URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Martie 2023, 16:45

Detalii șocante despre baschetbalistul scandalagiu de la Cluj: După ce a fost descalificat, a vrut să intre în Oradea Arena cu o rangă!

Detalii șocante despre baschetbalistul scandalagiu de la Cluj: După ce a fost descalificat, a vrut să intre în Oradea Arena cu o rangă! (sursa foto: https://www.u-bt.ro/)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Apar noi detalii revoltătoare, în urma scandalului provocat de baschetbalistul echipei U-BT Cluj-Napoca Karel Guzman, care a fost violent, sâmbătă seară, în timpul meciului de la Oradea și a fost descalificat de arbitri.

După ce a fost scos din sală pentru că a sărit la bătaie și a provocat o încăierare generală pe teren, Guzman a vrut să intre din nou, dar înarmat cu un obiect contondent din fier! L-au oprit colegii și agenții de pază, iar jandarmii i-au deschis dosar penal.

Cu fier de pe șantier

Informația a fost confirmată duminică, pentru BIHOREANUL, de purtătoarea de cuvânt a Jandarmeriei Bihor, Alina Ștefan.

„Jucătorul, după ce a părăsit suprafața de joc, a avut un comportament violent, ca urmare a unor apostrofări ale suporterilor. A ieșit din sala polivalentă, mergând pe șantierul din apropiere, și a luat o tijă de fier striat cu care a vrut să reintre în sală, moment în care a fost oprit de către un coechipier, iar un agent de pază l-a deposedat de obiectul contondent”, a declarat Alina Ștefan.

Jandarmii nu au ignorat atitudinea lui Guzman și au deschis un dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

„În urma celor constatate, s-au întocmit acte de sesizare conform art. 371 din Noul Cod Penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice”, a mai transmis reprezentanta Jandarmeriei Bihor.


Nervii lui Guzman au provocat o încăierare generală pe teren. Meciul a fost oprit, iar sportivul de la Cluj sancționat cu eliminarea

Are antecedente

În vârstă de 28 de ani, cubanezul Karel Guzman este cercetat disciplinar de U-BT Cluj-Napoca, în urma incidentelor violente de sâmbătă seară. Rămâne de văzut ce va decide clubul clujean, dar și dacă Federația Română de Baschet va lua vreo măsură față de sportiv.

Pe de altă parte, reprezentanți ai clubului orădean de baschet spun că nu este pentru prima oară când Guzman își arată agresivitatea. Sportivul are o reputație de persoană care reacționează violent la adresa altor sportivi, chiar și în meciuri cu miză mai mică decât cel care a fost sâmbătă seară la Oradea.

Imagini video surprinse de echipele Digi arată că jucătorul a avut atitudini provocatoare înaintea şi în timpul finalei Cupei României de la Constanţa, desfăşurată pe data de 15 februarie. În decembrie anul trecut, același Guzman ar fi fost violent și faţă de jucătorul Goran Martinic de la CSM Tg. Mureş, respectiv faţă de Bruce Massey de la FC Argeş Piteşti.

Totodată, sâmbătă seară, la Oradea, el a avut o atitudine agresivă încă dinainte de debutul meciului, din perioada de încălzire a jucătorilor.

Guzman nu a fost singurul reprezentant al clujenilor care și-a ieșit din fire la derby-ul de baschet de la Oradea. La finalul meciului câștigat de echipa orădeană, tehnicianul Mihai Silvășan a fost și el nervos și s-a răstit violent la oficialii CSM și la arbitri.

„Spectatorii nu meritau să vadă așa ceva”

Mulți suporteri orădeni s-au întrebat dacă Guzman sau alți sportivi de la Cluj nu au făcut ravagii și în vestiarul lor din Oradea Arena, după meciul pierdut. Oficialii CSM Oradea au precizat însă că nu s-au înregistrat pagube materiale.

Președintele Șerban Sere, fost baschetbalist, a declarat însă că el nu a mai văzut asemenea ieșiri pe terenul de joc.

„Regret foarte mult cele întâmplate, cred că publicul spectator şi în special copiii nu meritau să vadă aşa ceva. Nu sunt în măsură să comentez comportamentul celor de la Cluj, dar îmi doresc foarte mult ca cei abilitaţi să îşi facă datoria şi să tragă concluziile de rigoare. Sunt foarte bucuros pentru rezultat, dar nu sunt fericit deloc pentru că nu aceasta este imaginea baschetului pe care noi dorim să îl promovăm şi sper din tot sufletul ca astfel de incidente să nu mai apară, pentru că, repet, nu fac cinste baschetului. Sincer, nu am mai văzut astfel de ieşiri pe terenul de baschet. Sigur, nu este un sport fără contact, este un sport care adună multe energii, dar reacţiile care au avut loc pe terenul de joc au fost peste limita admisă şi, repet, sunt foarte mâhnit pentru spectatori, pentru că nu meritau să vadă aşa ceva”, a declarat Sere, pentru BIHOREANUL.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Aiurea.
Cei din cluj au fost artagosi tot meciul. Ceva nu le-a convenit, li s-a asigurat haleala? Multi din ei consuma fructe de mare.
Postat 19 Martie 2023, 19:47 de nihil
Bătaie!!!
Trebuiau să-l bată jandarmii ca la 10 August 2018.
Postat 19 Martie 2023, 17:32 de TanarSiNelinistit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON