URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
03 Martie 2016, 18:20

Bilanţul Parchetului Curţii de Apel Oradea: în 2015, procurorii au avut în anchetă aproape 50.000 de dosare penale

Conducerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea a făcut publice, joi, date din Raportul de activitate pe anul trecut a unităţii dar şi a parchetelor subordonate, din Bihor şi Satu Mare.

Potrivit comunicatului, în anul care a trecut, procurorii din Bihor şi Satu Mare au avut de soluţionat 49.453 de dosare, din care au finalizat 21.716, în condiţii de lipsă de personal, având în vedere că doar 84,7 % dintre posturi erau ocupate.

"În activitatea operativă, a fost sporită reactivitatea în soluţionarea cazurilor privind infracţiuni de corupţie, de conflict de interese, la regimul achiziţiilor publice, de evaziune fiscală, de contrabandă, şi în luarea măsurilor asiguratorii pentru recuperarea prejudiciilor aduse bugetului consolidat al statului", se precizează în informare, arătându-se totodată că, de pildă, fraudele anchetate privesc o pagubă de 92.255.199  lei în dauna banului public.

Pe de altă parte, în 2015, în activitatea judiciară, procurorii au participat la judecarea a 16.050 cauze, în creştere cu 7,6% faţă de anul 2014 şi a 3.600 cauze civile, mai mult cu 2,7 % faţă de anul anterior, fiind verificate sub aspectul legalităţii şi temeiniciei toate hotărârile pronunţate de instanţe.

Potrivit comunicatului, raportul procurorilor a fost prezentat în cadrul unei şedinţe desfăşurate, joi, 3 martie, în prezenţa unor reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a vicepreşedintei Curţii de Apel Oradea, judecătoarea Laura Simona Băican, a şefului Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, şi a omologului său din Satu Mare, comisarul şef Florentin Vlad.

"Din luările de cuvânt ale participanţilor, anul 2015 a fost un an cu impact major asupra activităţii judiciare, ca urmare a implementării noilor coduri penale, abordării divergente a unor instituţii penale şi procesual penale, şi de punere în aplicare a deciziilor Curţii Constituţionale a României care au constatat ca neconstituţionale unele norme de incriminare şi procesuale", se precizează în document.

În 2015, prioritatea procurorilor a fost să diminueze vulnerabilităţile în procedura de cameră preliminară dar şi îmbunătăţirea activităţii de urmărire penală şi de supraveghere a cercetărilor penale, cu accent pe soluţionarea cu celeritate a cazurilor privind infracţiuni de corupţie, de conflict de interese, la regimul achiziţiilor publice, de evaziune fiscală, de contrabandă, şi în luarea măsurilor asiguratorii pentru recuperarea prejudiciilor aduse bugetului consolidat al statului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Pe repede, înainte ...
Cantitatea bate la fundul gol calitatea !!!
Postat 03 Martie 2016, 18:27 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON