URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Mai 2023, 11:00

PSD Bihor a cooptat noi șefi. Printre ei, fostul prefect Claudiu Pop și nou-venitul Ghilea jr.

PSD Bihor a cooptat noi șefi. Printre ei, fostul prefect Claudiu Pop și nou-venitul Ghilea jr. LA MAI MARE! După debarcarea lui Ioan Mang (primul din stânga) de la șefia PSD Bihor, comitetul interimar de conducere al partidului tot sporește. Unul dintre noii șefi cooptați este fostul prefect Claudiu Pop (al treilea, din stânga)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea interimară a PSD Bihor a „sporit”. Organizația politică a anunțat că noi persoane au fost aprobate în Comitetul Interimar Județean al PSD Bihor, forul instituit după demiterea lui Ioan Mang de la președinția partidului.

„Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat a validat astăzi, 16 mai 2023, propunerile de extindere cu noi membri a componenței Comitetului Interimar Județean al PSD Bihor, forul care coordonează activitatea politică a PSD în județ”, a transmis PSD Bihor, printr-un comunicat dat publicității marți seară.

Noii șefi ai PSD Bihor nu sunt fitecine. „În urma acestei decizii, s-au alăturat echipei de conducere domnii Claudiu Pop, Dorel Dume, Gligor Sabău și Gabriel Ghilea”, a comunicat PSD Bihor.

Claudiu Pop este fost prefect PSD, dar care în 2019 a demisionat din partid și a făcut un „stagiu” la Pro România. În vara anului trecut, Pop a anunțat că revine alături de social-democrații bihoreni.

Dorel Dume este fost membru PDL, trecut la PSD, și care acum este director de departament în cadrul Apelor Române, anterior fiind șef la ABA Crișuri. Dume este un personaj controversat, despre care BIHOREANUL a arătat de mai multe ori ba că a „patronat” angajări de pile în instituție, ba că a risipit banii publici.

Fost prim-procuror la Beiuș și prim-procuror adjunct al Parchetului Bihor, Gligor Sabău a devenit politician după ce s-a pensionat „prematur”, la 47 de ani. Membru PSD, el a preluat conducerea organizației din Beiuș, unde apoi a atras mai multe vedete locale, precum medici, antreprenori, profesori, dar şi foşti militari, poliţişti şi magistraţi.

Ultimul nume care completează conducerea PSD Bihor, Gabriel Ghilea este fiul omului de afaceri Gavrilă Ghilea. Ghilea jr. este subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, unde a fost susținut de minoritățile din Parlament, iar recent s-a înrolat în rândurile social-democraților bihoreni. După cum se vede, a fost și răsplătit rapid cu funcții de conducere.

Comitetul Interimar Județean al PSD Bihor este condus de președintele interimar Radu Moldovan (președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud, vicepreședinte al Partidului Social Democrat și coordonator al organizațiilor PSD din zona de nord-vest a țării) și îi mai cuprinde pe cei 27 de primari PSD din Bihor, deputatul Ioan Mang, senatorul Florian Bodog, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Felix Cozma, subprefectul Emilian Pavel, purtătorul de cuvânt al organizației, Adrian Madar, respectiv pe Florian Sîrca, Aurel Mohan, Ioan Chivari, Simina Cuc, Sergiu David, președintele Liviu Sabău Popa.

„PSD Bihor rămâne în continuare deschis tuturor bihorenilor care doresc să construiască, alături de noi, o alternativă la PNL!”, a mai transmis organizația politică.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Norocul lor
ca se pot "angaja" în politica. Pe piața muncii, fără proptele, ar fi ramas muritori de foame
Postat 22 Mai 2023, 10:34 de acid
Mizeriile orașului...
...nu le mai ajung averile făcute pe spatele bihorenilor? Mai ales familia Pop și Ghilea... Ce mare glorie ați obținut, în afară de a pune mâna pe unele obiective din Oradea și salarii primite din banul public, nimic nu au făcut acești politruci pentru orădeni. Alegeți tot câinii, în loc să alegeți oamenii normali, alegeți tot pe cei care au, pentru ași rotunji averile. Când mergeți la vot, prima dată când puneți ștampila, nu pe ei puneți, ci votați partidul, în partid cine dă banul mai mult, ăla iese câștigător, mai bine votați independenții, pe ei nu îi apără partidele, se pot înlătura din sistem în caz de infracțiuni, cei din partide în schimb, fac paravane, mobilizează lumea cu un scop, dar solicitările sunt altele decât pentru ce militează membrii, vezi exemplu concret, DRAGNEA și ai lui, tot PSD-ul a făcut gălăgie, a forțat justiția să fie scoși basmale curate, din care doar DRAGNEA a făcut pușcărie, așa și cu DOMOCOȘ fostul primar de Beiuș, doar el a făcut pușcărie, iar restul și-au făcut afaceri private, una chiar un ștrand în Beiuș.
Postat 18 Mai 2023, 20:03 de Morometul
Erată.
Foști ... așa da. Greșeala mea.
Postat 17 Mai 2023, 21:45 de KP
Adriana Totorean, chiar poți dormi liniștită după ce ai scris asemenea trăznăi?
... militarii, poliţişti şi magistraţii, nu pot fi membri de partid. Cum naiba au fost "atrași" cei de care spui? Pensionați doar.
Postat 17 Mai 2023, 21:43 de KP
prin astia, bolojan pune mana si pe PSD
Mai ales prin Claudu Pop, care a fost dat afara din PZD tocmai pentru ca se prinsesera si fraierii de ei ca asta, cat a fost prefect pus de PZD, n-a atacat nici macar o hotarare ilegala data de balbajan & gasca (motivul: io te las in pace, tu lasi afacerile de famiglie in pace, ba mai dai si autorizatie lu frate-meu sa-si faca restaurant pe malu Crisului). Intre timp, famiglia Pop a adunat muuuulte milioane de ieuro si sunt pretenari la catarama cu ilie de la scularie, asa ca... asta e omul care va da PZD Bihor direct pe mana lui Ilie ;) Hai noroc, ortaci !
Postat 17 Mai 2023, 21:39 de topograf
Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
Sper sa mai apara ceva fețe noi, fara partid, oameni asezati, cu scoala absolvita, fara doctorat... pina anul viitor. Altfel ma vad obligat sa votez maimuțoii astia... Prima oara dupa 1996. Ar fi pacat.
Postat 17 Mai 2023, 18:30 de excalibur
Zambet larg
Dupa stagiul la Pro Romania,in care a dat tun banilor din campania electorală prin firmele prietenilor si cu un var idiot cu pretentii de primar,revine si si reîntregește randurile bastanilor in PSD. Avid de putere ,atunci cand fratello dadea chefuri Rivo la Hanul pescarulor, mergea si facea scandal pe la DSP chit ca doar in capul lui era inca prefect. E momentul in care leul bătrân de-abia se mai ricica si e vremea celor tineri să-și arate coltii. Ca de obicei,cel mai versat si experimentat va castiga.odata cu rotativa de dupa Inaltare va fi cam vai de curu nostru
Postat 17 Mai 2023, 13:23 de Jancsy
Blehh
Ce rânjete mizerabile, grețoase, grotești! E doar despre ei. Doar eo se învârt, se aleg între ei.
Postat 17 Mai 2023, 13:01 de PureStupidity
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON