URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2023, 13:07

Copilul de 7 ani lovit de tramvai în Oradea, alături de mama lui, a fost externat. Cum se simt cei doi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Băiatul în vârstă de 7 ani şi mama lui, care au fost loviţi de tramvai în Oradea şi au rămaşi prinşi sub vehicul, au fost externaţi din spital, dar rămân sub observație medicală.

"Băiatul este stabil, iar starea lui este bună în momentul de faţă, dar încă va fi urmărit multidisciplinar, datorită faptului că a avut leziuni grave la organele interne", a declarat marţi pentru BIHOREANUL purtătoarea de cuvânt a Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, Lisa Crăiuţ.

Mama a fost externată mai devreme, spre finalul lunii trecute. "Pacienta a fost tratată ortopedic, cu repaus la pat, şi i s-a administrat tratament medicamentos simptomatic. A fost externată în penultima săptămână din noiembrie, urmând să se prezinte din nou la control", a mai spus Crăiuţ.

Cei doi au ajuns la spital în seara zilei de 17 noiembrie, după ce au fost scoşi de sub tramvai de alţi participanţi la trafic (în cazul mamei) şi de membrii echipajului de descarcerare chemaţi la faţa locului pentru a interveni (în cazul copilului).

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, accidentul s-a petrecut după ce mama şi copilul au trecut printr-un loc nepermis, printre maşini, din partea dreaptă a direcţiei de deplasare a tramvaiului, care circula pe sensul de mers spre mall-ul Lotus. 

"Din investigaţiile efectuate de poliţişti la faţa locului, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Husasău de Tinca din judeţul Bihor, în timp ce conducea un tramvai din municipiul Oradea, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi acroşat o femeie de 30 de ani şi un minor de 7 ani, fiul acesteia, ambii din comuna Sălard, judeţul Bihor, care s-ar fi angajat în traversarea carosabilului printr-un loc nepermis, din partea dreaptă a direcţiei de deplasare a tramvaiului", a anunțat, la vremea respetivă, Poliţia Bihor. 

Un martor al evenimentului, călător în tramvaiul care a lovit mama şi copilul, a povestit tot atunci BIHOREANULUI cum s-a petrecut totul. Acesta a descris că vatmanul a apucat să vadă femeia şi copilul care au alergat printre maşini, a folosit încontinuu semnalele sonore şi a frânat brusc pentru a evita impactul, însă tot i-a lovit pe cei doi. Mai mulţi bărbaţi care treceau pe bulevardul Nufărul s-au oprit şi au reuşit să scoată femeia de sub tramvai folosind cricuri ale propriilor maşini.

"Fiind ploaie, femeia probabil nu a văzut tramvaiul şi nici nu a auzit semnalele sonore trase continuu de vatman, care a şi frânat brusc. Inerţia a făcut ca tramvaiul să alunece şi după frânare. A lovit femeia şi copilul şi i-a tras sub tramvai până după prima uşă. Imediat vatmanul a coborât speriat şi urlând de groază, împreună cu un alt bărbat, care era în tramvai. Nişte fete tinere au sunat la 112", a relatat atunci cititorul BIHOREANULUI.

Cei doi au fost duşi apoi la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean. Copilul a fost operat de urgenţă şi mutat la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, iar mama a fost internată la ortopedie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Gardul - singura solutie
probabil va rasari un gard luuuuuuung acolo care sa separe zona verde a tramvaiului de carosabil... ca oamenii de la tara [ca in cazu de fata] se tot duc atunci cind vad iarba verde.. nu poti face lucruri frumoase cit timp planeta e populata de oameni fara minte... ei functioneaza doar cu garduri si lanturi... sanatate mamei si copilului !
Postat 07 Decembrie 2023, 09:12 de TanarSiNelinistit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON