URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 04 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
27 Martie 2023, 11:37

La ce folosim pământul de flori obţinut prin compostarea bio-deşeurilor (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vremea superbă din ultimele zile i-a făcut pe mulţi dintre bihoreni să iasă în grădină pentru a începe lucrările de primăvară. Şi cei care stau la bloc au opţiunea de a-şi colora interioarele cu aranjamente florale dintre cele mai fanteziste. Ce poate înfrumuseţa mai mult interiorul şi exteriorul casei decât nişte muşcate într-o jardinieră amplasată pe balcon sau pe pervazul geamului?

Pentru toate lucrările dvs., mari sau mici, vă recomandăm să folosiţi pământul de flori de la ECO Bihor, obţinut prin compostarea bio-deşeurilor colectate inclusiv de la clienţii AVE Bihor. Şi uite aşa, printr-un efort comun de selectare - compostare, deşeurile dvs. se transformă într-un pământ fertil, perfect pentru lucrările din grădină.

Saci de pământ începând de la 3 litri

Ecosoil este un pământ universal de flori, cu conţinut de compost organic, turbă brună, humus şi nisip. El are o calitate superioară şi este potrivit pentru toate tipurile de plante de interior şi de balcon, fiind utilizat la plantare şi replantare în diferite vase, ghivece şi alte recipiente. Reprezintă un supliment nutritiv adecvat pentru o creştere sănătoasă a plantelor, are un conţinut ridicat de materie organică şi elemente naturale şi favorizează formarea rapidă şi creşterea rădăcinii.

Noi am folosit acest pământ pentru a umple o jardinieră obişnuită, în care am aşezat mai multe tipuri de plante. La final am obţinut un aranjament de efect, de care, dacă îl udăm cu regularitate, ne vom putea bucura în casa noastră.

Cum ajung deşeurile bio pământ de flori

"Prin efortul dvs. de colectare separată a deşeurilor, prin grija cu care aţi tratat fracţia bio, nepoluând-o cu alte tipuri de deşeuri, dar şi prin munca susţinută a angajaţilor AVE Bihor, iată că acum putem să ne bucurăm de un pământ de flori obţinut prin compostare şi pus la dispoziţia dvs. de partenerii noştri de la ECO Bihor. Suntem foarte fericiţi să vedem roadele muncii noastre comune, materializată într-un astfel de aranjament", spune Eva Szutor, responsabil mediu AVE Bihor.

Fracţia bio are o importanţă deosebită în procesul de selectare a deşeurilor, pentru că ea are o importantă componentă ecologică. Printr-un proces de descompunere care se întinde pe mai multe luni, materialul vegetal se transformă în îngrăşământ sau pământ de flori.

AVE Bihor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON