URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 05 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
20 Martie 2023, 10:11

AVE Bihor, alături de campania "Plantăm Speranţă" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

AVE Bihor s-a implicat în campania "Plantăm Speranţă", un proiect naţional de plantare de arbori şi arbuşti în diverse zone din România. Am fost prezenţi, sâmbătă, alături de alte mii de voluntari în localitatea Leş din judeţul Bihor, ca să plantăm o pădure de la zero.

Scopul nostru principal este colectarea deşeurilor, dar suntem decişi să contribuim activ la refacerea pădurilor şi la combaterea defrişărilor. Dorim să promovăm un stil de viaţă sănătos, în respect faţă de natură.

De ce este important să ne alăturăm unor astfel de iniţiative?

AVE Bihor este un pionier în domeniul colectării separate în 4 sau 5 fracţii, care îşi doreşte să devină un exemplu şi în ceea ce priveşte promovarea unui stil de viaţă sănătos. De ce este important să participăm la astfel de acţiuni? Deoarece oamenii funcţionează prin puterea exemplului!

Cum puteţi să protejaţi mediul în propria gospodărie:

- prin colectarea separată a deşeurilor

- mergând la cumpărături cu o plasă de acasă, astfel nu mai cumpăraţi o plasă de folie care mai apoi devine deşeu

- cumpărând produse care nu sunt ambalate în plastic

- prin refolosirea ambalajelor

- restauraţi mobila veche

- reparaţi obiectele stricate, nu cumpăraţi automat unele noi.

Astfel, veţi fi o inspiraţie pentru cei din jur, iar ceea ce faceţi puteţi transmite mai departe generaţiilor viitoare. Prin eforturile noastre comune, putem contribui la un mediu mai sănătos şi mai sustenabil pentru generaţiile următoare, deoarece "Schimbarea începe cu noi!"

Ce este proiectul "Plantăm Speranţă"

Plantăm Speranţă este o iniţiativă naţională de împădurire, care se desfăşoară în mai multe judeţe din ţară. Este o acţiune care aduce în acelaşi loc instituţii, companii, şcoli, licee, universităţi şi cât mai mulţi voluntari.

Rezultatele campaniei vorbesc de la sine: 17 proiecte de succes, 27.370 de voluntari implicaţi, 53.000 de puieţi plantaţi şi 8 laboratoare rurale deschise.

AVE Bihor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6099 RON
  • 1 EUR = 4.9633 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON