URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
10 Februarie 2016, 11:23

După ce administrarea fiscală a firmelor mijlocii din Bihor s-a mutat la Cluj, Finanţele anunţă cum s-ar putea evita punerea lor pe drumuri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Printr-un comunicat dat publicităţii marţi, Direcţia Regională a Finanţelor Publice din Cluj Napoca şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bihor anunţă că "pentru a veni în sprijinul contribuabililor mijlocii" care de la 1 februarie au fost arondaţi printr-un ordin al preşedintelui ANAF la Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii constituită la nivelul regiunii, adică la Cluj, "au stabilit o procedură de emitere şi transmitere a unor documente" care permite reprezentanţilor acestor firme să nu se mai deplaseze la sediul Regionalei clujene.

Concret, firmele mijlocii care solicită eliberarea unui certificat de atestare fiscală vor trebui să-şi transmită cererile la adresa de e-mail contrib.mijlocii.Cj@mfinante.ro. Culmea este, însă, că firmele nu îşi vor primi actele tot online, ci "Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii (de la Cluj – n.r.) va transmite la AJFP Bihor forma scanată a certificatului emis, iar contribuabilii vor ridica certificatul avizat pentru "conform cu originalul" de la Serviciul Evidenţa pe Plătitor ce funcţionează în sediul AJFP Bihor din Oradea".

Altfel spus, noutatea este că firmele îşi vor cere certificatele fiscale online la Cluj, de unde Regionala le va trimite Administraţiei Judeţene Bihor din Oradea, nu se ştie în cât timp, urmând ca reprezentanţii firmelor să le ridice de aici.

De asemenea, firmele care solicită decizii privind stabilirea sumelor pe care le au de plătit ca timbru de mediu pentru autovehicule sau adeverinţe prin care Finanţele să ateste nerestituirea taxei de poluare pentru autovehicule ori a taxei speciale pentru autoturisme vor trebui să trimită cererile tot la Cluj, pe aceeaşi adresă de e-mail, contrib.mijlocii.Cj@mfinante.ro. Spre deosebire de cazul certificatelor fiscale, Regionala va trimite contribuabililor tot prin e-mail decizia sau adeverinţa.

Stabilirea acestei proceduri are ca motivaţie evitarea deplasării la Cluj a reprezentanţilor firmelor mijlocii, care se plâng, însă, că vor fie nevoiţi să facă asemenea drumuri în numeroase alte situaţii, de pildă pentru rezolvarea compensărilor dintre obligaţiile pe care le au de plătit către stat cu sumele pe care le au de primit din partea statului, recuperări de TVA etc.

De altfel, transferarea administrării fiscale a firmelor mijlocii din Bihor la Direcţia Regională din Cluj a Finanţelor Publice a determinat deja reacţii de nemulţumire atât din partea mediului de afaceri, cât şi a parlamentarilor bihoreni, care au semnat în unanimitate o scrisoare de protest prin care îi cer preşedintelui ANAF revenirea la situaţia anterioară datei de 1 februarie, adică "restituirea" la Oradea a gestionării fiscale a acestor companii.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolele

Clujul ne ia banii! Administrarea fiscală a firmelor mijlocii se mută la Cluj, secătuind veniturile judeţului şi punând pe drumuri afaceriştii bihoreni

şi

Premieră: Toţi parlamentarii bihoreni s-au unit cerând şefului ANAF "retrocedarea" contribuabililor mijlocii, recent "exilaţi" la Cluj

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
am ajuns sa nu mai contam deloc...
mai bine ati intreba finantele bihor de ce mai bine de o saptamana nu le-au functionat serverele si nu s-au putut vedea in fisele de rol sumele declarare, blocand practic activitatea tuturor firmelor din Bihor nu doar a celor mijlocii. asta ar fi stire nu cea de mai sus. cum am putea sa amendam fiscul cand le cade sistemul nu o zi ci 8? daca nu depui un bilant iti da direct amenda fara notificare...dar noi gentii economici ce putem face cand fiscului ii pica serverele pentru mai mult de o saptamana ? ar fi mult mai interesant sa aflam asta decat stiri de doi lei
Postat 10 Februarie 2016, 12:11 de Florin25
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON