URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 IULIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Lumea se întreabă de ce trebuie să achite asigurări de sănătate și veteranii de război. Sau de ce mamele aflate în îngrijirea copilului sunt supuse aceleiași obligații. Doar cu banii astfel adunați în plus nu astupăm marea gaură din buget. Numai că Ilie Bolojan știe că, dacă faci o excepție, imediat urmează și altele. Când a introdus plata parcării pentru absolut toți cetățenii Oradiei, au sunat telefoanele în draci. Ziariști, judecători, polițiști, atârnători de partid ș.a. s-au trezit cu amenzi pe parbrize. Știți care a fost reacția lui Bolojan? „Vă rog să trimiteți amenda la mine la birou, că o s-o plătesc eu”. Așa i-a pus la punct.
Zic şi eu
Adrian Cris
În 2008, când prelua Primăria Oradea, îl știam deja binișor pe Ilie Bolojan. Își începuse ascensiunea cu patru ani înainte. În 2004, câteva luni, fusese consilier județean, unul venit „de la țară”, dar singurul care citea toate proiectele de hotărâri (ceea ce, cred, nu făceau nici măcar șefii Consiliului Județean) și care punea întrebări.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că măsurile fiscale adoptate de Guvernul Bolojan sunt necesare și eficiente?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public faptul că măsurile fiscale de austeritate așteptate în cursul lunii iulie vor fi cuprinse într-un act normativ ce nu va fi ordonanță de urgență, cum se întâmplă de obicei, ci o lege care va fi adoptată prin procedura specială a angajării răspunderii Guvernului în fața Parlamentului.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Iulie 2024, 19:33

Constructorii au început săpăturile pe strada Avram Iancu din Oradea, pentru înlocuirea rețelelor. Se va ajunge la adâncimea de 7 metri (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările de modernizare a străzii Avram Iancu, desfăşurate cu închiderea traficului auto în zonă până în septembrie, la deschiderea anului şcolar, au intrat în faza săpăturilor pentru înlocuirea rețelelor. 

Adâncimea la care vor fi montate conductele se va mări treptat, astfel încât, la capătul străzii dinspre parcul Bălcescu, conductele vor fi puse la adâncimi de 7 metri.

Săpături la adâncimi mari...

Constructorii au finalizat la începutul acestei săptămâni decopertarea asfaltului de pe tronsonul străzii Avram Iancu delimitat de Piaţa Unirii şi strada Mihai Kogălniceanu.

„Executantul lucrărilor a decopertat toată strada, pornind dinspre Piaţa Unirii spre Liceul Aurel Lazăr, şi a început lucrările la reţele. Pentru început, constructorii au săpat pentru înlocuirea reţelelor de utilităţi pornind tot dinspre zona centrală", a declarat, pentru BIHOREANUL, viceprimarul Marcel Dragoş.

Lucrarea de înlocuire a reţelelor de apă potabilă, termoficare şi canalizare menajeră se anunţă una dificilă.

„Execuţia este mai complicată pentru că se lucrează la adâncimi mari. Se porneşte cu amplasarea conductei de canalizare menajeră de la adâncimi de peste 4 metri în capătul străzii Avram Iancu spre Piaţa Unirii. Deoarece aici canalizarea menajeră funcţionează prin cădere, în celălalt capăt al străzii, spre Parcul Bălcescu, se vor atinge adâncimi de circa 7 metri", a spus Dragoş.

... cu măsuri suplimentare de protecţie

Spre deosebire de alte lucrări, şantierul avansează mai anevoios pentru că executanţii sunt obligaţi să monteze planşe de sprijin pentru malurile şanţului, ca să nu se surpe pământul, și să monteze garduri de protecţie pentru a evita căderea în gol a trecătorilor.

„Cea mai dificilă fază va fi în zona intersecţiei cu strada Evreilor Deportaţi, unde se va lucra la cele mai mari adâncimi, în condiţiile în care zona este, oricum, împânzită de reţele", a subliniat Marcel Dragoş.

După cum BIHOREANUL a mai scris, strada Avram Iancu, din zona centrală a Oradiei, a fost închisă circulaţiei auto miercurea trecută. Execuţia lucrărilor se va întinde de-a lungul verii, când traficul auto este mai relaxat, până în septembrie. Ţinta municipalităţii este ca traficul rutier să fie reluat la începerea anului şcolar.

Cu ocazia lucrărilor, firma Avril va trebui să înlocuiască reţelele de apă, canalizare şi termoficare. În cazul celor din urmă, conductele de încălzire vor trebui înlocuite şi conectate cu cele de pe arterele învecinate precum Cuza Vodă, Mihail Kogălniceanu şi Demetriu Teiuşanu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
KP
::::))))))
Postat 25 Iulie 2024, 13:56 de Sandu2100
Sando ... proasta satului.
Șovinismul e la etnii sau la partide și politicieni? Vânzător de țară e acela care scuipă pe liberali, socialiști și ce se mai târește pe pământ în materie de tâmpiți, sau cel care laudă slugile ocupanților acestei țări? Retard profund la cei ca tine, care nu au proprietatea termenilor.
Postat 25 Iulie 2024, 08:01 de KP
KP
Sovinule, vanzatorule de țară, de ce nu te muți in Rusia?
Postat 25 Iulie 2024, 00:41 de Sandu2100
Tâmpenia din subteran a edililor birtinezi merge mai departe.
Se pozează, inclusiv conductele de canalizare, la 7 m adâncime pe str. Avram Iancu, care apoi trebuie racordate la țevile de la PC. Brătianu și mai departe către stația de epurare. Doar că, acestea trebuie conectate la rețeaua mai veche care ajunge în zona Rogerius, unde conductele existente sunt pozate la maxime de la 3 la 4 m adâncime. Așadar, unde se vor scurge apele uzate și dejecțiile din zona la care se lucrează acum ... nu cumva blocajul minții neterminaților se va vedea în infiltrațiile clădirilor?
Postat 24 Iulie 2024, 22:40 de KP
Sapaturi
Trebuie lasat florea sovinu' sa "planteze" niste ciolane arpadiene.
Postat 24 Iulie 2024, 22:18 de Riviera
Florea
Au gasit oi :::))) ciobanule
Postat 24 Iulie 2024, 22:14 de Sandu2100
dar despre arheologie ?
toate aceste lucrari ca si aceasta si cea cu pasajul de la catedrala ar trebui supervizate de un arheolog autorit de la minister,ptr ca se distruge istorie a orasului in aceste sapaturi
Postat 24 Iulie 2024, 20:45 de florea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3461 RON
  • 1 EUR = 5.081 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON