URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Martie 2016, 18:20

Bilanţul Parchetului Curţii de Apel Oradea: în 2015, procurorii au avut în anchetă aproape 50.000 de dosare penale

Conducerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea a făcut publice, joi, date din Raportul de activitate pe anul trecut a unităţii dar şi a parchetelor subordonate, din Bihor şi Satu Mare.

Potrivit comunicatului, în anul care a trecut, procurorii din Bihor şi Satu Mare au avut de soluţionat 49.453 de dosare, din care au finalizat 21.716, în condiţii de lipsă de personal, având în vedere că doar 84,7 % dintre posturi erau ocupate.

"În activitatea operativă, a fost sporită reactivitatea în soluţionarea cazurilor privind infracţiuni de corupţie, de conflict de interese, la regimul achiziţiilor publice, de evaziune fiscală, de contrabandă, şi în luarea măsurilor asiguratorii pentru recuperarea prejudiciilor aduse bugetului consolidat al statului", se precizează în informare, arătându-se totodată că, de pildă, fraudele anchetate privesc o pagubă de 92.255.199  lei în dauna banului public.

Pe de altă parte, în 2015, în activitatea judiciară, procurorii au participat la judecarea a 16.050 cauze, în creştere cu 7,6% faţă de anul 2014 şi a 3.600 cauze civile, mai mult cu 2,7 % faţă de anul anterior, fiind verificate sub aspectul legalităţii şi temeiniciei toate hotărârile pronunţate de instanţe.

Potrivit comunicatului, raportul procurorilor a fost prezentat în cadrul unei şedinţe desfăşurate, joi, 3 martie, în prezenţa unor reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a vicepreşedintei Curţii de Apel Oradea, judecătoarea Laura Simona Băican, a şefului Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, şi a omologului său din Satu Mare, comisarul şef Florentin Vlad.

"Din luările de cuvânt ale participanţilor, anul 2015 a fost un an cu impact major asupra activităţii judiciare, ca urmare a implementării noilor coduri penale, abordării divergente a unor instituţii penale şi procesual penale, şi de punere în aplicare a deciziilor Curţii Constituţionale a României care au constatat ca neconstituţionale unele norme de incriminare şi procesuale", se precizează în document.

În 2015, prioritatea procurorilor a fost să diminueze vulnerabilităţile în procedura de cameră preliminară dar şi îmbunătăţirea activităţii de urmărire penală şi de supraveghere a cercetărilor penale, cu accent pe soluţionarea cu celeritate a cazurilor privind infracţiuni de corupţie, de conflict de interese, la regimul achiziţiilor publice, de evaziune fiscală, de contrabandă, şi în luarea măsurilor asiguratorii pentru recuperarea prejudiciilor aduse bugetului consolidat al statului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Pe repede, înainte ...
Cantitatea bate la fundul gol calitatea !!!
Postat 03 Martie 2016, 18:27 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON