URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 02 OCTOMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Și a venit ziua meciului cel mare. Așa cum era de așteptat, bihorenilor le-au tremurat picioarele în meciul cu băieții antrenați de Gigi Becali. Pe undeva, este explicabil. După ce joci derby-ul cu Șomcuta Mare, unde, la ei acasă, meciul întârzie o jumătate de oră pentru a putea scoate gâștele de pe gazon, când după meciul cu FCSB te așteaptă acasă un examen greu cu băieții din Periam, sigur că nu dai totul pentru o competiție totuși secundară, precum Cupa României...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Se cunosc circa 3.500 de specii de şerpi, din care mai puţin de o zecime sunt specii veninoase. La noi, singurul şarpe veninos este vipera cu corn, a cărei muşcătură este gravă şi se recunoaşte după cele două urme lăsate de colţii şarpelui şi care la scurt timp sunt înconjurate de o coroană de mici vezicule.
03 Martie 2016, 18:20

Bilanţul Parchetului Curţii de Apel Oradea: în 2015, procurorii au avut în anchetă aproape 50.000 de dosare penale

Conducerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea a făcut publice, joi, date din Raportul de activitate pe anul trecut a unităţii dar şi a parchetelor subordonate, din Bihor şi Satu Mare.

Potrivit comunicatului, în anul care a trecut, procurorii din Bihor şi Satu Mare au avut de soluţionat 49.453 de dosare, din care au finalizat 21.716, în condiţii de lipsă de personal, având în vedere că doar 84,7 % dintre posturi erau ocupate.

"În activitatea operativă, a fost sporită reactivitatea în soluţionarea cazurilor privind infracţiuni de corupţie, de conflict de interese, la regimul achiziţiilor publice, de evaziune fiscală, de contrabandă, şi în luarea măsurilor asiguratorii pentru recuperarea prejudiciilor aduse bugetului consolidat al statului", se precizează în informare, arătându-se totodată că, de pildă, fraudele anchetate privesc o pagubă de 92.255.199  lei în dauna banului public.

Pe de altă parte, în 2015, în activitatea judiciară, procurorii au participat la judecarea a 16.050 cauze, în creştere cu 7,6% faţă de anul 2014 şi a 3.600 cauze civile, mai mult cu 2,7 % faţă de anul anterior, fiind verificate sub aspectul legalităţii şi temeiniciei toate hotărârile pronunţate de instanţe.

Potrivit comunicatului, raportul procurorilor a fost prezentat în cadrul unei şedinţe desfăşurate, joi, 3 martie, în prezenţa unor reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a vicepreşedintei Curţii de Apel Oradea, judecătoarea Laura Simona Băican, a şefului Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, şi a omologului său din Satu Mare, comisarul şef Florentin Vlad.

"Din luările de cuvânt ale participanţilor, anul 2015 a fost un an cu impact major asupra activităţii judiciare, ca urmare a implementării noilor coduri penale, abordării divergente a unor instituţii penale şi procesual penale, şi de punere în aplicare a deciziilor Curţii Constituţionale a României care au constatat ca neconstituţionale unele norme de incriminare şi procesuale", se precizează în document.

În 2015, prioritatea procurorilor a fost să diminueze vulnerabilităţile în procedura de cameră preliminară dar şi îmbunătăţirea activităţii de urmărire penală şi de supraveghere a cercetărilor penale, cu accent pe soluţionarea cu celeritate a cazurilor privind infracţiuni de corupţie, de conflict de interese, la regimul achiziţiilor publice, de evaziune fiscală, de contrabandă, şi în luarea măsurilor asiguratorii pentru recuperarea prejudiciilor aduse bugetului consolidat al statului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Pe repede, înainte ...
Cantitatea bate la fundul gol calitatea !!!
Postat 03 Martie 2016, 18:27 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6864 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON