URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Mai 2023, 13:55

În ziua în care fiul său primea funcție în PSD Bihor, fostul deputat și senator Gavrilă Ghilea a demisionat din PNL: „Nu m-am mai regăsit...”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fost deputat și senator de Bihor, Gavrilă Ghilea și-a înregistrat demisia din PNL, partid al cărui membru a fost vreme de nouă ani, în ziua în care fiul său, Gabriel Ghilea, a fost primit în conducerea PSD Bihor, formațiunea în care și-a început cariera și fostul parlamentar, ca viceprimar al Oradiei, înainte să devină prefect din partea PDL.

Ghilea sr. susține că a părăsit PNL din cauza conducerii organizației județene Bihor.

„Nu e momentul”

„Nu m-am mai regăsit în modul în care se făcea politică de către conducerea PNL Bihor”, a declarat BIHOREANULUI, miercuri, fostul parlamentar Gavrilă Ghilea, la o zi după ce și-a înregistrat demisia la sediul organizației județene a acestui partid.

Ghilea a refuzat să dea detalii, în ciuda insistențelor BIHOREANULUI, susținând că „nu e momentul”.

De asemenea, politicianul a evitat să răspundă la întrebarea dacă se va întoarce în PSD Bihor, partidul în care și-a început cariera în urmă cu 25 de ani și în care, în aceeași zi de marți când el demisiona, fiul său, Gabriel Ghilea, a primit un loc în Comitetul interimar de conducere al filialei Bihor. „Despre acest lucru nu am vorbit cu nimeni”, a spus el.

Surse politice afirmă că Ghilea jr. a intrat în PSD pentru a-și păstra, și după rotația PNL-PSD la conducerea Guvernului, funcția de subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării pe care o ocupă din ianuarie 2022.

PSD, PDL, PNL. Și retur?

Proprietar al unei firme de construcții, Gavrilă Ghilea și-a început cariera politică în PSD, partid în care a intrat în anul 1998 și care l-a susținut să ocupe o funcție de viceprimar al Oradiei între anii 2001-2004.

Ulterior, în 2004, Ghilea a intrat în PD, partid care l-a susținut să ocupe o funcție de vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor, din acel an și până în 2008. Un an mai târziu, Ghilea a fost numit prefect al județului Bihor de către premierul Emil Boc, poziție pe care a deținut-o până în 2012.

În acel an, Ghilea a devenit președintele PDL Bihor și a fost ales senator de Bihor din partea acestui partid, până în 2016. În 2015, când PDL și PNL au fuzionat, a devenit membru al PNL, iar în perioada 2016 a fost ales deputat pe lista acestui partid până în 2020, când nu a mai prins niciun loc pe listele de candidaturi.

Din 2020, Gavrilă Ghilea a rămas membru PNL Bihor până marți, fără însă a mai activa.

Contactat de BIHOREANUL, președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a refuzat să comenteze gestul lui Ghilea. „Este decizia dumnealui”, a spus, sec, liderul liberalilor bihoreni.

În mediul politic local, însă, se speculează că Ghilea a fost afectat de tragerea sa pe „linie moartă” și că și-ar dori relansarea carierei politice în PSD, partidul în care a început și în care a intrat și fiul său.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
D-ul Gavrilă Ghilea...
...mai vrea mandate de Euro parlamentare, de senat, de parlament, rușine să îi fie, a agonist destul de pe spinarea poporului, vedeți propunerile pe care le-a făcut în parlament, toate se leagă de ceea ce face el în privat, își umple iar visteria cu alte terenuri și construcții. Rușine, aștia sunt trădătorii țării traseiști, când e bine sug de la 10 vaci, când e rău își iau tălpășița, abandonează țara.
Postat 19 Mai 2023, 20:34 de Morometul
Retoric, nu va obositi…
ce vreau sa subliniez este ca unii sunt oportunisti si basta, e in firea lor.
Postat 19 Mai 2023, 10:53 de User anonimizat
Intrebare.
Ar fi ajuns vreodata Revnic sef la OTL daca nu trecea din PSD in PNL?
Postat 19 Mai 2023, 10:51 de User anonimizat
Drop/sandu
Tu faci tratament? Sau iti place sa fii nebun? Sau nu exista tratament
Postat 19 Mai 2023, 06:24 de Petre93
Petre93
Pe Bihon ultima oară când am comentat a fost în martie, în schimb te dai tu cu numele meu, tu comentezi tu răspunzi. Pe Bihon ai posibilitatea sa fi mai prost decât ești în realitate și tu profiți din plin :::::)))))
Postat 18 Mai 2023, 21:10 de Sandu2100
A început sezonul
A inceput sezonul de migrare a policucuvelelor. O dată la 4 ani vedem acest fenomen. Ambele partide sunt pline de traseiști . Când ne vom trezii și vom arunca la coșul de gunoi al istoriei această clasă politică coruptă? PSD PNL UDMR USR etc. aceași mizerie.
Postat 18 Mai 2023, 17:50 de CivisUlpianum
KP aka mama Omida
Tu ai avut treabă cu Ghilea, arătând ca e firma de casă, acum când sa traseit o dai din stânga-n dreapta. Proastă care esti, nu am spus ca populația României scade pt ca oamenii se muta la tara , vai de capul tău.
Postat 18 Mai 2023, 12:30 de Sandu2100
Sanda ... idioata Birtinului.
Cam cât de proști sunt liberalii bihoreni, dacă și-au tras un purtător de baliverne pe site-ul Bihoreanului precum Sandu XXXX, care e atât de prost încât susține că ... populația României scade pentru că orășenii se mută la țară. Iar tembelii ăștia, care fac pavăză la Bolojan, vor să conducă nu numai Bihorul, ci toată țara. Bine că măcar câțiva de la centrul PNL i-a pus "gând bun" lui Bolo, socotind că ar fi bine să-l trimită la origini, pe veci la Birtin în cel mai scurt timp posibil.
Postat 18 Mai 2023, 12:10 de KP
Sanda ... idioata liberalismului de sorginte birineză.
Auzi voci idioato și bați câmpii pe ritmul fluierulului dresorului birtinez. Firma lui Ghilea nu este "de casă" și nu este cea care a mâncat 4 milioane Euro ca să dărâme un deal precum Ciuperca, sau să betoneze pe 20 milioane Euro, în mod inutil Piața Unirii, sau să sape tot orașul cu 200 milioane Euro, ca să poată deconta dublul sau triplul unei lucrări, doar ca să-l susțină în campanie pe bufonul Bolojan. N-a avut nimeni treabă cu Ghilea și nimeni nu a urlat, din moment ce a făcut ce a promis și nu au rămas urme de șenile peste tot orașul, așa cum fac firmele de pe lista agreată de Bolojan. Tu ești atât de idiot încât ai nevoie de tratament de specialitate, ca să nu ți se înfunde cu totul pineala de la ce aberații scoți din creieru-ți atrofiat.
Postat 18 Mai 2023, 12:02 de KP
Sandu mincinosu
Auzi la popa sandu2100 nu face parte din partid????????????????????, doar isi mananca ciorba de la partid. Cata minciuna poate promova acest individ
Postat 18 Mai 2023, 09:56 de adi13
Atât spun
Tic-tac
Postat 17 Mai 2023, 22:30 de Maikeltroll
ce zici tu straine ?
Nu te mai regaseai ? Da cand ai "construit" pe zeci de milioane de euro toate parcarile din oras, te-ai regasit ? I-auzi, nu te mai regaseai !? Da cand ai fost habarnist bagator de seama pe la parlament din partea pnl, si tu mai mult pe la afacerile tale necurate cu primaria erai, atunci te-ai regasit ? Da cand fii-tu, o loaza care nu stie sa faca nimic, a fost uns secretar de stat (desi aveti ZECI de milioane de euro, nush ce dreacu va trebuie voua functii de-astea) te-ai regasit, ma ? Marsh de-aici, potaie fara nici un bun simt, mai bine zi ca Ilie vrea sa colonizeze PSD Bihor cu slugile lui, ca simte ca daca nu subordoneaza si p-astia funia e aproape de par.
Postat 17 Mai 2023, 21:45 de topograf
KP aka mama Omida
Draga moșului nu fac parte din niciun partid, în schimb tu îți arati calitățile de membră de partid. Pana acum urlai de Ghilea ca firma de casă, acum nu mai urlii :::::))))) vai si amar de capul tău.
Postat 17 Mai 2023, 21:25 de Sandu2100
PNL e pe ducă ... la câți habarniști se învârt încă prin el.
Performanțele îi recomandă pe liderii liberali ... așa că, nici 10% nu o să ia la alegerile europarlamentare, primele de anul viitor. După aceea, rând pe rând după cum va ieși electoratul la vot în 2024, va urma sfârșitul liberalismului neaoș românesc, cel care a făcut praf și pulbere din orice speranțe ce caracterizează astăzi România Normală, Educată, Inteligentă, Digitală ... cea ocupată politic, economic și militar de toți neaveniții colonizatori. La PNL Bihor o să rămână curând doar Bolojan și SanduXXX ... ca să stingă lumina și să predea cheile noilor "proprietari".
Postat 17 Mai 2023, 21:06 de KP
Mihaita
Populatia scade, pt ca scade în toată România, lumea se muta la țară la pensie, afacerile din oraș tu nu le vezi, Ghilea are succes în afaceri doar cu statul, greșești amarnic cu trompetele, în schimb ești pe propagandă dacă nu vezi toate cele menționate, alții le văd.
Postat 17 Mai 2023, 20:18 de Sandu2100
ce zici acolo sandu?
Ce performanta vezi tu, populatia scade, lumea se muta din oras. Nu cumva un oras ce se dezvolta creste populatia? Mediul economic , afaceri e la nivel de orasel, nu prea se vede performanta. Ti-am raspuns ca spui ca Ghilea nu are succes in afaceri. Cred ca esti ceva trompeta de partid care doar "sufla" ca asa cere partidul, dar vezi ca unii mai cunosc date, cifre si persoane
Postat 17 Mai 2023, 19:37 de Mihaita
Mihaita
Bolojan nu sa ins ris in partid pt ca a dat faliment, sau sa-si facă business, performanta orașului se vede. Blaga e PNL-ist ca Ghilea.
Postat 17 Mai 2023, 17:51 de Sandu2100
@@sandu
Dar Bolojan tare bun a fost in business, din faliment in faliment. Gilea are bani de ii intoarce cu lopata. PNL, PSD, Udmr acelasi kkt, nu e mai curat PNL cu nimic. Pnl nici nu exista in Bihor, e doar Bolojan si atat, un dictator, restul in jurul lui nu le vad rostu. Sa nu mai vb de Blaga , alt PNList curat
Postat 17 Mai 2023, 16:13 de Mihaita
PNL e mai curat
Probabil partidul nu a mai acceptat figurile lor. Un traseit, tot traseist rămâne, oameni de genul au întrat în politică pt business, nu pt a face ceva concret pt votanți. Nu ești capabil să-ți faci un business fără contracte cu statul, ce business man e ăla???
Postat 17 Mai 2023, 14:14 de Sandu2100
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON