URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
10 Octombrie 2012, 14:08

La loc comanda! Primăria a scos de la vânzare clădirile fundaţiei Mecena

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Licitaţia pentru vânzarea celor două imobile din vecinătatea Ştrandului Municipal aparţinând fundaţiei Mecena, condusă de liderii UDMR Bihor Alexandru Kiss, Szabo Odon şi Biro Rozalia, a fost anulată în ultimul moment.

"Marţi după amiază conducerea organizaţiei a achitat suma de 70.000 lei, reuşind să stingă astfel în mare parte debit şi să oprească acumularea penalităţilor. Tot atunci fundaţia a depus o cerere prin care solicită suspendarea procedurii de executare silită pentru şase luni, perioadă în care urmează să îşi achite, în rate lunare, datoriile faţă de bugetul local", a anunţat directorul economic al Primăriei, Eduard Florea, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Serviciul de Executări Silite din cadrul Primăriei urma să scoată la vânzare miercuri dimineaţă cele două clădiri din strada Codrilor aparţinând fundaţiei Mecena pentru suma de 891.000 lei, în contul unor datorii de 229.965 lei. Suma reprezintă restanţe la plata impozitului pe clădire şi teren acumulate în ultimii şase ani şi penalităţile acumulate de-a lungul acestei perioade.

Chiar dacă reprezentanţii fundaţiei Mecena nu ar fi făcut demersuri pentru reeşalonarea datoriilor, licitaţia anunţată pentru această dimineaţă la ora 8:30 tot nu ar fi avut loc. "Oricum astăzi nu s-ar fi ţinut licitaţia pentru că nu s-a înscris niciun doritor", a mai spus Florea.

Conform legislaţiei în vigoare, municipalitatea ar fi urmat să reia licitaţia la o dată ulterioară pornind de la o sumă reprezentând 75% din preţul de 891.000 lei cerut iniţial.

Scoaterea la licitaţie a celor două clădiri aparţinând fundaţiei Mecena a dat apă la moară adversarilor politici ai liderilor UDMR Bihor care conduc organizaţia. Reprezentanţii Partidului Popular Maghiar din Transilvania, fondat de europarlamentarul Laszlo Tokes, au organizat luni o conferinţă de presă în faţa centrului cerând UDMR-iştilor să explice dispariţia sumei de un milion de euro repezentând diferenţa între suma de 1,2 milioane euro alocată în 2002 de Guvernul ungar pentru construirea centrului cultural Ady Endre şi suma de 200.000 de euro, la cât au stabilit evaluatorii Primăriei preţul de piaţă al celor două clădiri.

Fostul episcop reformat Laszlo Tokes nu le poate ierta nici acum liderilor UDMR Bihor că în urmă cu zece ani i-au "suflat" finanţarea de 320 milioane forinţi construind la Oradea Centrul Cultural Ady Endre pe care Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului intenţiona să îl construiască în satul natal al poetului din judeţul Satu Mare.

Citiţi povestea în detaliu în articolul: "Mecena, de toată jena! Clădirile fundaţiei UDMR Bihor, scoase la vânzare în contul datoriilor"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON