URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Aprilie 2017, 15:38

Rechizitoriul chestorului Liviu Popa, confirmat de Curtea de Apel Timişoara. Poliţiştii anchetați pentru corupție rămân sub control judiciar!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătorul de cameră preliminară din Curtea de Apel Timişoara a respins, vineri, ca neîntemeiate, cererile si exceptiile formulate în dosarul de corupţie trimis în faţa instanţei de procurorii DNA Oradea împotriva fostului şef al Poliţiei Bihor, Liviu Popa, şi a foştilor săi subalterni.

Este vorba despre comisarul şef Remus Indrei, comisarul şef Dorin Vesa, fost şef la Poliţia Rurală Beiuş, agentul şef principal Gheorghe Bat, agentul şef principal Raul Rotar, dar și despre Eugen Balint, ginerele lui Indrei, despre Minodora Pătroc, consilier superior la APM Bihor, respectiv despre consilierul judeţean Nicolae Bodea, Ioan Simea, viceprimar al comunei Roşia, şi judecătorul Ovidiu Galea, de la Tribunalul Bihor.

Instanţa a constatat legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul DNA Oradea, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, dispunând începerea judecăţii cauzei.

Cu doar două zile mai devreme, judecătorul a dispus prelungirea măsurii controlului judiciar pe numele celor cinci poliţişti inculpaţi în dosar pentru încă alte 60 de zile, păstrând şi interdicţiile aplicate în cazul acestora, inclusiv aceea de a se întoarce la serviciu.

Ambele încheieri pot fi contestate, însă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii DNA Oradea au trimis în judecată în luna ianuarie dosarul de corupţie în care l-au inculpat pe fostul şef al Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, rechizitoriul descriind Poliţia Bihor ca pe o instituţie cangrenată de corupţie, de jos şi până la şeful Inspectoratului.  

Popa este acuzat că a cerut şi a primit mită în numele instituţiei, dar şi "pe persoană fizică", dar şi că a folosit, alături de judecătorul Ovidiu Galea, apartenenţa la Loja masonică Ţara Crişurilor, nedeclarată nici de unul nici de celălalt, ca paravan pentru a proteja interesele "fraţilor masoni".

După declanşarea procesului, chestorul Liviu Popa a solicitat să fie trecut în rezervă prin pensionare, decretul privind încetarea raporturilor sale de serviciu cu MAI fiind semnat chiar vinerea trecută de președintele Klaus Iohannis. Cu câteva luni mai devreme, și comisarul şef Remus Indrei, un alt protagonist al dosarului, s-a pensionat. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Vrednici sunt!
O suta de populeni vor lucra pana la 65 de ani (care va apuca!) pt. a plati pensiile acestor escroci. La asta nu s au gandit milioanele de prostalai manati de popi precum vitele?!
Postat 10 Aprilie 2017, 16:42 de ili3
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON