URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
14 Aprilie 2017, 18:34

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a revocat controlul judiciar în cazul celor cinci şefi din Poliţia Bihor acuzaţi de corupţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat, vineri, în cazul celor cinci şefi de poliţie din Bihor şi al consilierei de la APM Bihor, acuzaţi de corupţie într-un dosar al DNA Oradea.

Este vorba despre chestorul Liviu Popa, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Bihor, comisarul şef Remus Indrei, fostul şef al Poliţiei Municipiului Beiuş, comisarul şef Dorin Vesa, fost şef la Poliţia Rurală Beiuş, agentul şef principal Gheorghe Bat (Pietroasa) şi agentul şef principal Raul Rotar (Cărpinet), respectiv de Minodora Pătroc, consilier superior la APM Bihor.

Curtea Supremă a admis contestaţiile făcute de aceştia la încheierea dată pe 5 aprilie de Curtea de Apel Timişoara, prin care instanţa le prelungise controlul judiciar cu încă 60 de zile. Astfel, începând de luni, ei se pot întoarce la serviciu.

"Este o soluţie de aşteptat, raportat la acuzaţiile nefondate în opinia noastră şi la lipsa de probe care să susţină acuzaţiile", a precizat avocatul Răzvan Doseanu, coordonatorul societății Doseanu & Asociații, care îi reprezintă pe Indrei, Vesa şi Pătroc.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, a declarat, vineri, pentru BIHOREANUL, că soluţia a fost comunicată, deja, Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, obligat să urmărească respectarea obligaţiilor de către persoanele aflate sub restricţiile controlului judiciar. Astfel, cel puţin teoretic, exceptându-i pe Remus Indrei, care s-a pensionat, poliţiştii sunt liberi să se întoarcă la serviciu.

În această situaţie se află inclusiv fostul şef al IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa, care la rându-i, se va pensiona, însă, începând cu data de 1 mai.

De precizat, însă, că ei nu se vor întoarce pe vechile funcţii, ci vor fi puşi la dispoziţia actualului şef al IPJ, care le va stabili sarcini.

În dosarul DNA, trimis în instanţă în luna ianuarie, sunt inculpaţi şi ginerele lui Remus Indrei, Eugen Balint, consilierul judeţean Nicolae Bodea, Ioan Simea, viceprimar al comunei Roşia, dar şi judecătorul Ovidiu Galea, de la Tribunalul Bihor. Cel din urmă este acuzat că a ascuns în declaraţiile de interese apartenenţa la o lojă masonică. El a fost și suspendat din magistratură.

Citiţi pe aceeaşi temă și articolul Poliţia corupţilor: DNA descrie Poliţia Bihor ca pe o instituţie cangrenată de corupţie, de jos până la şeful Inspectoratului

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON