URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Octombrie 2018, 14:22

Da’ cu pianul ce-aţi avut?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu fiecare cretin care vandalizează mobilierul urban, ne dăm seama că încă suntem la stadiul de comună primitivă, intrată abuziv şi prin nebăgare de seamă în U.E.

E foarte interesant că nu e nicio problemă să ne transformăm în stat poliţienesc atunci când e vorba ca oamenii să-şi ceară drepturile, dăm cu gaze şi apă rece pe femei şi copii în cărucioare, dar când trebuie să angajăm mai mulţi poliţişti locali pentru liniştea noastră, unii urlă că e abuz în toată regula.

M-am îngrozit când am auzit că politica Primăriei este să reducă numărul de poliţişti locali pentru că e mai ieftin să repari stricăciunile vandalilor decât să dai salarii angajaţilor. Cârcotaşii se plâng mereu de Bolojan că e primarul-pedeapsă. Nemulţumirea provine de la faptul că toate parcările sunt cu taxe, că eşti amendat dacă nu ai grijă de spaţiul din faţa casei, că totul se supra-impozitează şi se taxează. Dar numai aşa s-a făcut ordine pe străzile din Oradea şi o renunţare la acest sistem ar produce haos şi mizerie.

De ce Primăria nu aplică metode la fel de severe în cazul vandalilor? Nişte investiţii cu cap în camerele de filmare, echipe de poliţişti care patrulează zi şi noapte prin oraş ar face din acesta un loc mai sigur. Cei care s-ar plânge că am deveni un stat poliţienesc ar fi doar infractorii şi vandalii.

În Parcul Libertăţii pianul adus de Marius Florarul a fost distrus. Sunt tare curios să văd dacă cei vinovaţi vor fi prinşi. Şi pentru că o simplă amendă, pe care de obicei o plătesc părinţii, este insuficientă, poliţia ar face bine să renunţe la anonimizarea tuturor borfaşilor şi să-i arunce pe aceşti derbedei în spaţiul public.

Că poate numai după ce comunitatea îi va arăta cu degetul, se vor potoli teribiliştii cu creier îmbibat cu alcool, cu minţile duse de etnobotanice sau cu o educaţie făcută la fără frecvenţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Oradenii lui peste
Noi oradenii ne dam si ne vrem europeni, dar ne comportam ca oltenii. Suntem mai aproape de Craiova si Iasi decat de Debrecen!
Postat 22 Octombrie 2018, 18:12 de Mekla
Scuze,nea Chirila
Desi dom director nu citeste comentariile de pe on-line , imi permit sa-l informez ca primaria a instalat 360 camere de inalta rezolutie, smart, face&plate recognition, conform articolului bihoreanului din martie 2018, in valoare de 2.2milioane lei.Siguranta oradenilor e primordiala, asa ,printre poduri,viaducte,tuneluri.Sa traiti! De recitit aici : www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-48/te-vad-primaria-investeste-intr-un-sistem-de-supraveghere-cu-360-videocamere-in-oradea-140603.html
Postat 20 Octombrie 2018, 21:15 de excalibur
Usor cu pianu' pe scari
Nu mai faceti tam-tam cu pianu', ca exista riscul sa auda si postul prieten RealitateaTV, care nu rateaza nici o ocazie sa laude oradea si ispravnicul ei conductor.Printre alte osanale cu megarealizari, figureaza la loc de frunte reducerea efectivelor politiei locale, din ratiuni de DEZVOLTARE.Regulamentul cu pisici si porumbei a ajuns pe la EuropaFM, probabil tot la capitolul realizari.Speram un articol in bihoreanul si cu arhitectul urbanist din belgia, expert UNESCO pentru România,care critica regulamentul cu alinierea si inaltimea caselor din centru.Si un articol cu somatia prefecturii de a anula respectivul regulament, la care pmo a dat cu gratie "ignore". Adevarul e ca ,de 2 saptamini, de cind orasul are arhitect sef, restul lumii nu mai conteaza...vorba unuia: "Statul sunt Eu"
Postat 20 Octombrie 2018, 20:43 de excalibur
!!!
Nu ma interesează!
Postat 20 Octombrie 2018, 16:42 de soricel
Soricel
Nici dracu nu te baga-n seamă. Bucură-te că te băgăm noi pe aici
Postat 20 Octombrie 2018, 16:27 de Sandu1206
Corecție
Pianina
Postat 20 Octombrie 2018, 16:20 de soricel
!!!
Nu ținem audiențe...da dă ce? Pan ce? Eu incerc sa obtin una de luni de zile...la personaj! Nu vreau la "birtasita" " vreau la matematician! Același comportament are matematicianul că și cel care a distrus piscină! Primul distruge oameni, al doilea obiecte!
Postat 20 Octombrie 2018, 16:19 de soricel
Pentru ca...
1. E mai important sa pandeasca tantile de la tara ce vand 2 legaturi de patrunjel. 2. E mai importanta discutia cu curvele de la Master Borsului. 3. E mai important sa ascunda anumite chestii de prin oras, gen tigari de contrabanda in piata Rogerius. 4. E mai important sa minta ca isi fac treaba (vezi minciuni expuse pe City report). 5. Nu sunt polițiști demni de uniforma, nu au scoala de agenți, maxim paznici. Si da, politia locala e degeaba. Suna ca ti s-a ocupat locul de domiciliu si iti zice sa tratezi tu cu ala mai intai. Suna că e gălăgie noapte si iti zice sa suni la 112. Toate astea daca îți răspunde la dispecerat. Scuza lor e "era un 112 in desfasurare". Avand amici in politie, stiu ca nu era nici un 112 atunci. Deci minciuni pe banii oradenilor. Normal ca trebuie redusi trantorii. Plus au atitudine de melteni majoritatea localilor.
Postat 20 Octombrie 2018, 14:53 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON