URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Decembrie 2021, 11:32

Concursul pentru directorii de şcoli din Bihor s-a încheiat. În loc de numele candidaţilor promovaţi, profesorii, elevii şi părinţii pot vedea doar nişte coduri

Concursul pentru directorii de şcoli din Bihor s-a încheiat. În loc de numele candidaţilor promovaţi, profesorii, elevii şi părinţii pot vedea doar nişte coduri sursa foto: Getty Images

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a anunţat, sâmbătă, finalizarea probelor concursului pentru viitorii directori ai şcolilor din judeţ, cu soluţionarea contestaţiilor de la interviuri.

A fost publicată şi lista candidaţilor promovaţi, însă, cu mici excepţii, aici se regăsesc doar nişte numere, deoarece candidaţii şi-au anonimizat numele. Aşa că, în loc să afle cine ar putea fi viitorii şefi de şcoli, profesorii, elevii şi părinţii pot afla doar ce coduri unice au aceştia!

Aşa cum BIHOREANUL a scris, la acest concurs, în premieră, candidaţii au avut opţiunea să-şi ascundă numele şi cei mai mulţi dintre ei au şi decis astfel, chiar dacă aspiră să conducă şcoli publice, unde salariile sunt plătite din bani publici.

Directori reconfirmaţi

Doar la câteva unităţi de învăţământ din judeţ se vede şi numele candidaţilor promovaţi la concurs. La Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 Oradea a luat media 8,3 directoarea în funcţie Teodora Pantazi, la Colegiul Naţional Onisifor Ghibu, cu 9,1, directorul Iulius Timar rămâne în funcţie, iar la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu actuala echipă de conducere a reconfirmat: directoarea Antonia Nica are la concurs cu media 9,3, iar adjuncta Rodica Mureşan 8,6.

La Şcoala „Iosif Vulcan” din Holod, a câştigat concursul profesoara Tatiana Şinca, cu media 7,7, iar la cea din Cefa actuala directoare, Alexandra Roman, cu media 7,9. La fel, la şcoala din Cheresig a reconfirmat directoarea Delia Sim, cu media 8,4, la Derna directorul Florian Moise (media 8,9), iar la Cociuba Mare profesoara Florica Trif (7,3).

Există şi situaţii unde candidaţii care nu şi-au ascuns numele au obţinut medii de promovare, dar nu au notele cele mai mari, aşa că ar putea ajunge în funcţii doar dacă contracandidaţii lor cu rezultate mai bune se vor retrage. Se întâmplă la Liceul Tehnologic nr. 1 Salonta, unde fostul director Szatmari Adrian a promovat cu media 7,8, însă un alt candidat are o medie mai mare, de 8,5.

Răsturnări de situaţii

Pe de altă parte, BIHOREANUL a aflat, în ciuda numelor anonimizate, că mai sunt şi răsturnări de situaţii în şcolile din Bihor.

De exemplu, la Colegiul Economic Partenie Cosma, Virgil Blage nu va mai fi director, deoarece colegul său Daniel Negrean a luat o notă mai mare, iar la Şcoala Gimnazială Nicolae Bălcescu directorul în exerciţiu Radu Pîrja a pierdut de asemenea, în faţa colegei Monica Costa.

De asemenea, la Şcoala Gimnazială Avram Iancu, unde fosta directoare Gheorghina Bîrlădeanu l-a concurat pe actualul director Sorin Cuc, rezultatul mai bun l-a obţinut cel din urmă. Totuşi, concursul este în atenţia procurorilor DNA, pentru că Bîrlădeanu a acuzat o posibilă fraudă, la proba scrisă, unde Cuc a luat o notă semnificativ mai mare, după contestaţii.

Note mai mari, după contestaţii

IŞJ Bihor a mai anunţat, sâmbătă, că la proba de interviu, desfăşurată între 15 noiembrie şi 8 decembrie, 173 de profesori promovaţi la examenul scris au depus 244 de candidaturi. „Pentru 40 probe de interviu nu s-au prezentat candidații, respectiv s-au retras, iar în cazul a 22 dintre acestea s-au obținut note sub 7. S-au depus contestații pentru rezultatele de la 20 probe de interviuri”, a transmis Inspectoratul Şcolar.

În urma contestaţiilor, soluţionate în alt judeţ, 3 candidaţi au obţinut note mai mari, 14 mai mici, iar 3 au rămas cu aceleaşi note. IŞJ Bihor nu precizează care sunt aceste modificări.

Luni, 13 decembrie, candidaţii care au promovat concursul la mai multe unităţi de învăţământ vor trebuie să-şi exprime opţiunile. Ulterior, pe 17 decembrie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor va valida rezultatele finale şi se va şti cine sunt codurile care se instalează la şefia şcolilor şi grădiniţelor...

Vezi mai jos lista publicată sâmbătă de IŞJ Bihor:

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Așa e cu liberalii ăștia de când s-au reinventat.
Îl întrebi pe Câțu ce a făcut cu cele 20 miliarde Euro împrumutați de "guvernul meu" în ultimii doi ani ... iar el te trimite la ordonanța pe care a dat-o în 2021, ca să anuleze creșterea pe lege a punctului de pensie cu 40% din 2019, pe motiv că QR-ul inițial nu s-a potrivit cu încasările bugetare prevăzute pe 2023.
Postat 11 Decembrie 2021, 13:55 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON