvim cu acest virus. Nu am avut îmbolnăviri în firmă pentru că am luat măsuri drastice. La intrare în companie se măsoară temperatura angajaţilor, după care aceştia se dezinfectează pe mâini. Practic, la fiecare uşă există un dozator cu dezinfectant, iar cu asta suntem foarte stricţi", a precizat Trip.

Măsurile de protecţie a personalului împotriva infectării cu Covid-19 şi managementul performant al companiei au făcut ca Valtryp să evite efectele crizei sanitare şi chiar să se dezvolte, în această perioadă grea.

Pe creştere în criză...

Compania orădeană Valtryp şi-a crescut cifra de afaceri în fiecare an, trend urmat inclusiv după declanşarea crizei sanitare.

"În condiţiile în care multe firme s-au desfiinţat, nouă ne-a crescut anul trecut cifra de afaceri cu peste 20%, iar partenerii de afaceri ne-au anunţat să facem pregătirile necesare astfel încât anul acesta să crească cu încă 15%", a spus directorul general al Valtryp.

De altfel, având în vedere creşterea cererii, conducerea companiei are în vedere majorarea cu 60% a numărului de angajaţi până în toamna acestui an.

„În prezent avem 216 angajaţi. Dacă am avea de unde, am angaja chiar de mâine încă 130 de persoane. Intenţia noastră este să creştem producţia de volane de la 1.500 - 1.600 bucăţi pe zi la 3.000 de bucăţi pe zi", a declarat Trip.

Poveste de succes...

Înfiinţată în anul 1995, firma orădeană Valtryp, cu capital integral românesc, produce volane pentru mărci celebre precum Jaguar, Mercedes, Volvo, Volkswagen, Porche, Mercedes, Audi şi altele.

Cifra de afaceri a companiei a crescut de la 3,5 milioane lei în anul 2000 la 12,6 milioane lei în 2019, în timp ce volumul de personal a crescut, în acelaşi interval, de la 32 la 165 de angajaţi.Începând din anul 2019 compania funcţionează în cadrul parcului industrial II, pe strada Anghel Saligny, unde a ridicat pe un amplasament de 7.000 metri pătraţi o hală de producţie cu o suprafaţă utilă de 2.100 metri pătraţi, în urma unei investiţii de 4,2 milioane euro, cu confinanțare din fonduri europene. 

Un obiectiv îndrăzneţ al companiei e realizarea independenţei faţă de sistemul clasic de furnizare a energiei electrice, printr-un proiect vizând montarea de panouri fotovoltaice, realizat tot cu fonduri europene

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON