URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Noiembrie 2019, 12:40

Imagini revoltătoare cu o asistentă de la Ambulanța Bihor: Fumează și bea Cola în timpul unei misiuni de urgență (VIDEO)

O asistentă de la substaţia din comuna Suplacu de Barcău, arondată Staţiei din Marghita a Serviciului de Ambulanţă a Judeţului Bihor, a ajuns fără voia ei eroina unui scandal intern.  Femeia a fost filmată în programul de lucru, chiar în timpul unei intervenţii de urgenţă, fumând în cabina unei autospeciale, bând Cola şi ştergându-se la gură cu satisfacţie, comportamentul ei încălcând normele de lucru ale instituţiei, care interzic fumatul la o distanţă mai mică de 10 metri de cabina unei ambulanţe.

Cel mai probabil, filmarea a fost făcută de partenerul ei de echipaj, ambulanţierul de la volan, cei doi provocând un adevărat scandal în cadrul SAJ Bihor, pe care şefii instituţiei îl investighează cu dificultate.

De la prietenie la duşmănie

Potrivit informaţiilor în posesia cărora a intrat BIHOREANUL şi confirmate de managerul SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter, asistenta filmată fumând în cabina autospecialei se numeşte Simona Pop, iar ambulanţierul care a realizat filmarea cu un telefon în timp ce şofa este Ioan Mierluţ, angajat şi el la substaţia din Suplacu de Barcău.

„Cei doi au avut relaţii apropiate până în această vară, când dintr-o dată nu s-au mai înţeles, iar doamna asistentă a cerut conducerii SAJ Bihor înlocuirea ambulanţierului. Problema e că ea a mai schimbat şi în trecut trei sau patru ambulanţieri. Comitetul Director i-a refuzat solicitarea, pentru că ambulanţierului nu i s-au putut imputa neajunsuri profesionale. Acum, în toamnă, doamna asistentă a cerut din nou acelaşi lucru, să i se dea alt ambulanţier, transferat de la Staţia din Marghita, tot fără să poată invoca abateri profesionale ale colegului ei, care ar urma să fie detaşat la Marghita”, a explicat o sursă a BIHOREANULUI.

Nimeni nu îi vrea

Managerul SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter, confirmă că între cei doi angajaţi de la substaţia din Suplacu de Barcău există un o relaţie de ostilitate, precum şi faptul că imaginile realizate de ambulanţier cu asistenta fumând în timpul unei intervenţii au ajuns şi în posesia conducerii instituţiei.

„Am primit şi noi filmuleţul. Este pentru prima oară când se întâmplă un asemenea lucru. Între cei doi colegi există o problemă, este adevărat că doamna asistentă a cerut să facă echipă cu alt ambulanţier. Problema este că niciun alt ambulanţier de acolo nu doreşte să lucreze cu asistenta respectivă şi nicio asistentă cu ambulanţierul respectiv. Cred că vom decide, totuşi, să rămână în aceeaşi echipă”, a declarat BIHOREANULUI managerul SAJ Bihor.

De când e filmul

Pe de altă parte, dr. Venter a precizat că împreună cu asistentul şef Gencsi Ladislau şi cu directorul medical, dr. Tiberiu Bondar, încearcă să afle când anume a fost realizată filmarea, aşa încât să poată lua măsuri de sancţionare. „Conform legii, dacă au trecut mai mult de 6 luni de la săvârşirea unei abateri disciplinare, angajatul nu mai poate fi cercetat şi sancţionat disciplinar”, explică managerul SAJ Bihor.

Venter a specificat, însă, că filmul a fost văzut înainte şi de asistentul şef al SAJ Bihor, care a atenţionat-o pe asistentă să nu mai fumeze în ambulanţă, iar de atunci aceasta s-a abţinut să-şi mai practice viciul în maşina cu care sunt transportaţi bolnavii.

Cel mai probabil, filmuleţul a fost făcut în această toamnă, întrucât la un moment dat se aude asistenta vorbind despre o terţă persoană, nenominalizată, şi comentând flegmatic: "Bine că s-a apucat de lucru acum, pe iarnă"...

Fumatul interzis!

Ordinul 2011/2007 al Ministerului Internelor şi Reformelor Administrative şi Ordinul IGSU IG151/2015, privind măsurile de lucru specifice în asistenţa medicală de urgenţă, ambele vizând activitatea Serviciilor de Ambulanţă şi SMURD, stabilesc clar că este strict interzis fumatul într-o ambulanţă, „atât în cabina conducătorului auto cât şi în cabila meicală, indifrent dacă ambulanţa se află în mers sau staţionează, precum şi în apropierea ambulanţei la o distanţă de cel puţin 10 metri” de aceasta.

O interdicţie similară este prevăzută şi de Legea nr. 15/2016 pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun, care nu permite fumatul (nici măcar ţigareta electronică) în diverse locuri publice precum şi în mijloacele de transport în comun, taxiuri, mașina de serviciu, ambulanță, inclusiv în cabina șoferului, vatmanului, mecanicului de tren etc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Vai ...sensibilosilor
Sensibilosi mai suntem noi românii...câta prostie in jur de ti vine sa ti dai pumni ...tigara ca tigara, dar cu băiatul de Cola ce problema era? Fuma femeia o țigară ca tot omul...jur ca romanul este cea mai de cacat nație din lumea asta....dacă plouă de ce ploua daca e soare de ce e soare...dar noi ne cacam încă în fundul curții ...bine ca avem "prințipii" vb lui Caragiale:))
Postat 28 Noiembrie 2019, 08:15 de Adrian_Preda
Preda
Cand mai mergi la medic cu o rana deschisa vezi sa il rogi sa fumeze langa tine. Sau cand ai nevasta gravida sa fumeze in timpul controlului. Ala se presupune a fi mediu controlat nicidecum tutungerie.
Postat 28 Noiembrie 2019, 06:51 de poiu
Extraordinar...
Ce greseala a făcut femeia...a fumat si a băut Cola...a înnebunit lumea asta in care trăim!!! Oare voi cei care o judecati si o criticați nu ati fumat la servici, în birouri, în masinile unor instituții????nu ati băut Cola la munca sau in tim ce erați in una din masinile de servici??? Cata răutate, cata prostie ....vaisamar nație de cacat ce suntem!
Postat 27 Noiembrie 2019, 22:10 de Adrian_Preda
adevaratii nebuni
Cand i am amenintat cu sabia lui damocles jos pe branului ca asistenta era tatauata si fuma cu bolnavul pe targa si va am sesizat si alte crime di sistemul bolnav medical,m ati facut nebun la psihiatrie oradea,dgn infirmat ulterior de medici universitari nesorbonei din alte localitati...vai de ea medicina ca nu mai e stiinta si constiinta ci afacere carpista(banul in mana vorbeste).
Postat 27 Noiembrie 2019, 14:25 de User anonimizat
@Mathias
San țiunile sunt de mai nulte feluri: contravenționale , disciplinare samd. Fiecare prevede un termen de prescripție, inclusiv faptele penale. Ce e așa greu de înțeles?!
Postat 27 Noiembrie 2019, 13:40 de bde
CE?
„Conform legii, dacă au trecut mai mult de 6 luni de la săvârşirea unei abateri disciplinare, angajatul nu mai poate fi cercetat şi sancţionat disciplinar” WTF????
Postat 27 Noiembrie 2019, 13:04 de Mathias
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON