URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 23 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În judo folosești forța adversarului pentru a o canaliza împotriva lui. Cred că același principiu ar trebui să-l aplicăm și asupra vandalilor care sparg toalete, coșuri de gunoi și bănci. De ce să-i băgăm la pușcărie sau să-i amendăm cu sume uriașe? Mai bine să se amplaseze prin parcuri sape, hârlețe și greble. Cei cu exces de energie și surplus de testosteron vor putea să dea o prașilă, să facă straturi pentru flori, să ne scape de buruieni...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O recentă modificare a Codului Rutier repară una dintre problemele vechi ale legislaţiei rutiere. În esenţă, până la modificările aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 11/2023, o persoană condamnată pentru o infracţiune rutieră (spre exemplu, pentru conducere fără permis) nu avea nicio interdicţie în a obţine imediat după condamnare permisul de conducere.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
09 Iulie 2014, 16:57

Evazionistul "tapat" de fosta psihologă a Poliţiei Bihor, reţinut din nou pentru fraudă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bancsik Tibor, evazionistul orădean care a denunţat-o pe fosta psihologă a Poliţiei Bihor, Loredana Coste, şi pe agentul şef George Alexandru Botto de la Serviciul Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă, după ce aceştia i-au pretins şpagă în numele ofiţerilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Bihor, a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore şi e anchetat pentru o fraudă de 1,1 milioane lei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a declarat, miercuri, că bărbatul de 54 de ani e bănuit de emiterea unor facturi fictive. "În perioada 2010 - 2012, în calitate de administrator de fapt al patru societăţi comerciale cu sediul în judeţul Bihor, acesta ar fi pus la dispoziţia reprezentanţilor a opt societăţi comerciale orădene facturi fictive care atestau, în mod nereal, efectuarea unor operaţiuni economice de livrări de mărfuri ori prestări de servicii", a explicat Dinu.

Potrivit sursei citate, din cercetările poliţiştilor a reieşit că operaţiunile comerciale nu au avut loc, iar în urma înregistrării respectivelor facturi în evidenţele contabile ale celor opt firme, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 1.234.592,82 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Bancsik a mai fost ridicat de poliţiştii SIF în toamna anului trecut, după ce s-a descoperit că făcea parte dintr-o reţea de evazionişti care a provocat un prejudiciu de aproape 12 milioane de lei bugetului de stat, coordonată de orădeanca Gyorgy Monika şi tatăl ei Toncz Ştefan, din care mai făcea parte, între alţii, şi interlopul Carmen Mihai Pandel.

În timpul anchetei, Bancsik i-a denunţat pe subinspectorul Loredana Mirela Coste, ofiţer psiholog în cadrul Poliţiei Bihor, şi agentului şef George Alexandru Botto de la Serviciul Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă, care i-au pretins 11.000 euro sub pretextul că îl vor ajuta să scape de dosarul penal.

Cei doi au fost prinşi în flagrant într-o acţiune a procurorilor DNA şi a poliţiştilor DGA pe 1 noiembrie, când încasau o nouă tranşă de 7.000 euro din şpaga cerută în numele ofiţerilor SIF iar ulterior au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare.

În paralel, coordonatoarea reţelei, Gyorgy Monika, a făcut şi ea un denunţ la DNA, care a condus la arestarea adjunctului Poliţiei Bihor, comisarul şef Ioan Brîndaş, acuzat că a finanţat direct activitatea firmelor pe care aceasta le controla, prin intermediul unui împrumut cu camătă de 45.000 euro, iar în schimbul banilor încasaţi, a divulgat informaţii menite să-i protejeze de investigaţiile declanşate împotriva lor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
intrebare
Apropo Coste, inca putin si iar apare pe la miltie? sau o faceti sef pe stei?
Postat 10 Iulie 2014, 07:20 de cetateanescu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5644 RON
  • 1 EUR = 4.9232 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON