URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
01 Iulie 2014, 18:18

CNSC a respins ca nefondată contestaţia Romelectro de la licitaţia pentru achiziţia noului CET

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Contestaţia perdanţilor a fost respinsă, dar Primăria nu poate încheia contractul cu câştigătorii. Consiliul Naţional de Soluţionare a Constestaţiilor a tranşat disputa cu municipalitatea a asocierii reprezentate de Romelectro, perdanta licitaţiei organizate pentru achiziţionarea noului CET pe gaz, fără să dea dreptate integral niciuneia dintre părţi.

Conform Deciziei 1963 din 27 iunie, CNSC a respins ca nefondată contestația Romeletro, însă a reţinut parte din sesizările făcute de aceasta de vreme ce a obligat municipalitatea ca, în termen de zece zile de la primirea deciziei, să reevalueze oferta asocierii formate din Elsaco Engineering România şi STC SPA Italia, declarată câștigătoare.

„Aşteptăm motivarea deciziei CNSC pentru a vedea ce anume ne reproșează, după care vom reevalua oferta în funcţie de cele sesizate", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Potrivit viceprimarului, soluţia de la Bucureşti duce la amânarea semnării contractului cu Elsaco pentru o dată nedefinită având în vedere că Romelectro poate ataca atât decizia CNSC, cât şi decizia Primăriei în urma reevaluării ofertei.

Comisia de licitaţie constituită în cadrul municipalităţii a atribuit la începutul lunii mai lucrările de proiectare şi construire a noii centrale pe gaz asocierii formate din Elsaco şi STC pentru suma de 242,6 milioane lei, în condiţiile în care celelalte două oferte au fost descalificate ca neîndeplinind condiţiile experienţei similare.

Mega-licitaţia are ca obiect achiziţionarea unei centrale pe gaz cu o putere instalată de minim 40 MW electric, livrată la cheie. Aceasta va fi dotată cu recuperator de căldură de minim 43 MW termic, acumulator de căldură de minim 8.500 mc, două cazane de apă fierbinte (CAF), plus instalaţii auxiliare, de la sistemul de alimentare cu gaze naturale până la instalaţiile de tratare chimică a apei din cazane.

Câştigătorul licitaţiei va face atât proiectarea cât şi execuţia lucrării şi se va ocupa inclusiv de insturirea angajaţilor care vor opera noua centrală. Acesta va trebui să îşi asume un termen de finalizare a lucrărilor de 18 luni, sub sancţiunea unor penalităţi de minim 0,3% din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON