URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 August 2024, 12:35

Intersecția străzilor Avram Iancu și Cuza Vodă din Oradea se închide începând de joi traficului auto (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Intersecția străzilor Avram Iancu și Cuza Vodă din Oradea se închide începând de joi traficului auto pentru înlocuirea reţelelor de termoficare, apă şi canalizare menajeră.

Modificări de sens

Restricțiile de trafic vor fi impuse pentru desfășurarea în condiții de siguranță a lucrărilor de înlocuire a reţelelor de termoficare, apă şi canalizare menajeră.

"Intenţia noastră este ca sistarea traficului auto să aibă loc pe o perioadă cât mai scurtă posibilă. Muncitorii vor avea la dispoziţie circa două zile pentru a înlocui reţelele din intersecţia celor două străzi. Pentru că se sapă în subteran pentru înlocuirea rețelelor, nu se va putea circula cu mașina prin intersecția străzilor Avram Iancu și Cuza Vodă", a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Având în vedere închiderea intersecției, pe durata lucrărilor, sensul de mers de pe strada Samuil Micu Klein între străzile Cuza Vodă și Iuliu Maniu se va inversa. Începând din 9 august traficul auto în zonă se va desfășura dinspre strada Iuliu Maniu către strada Cuza Vodă.

În plus, 2 tronsoane de pe Cuza Vodă - unul delimitat de străzile Avram Iancu și Samuil Micu Klein și celălalt de străzile Avram Iancu și Titu Maiorescu - vor înceta să fie cu sens unic și vor avea dublu sens.

„Măsura este menită să permită le permită riveranilor accesul cu mașina la domiciliu”, a explicat directorul Marchiș.

Potrivit acestuia, până în prezent constructorii au înlocuit reţelele de termoficare, apă şi canalizare menajeră, pe tronsonul delimitat de Piaţa Unirii şi strada M. Kogălniceanu.

"În momentul de faţă se fac ultimele branşamente la reţea, după care se va trece la executarea umpluturii şi asfaltarea străzii. În cursul săptămânii viitoare şantierul se va muta pe tronsonul următor delimitat de străzile Mihail Kogălniceanu şi Evreilor Deportaţi", a spus Marchiş.

Un tronson de lucru mai dificil

Cel de-al doilea tronson al lucrărilor se anunţă mai dificil. Concepută prin cădere, reţeaua de canalizare menajeră din strada Avram Iancu este poziţionată la o adâncime de 4 metri în capătul dinspre Piaţa Unirii şi coboară la o adâncime de 7 metri în zona Parcului Bălcescu.

"Tronsonul din dreptul Parcului Nicolae Bălcescu e cel mai dificil, pentru că lucrările sunt mai complicate, iar traficul auto este mai aglomerat. Aici nu avem voie să ţinem circulaţia închisă pentru mult timp, iar pe când începe anul şcolar strada trebuie să fie asfaltată la loc", a spus directorul tehnic, Sebastian Marchiş.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, strada Avram Iancu, din zona centrală a Oradiei, a fost închisă circulaţiei auto pe 17 iulie. Conform programării, lucrările se vor desfăşura peste vară, când traficul auto este mai relaxat, urmând să se închidă în septembrie, înainte de începerea anului şcolar.

Cu ocazia lucrărilor, firma Avril va trebui să înlocuiască reţelele de apă, canalizare şi termoficare. În cazul celor din urmă, conductele de încălzire vor trebui înlocuite şi conectate cu cele de pe arterele învecinate precum Cuza Vodă, Mihail Kogălniceanu şi Demetriu Teiuşanu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON