URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Octombrie 2018, 17:56

Consiliul Judeţean a respins plângerea prealabilă a şefului DGASPC, Călin Puia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aleşii PSD, UDMR şi ALDE au hotărât, marţi, să respingă plângerea prealabilă făcută de Călin Puia, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, care cere revocarea hotărârii prin care a fost detaşat ca şef serviciu la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor. Consilierii PNL au votat împotriva acestui proiect.

În plângere, Călin Puia susţine că detaşarea este "nelegală şi vădit nefondată" din mai multe motive, între care faptul că a fost mutat de pe o funcţie de director general pe una de şef serviciu, adică nu s-a respectat cerinţa unei funcţii publice echivalente.

De asemenea, nu este îndeplinită "cerinţa privind aptitudinea profesională pentru ocuparea postului şi nici cea privind vacanta postului, aspecte care atrag nulitatea absolută a hotărârii", a precizat Puia.

În schimb, într-un raport de specialitate, Mihaela Roşan, şefa Serviciului Juridic al CJ Bihor, propune respingerea plângerii prealabile a lui Călin Puia, arătând că s-ar fi respectat prevederile Legii 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici. De asemenea, în raportul de specialitate se arată că pe perioada detaşării funcţionarul public îşi păstrează funcţia publică şi salariul.

Călin Puia, mutat din funcţie pentru a putea fi cercetat disciplinar, va continua acţiunea în instanţă.

Pe de altă parte, în aceeaşi şedinţă alianţa PSD - UDMR - ALDE a refuzat să o valideze în funcţia de consilier judeţean pe doctoriţa Carmen Pantiş, cea care ar urma să-i ia locul lui Dacian Foncea în grupul PNL.

Votul nu a fost comentat nici de şefii executivului şi nici de PNL-işti, care au părut să accepte "pedeapsa" pentru faptul că luni în şir nu l-au aprobat pe PSD-istul Adrian Szatmari în rândul consilierilor judeţeni, ştirbind majoritatea fragilă pe care aliaţii o au în CJ Bihor.

Tot în şedinţa de marţi, Consiliul Judeţean a preluat un teren de circa 30.000 mp din domeniul public al comunei Ciumeghiu în domeniul public al judeţului Bihor pentru construirea unui nou centru de recuperare pentru persoane adulte cu dizabilităţi la Cighid.

Citeşte şi: 

Ioan Mang susţine că directorul DGASPC, mutat disciplinar, nu discuta cu şefii CJ, spunând că aceştia sunt "infractori"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON