URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 11 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce ne-am face fără Bulgaria? Am fi chiar ultimii din Europa. Acum, că s-au dat rezultatele mirifice de la testele PISA, constatăm cu stupoare că elevii noștri sunt la fel de analfabeți funcționali ca acum 20 de ani, chit că între timp am avut un președinte dascăl, care a lansat jenantul program România Educată.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă reacția Ministerului Educației a fost jenantă, ministra vorbind despre „reziliență” fiindcă rezultatele au fost similare cu cele din 2018, societatea s-a arătat de o indiferență vecină cu autismul. Ligia Deca a spus, practic, că suntem la fel de proști ca acum un cincinal, dar sindicatele dăscălimii, asociațiile de părinți și consiliile elevilor nu s-au băgat în dezbateri.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
13 Noiembrie 2012, 18:39

Dosar penal în cazul fetei de 15 ani care a murit după ce un medic a tratat-o cu algocalmin pentru meningită

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au deschis dosar penal pentru suspiciuni de ucidere din culpă în cazul Talidei Maria Varga, adolescenta de 15 ani din comuna Popeşti care a murit sâmbăta trecută, după două săptămâni în care s-a aflat în comă profundă la secţia ATI a Spitalului Municipal din Oradea.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Vasile Popa, a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL, că procurorii nu au formulat încă acuzaţii faţă de vreun cadru medical implicat în acest caz, până la primirea expertizei medico-legale care se efectuează de către Serviciul Judeţean de Medicină Legală Bihor şi a rezultatelor anchetei medicale care se efectuează la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor.

"S-au prelevat probe în timpul necropsiei, care au fost trimise spre analiză. În paralel, se fac verificări de către Comisia de malpraxis din cadrul DSP Bihor. Abia după finalizarea anchetelor medicale se va şti dacă s-a greşit şi dacă da, cine anume poate fi tras la răspundere", a explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Talida Maria Varga a murit din cauza unei meningo-encefalite acute nedescoperite la timp. Tânăra a acuzat primele simptome de boală pe 11 octombrie, când s-a prezentat la medicul de familie din Popeşti cu o durere de cap. Medicul i-a prescris algocalmin, dar, pentru că starea fetei s-a înrăutăţit, pacienta a fost trimisă la spitalul din Marghita, unde i-a fost prescris un tratament pentru fiere.

Şi de aici fata a fost însă trimisă acasă, dar după trei zile starea de rău i s-a agravat şi a fost transferată la Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu, la secţia de Boli infecţioase, unde a fost diagnosticată cu meningo-encefalită acută. Prea târziu, însă. După 12 zile de comă, tânăra a murit sâmbătă, iar mama ei acuză un malpraxis.

Talida a fost înmormântată marţi, în satul natal, Popeşti, în prezenţa a aproximativ 700 de persoane, prieteni, colegi de şcoală, rude şi cunoscuţi ai tinerei.

Citeşte mai multe despre povestea Talidei, în articolul: "Mama unei adolescente aflată în comă la Spitalul Municipal Oradea acuză un posibil caz de malpraxis"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6059 RON
  • 1 EUR = 4.9677 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON