URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Mai 2023, 00:32

Evoluţie dezamăgitoare pentru poloiştii de la CSM Oradea: 8-15 cu Steaua şi rămân tot la statutul de vicecampioni (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După echipa de baschet, şi formaţia de polo a clubului CSM Oradea a dezamăgit în jocul din finala Campionatului Naţional programat la finele acestei săptămâni.

Vineri seară, în Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", echipa orădeană a cedat şi cel de-al treilea joc cu Steaua din ultimul act al Superligii Naţionale.

Dezamăgitoare a fost, însă, nu doar înfrângerea, ci şi maniera în care orădenii au cedat acest meci.

Deşi suporterii sperau că acasă orădenii vor câştiga măcar un joc cu rivala Steaua, bucureştenii s-au impus clar în acest meci, aplicând echipei orădene una dintre cele mai drastice înfrângeri din ultimii ani, scor 15-8 pentru stelişti.

Prin acest succes, echipa bucureşteană a dus raportul întâlnirilor directe la general la 3-0 şi astfel şi-a apărat titlul naţional, în timp ce orădenii au trebuit să se mulţumească din nou cu locul al II-lea.

Filmul jocului

Primul gol al disputei l-au reuşit jucătorii de la CSM, prin Mihnea Gheorghe, care a înscris din penalty, după care a urmat o serie incredibilă de cinci goluri consecutive ale bucureştenilor. Aceştia au ajuns să conducă cu 5-1 pe fondul multor ratări ale orădenilor, care au trimis de trei ori mingea în bară şi au ratat şi un penalty, prin acelaşi Mihnea Gheorghe.

După primele opt minute scorul a fost 1-4, apoi sfertul secund a fost mai echilibrat, echipele trecându-şi pe rând în cont mai multe goluri. Steaua a condus cu 7-3, apoi cu 9-4, pentru ca la jumătatea confruntării tabela de marcaj să indice scorul de 9-5.

În a doua jumătate, orădenii au marcat un gol prin Tiberiu Negrean în debutul sfertului III, după care a urmat o altă serie incredibilă de patru goluri consecutive ale campioanei, care a ajuns să conducă pe tabelă cu un neverosimil scor de 13-6.

CSM a fost de nerecunoscut în acest joc, în timp ce steliştilor le-a reuşit totul. Ultimul sfert a consemnat câte două goluri pentru fiecare echipă, iar rezultatul final a fost CSM Oradea - Steaua 8 -15.

"Ne cerem iertare"

La finalul jocului, dezamăgirea a fost mare în rândul echipei orădene, care nu şi-a putut explica eşecul sever, în timp ce steliştii au jubilat pentru adjudecarea unui nou titlu de campioană.

"După tot sezonul pe care l-am avut, nu consider că meritam, şi nici publicul orădean, să vadă acest rezultat pe tabelă. Nu cred că reflectă evoluţiile per total din acest sezon, cu bune şi cu rele. Din păcate, când a contat cel mai mult, nu am reuşit să ne ridicăm la nivelul pe care am reuşit să-l atingem în anumite partide şi, pe această cale, atât eu, cât şi colegii mei, ne cerem iertare pentru publicul orădean, pentru că nu am reuşit să obţinem nici titlul şi nici Cupa României, ambele obiectove au fost ratate. Le mulţumim pentru susţinere şi sperăm că pe viitor vom reuşi să obţinem rezultate mai bune", a declarat, la finalul meciului, portarul echipei CSM Oradea, Marius Ţic.

Ţic se întoarce la Bucureşti, tocmai la Steaua

De altfel, Marius Ţic a primit un premiu special la festivitatea de premiere, când a fost desemnat cel mai bun portar al sezonului.

Din păcate însă, pentru Marius acesta a fost ultimul joc la CSM Oradea, el recunoscând la final că se va întoarce la Bucureşti şi va juca din nou tocmai pentru Steaua.

"A fost destul de greu pentru soţia mea care e din Bucureşti şi e cu serviciul acolo", a mărturisit el, precizând însă că în viitor îşi doreşte să revină la Oradea.

Negrean, cel mai eficace

Cele mai multe goluri pentru CSM în acest meci le-a reuşit Tiberiu Negrean, 3, în timp ce Istvan Szabo a înscris 2, iar Mihnea Gheorghe, Darian Luncan şi Ferenc Czenk câte un gol.

De la stelişti, cei mai eficace au fost Nebojsa Vuskovic şi Tudor Fulea, cu câte 3 reuşite.

La final, jucătorii echipei orădene pregătiţi de antrenorii Ciprian Cîmpianu şi Christian Snador au primit medaliile şi trofeul pentru locul II ocupat în acest sezon (foto sus), în timp ce steliştii au primit medaliile şi trofeul pentru titlul de campioană (foto jos).

De asemenea, au fost acordate şi premiile speciale. Pe lângă titlul de cel mai bun portar acordat lui Marius Ţic, Vlad Georgescu de la Steaua a fost desemnat cel mai tehnic jucător şi tot el a primit şi trofeul pentru titlul de golgheter. Bogdan Rath de la Steaua a primit titlul de cel mai bun antrenor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON