URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Iulie 2014, 18:18

CNSC a respins ca nefondată contestaţia Romelectro de la licitaţia pentru achiziţia noului CET

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Contestaţia perdanţilor a fost respinsă, dar Primăria nu poate încheia contractul cu câştigătorii. Consiliul Naţional de Soluţionare a Constestaţiilor a tranşat disputa cu municipalitatea a asocierii reprezentate de Romelectro, perdanta licitaţiei organizate pentru achiziţionarea noului CET pe gaz, fără să dea dreptate integral niciuneia dintre părţi.

Conform Deciziei 1963 din 27 iunie, CNSC a respins ca nefondată contestația Romeletro, însă a reţinut parte din sesizările făcute de aceasta de vreme ce a obligat municipalitatea ca, în termen de zece zile de la primirea deciziei, să reevalueze oferta asocierii formate din Elsaco Engineering România şi STC SPA Italia, declarată câștigătoare.

„Aşteptăm motivarea deciziei CNSC pentru a vedea ce anume ne reproșează, după care vom reevalua oferta în funcţie de cele sesizate", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Potrivit viceprimarului, soluţia de la Bucureşti duce la amânarea semnării contractului cu Elsaco pentru o dată nedefinită având în vedere că Romelectro poate ataca atât decizia CNSC, cât şi decizia Primăriei în urma reevaluării ofertei.

Comisia de licitaţie constituită în cadrul municipalităţii a atribuit la începutul lunii mai lucrările de proiectare şi construire a noii centrale pe gaz asocierii formate din Elsaco şi STC pentru suma de 242,6 milioane lei, în condiţiile în care celelalte două oferte au fost descalificate ca neîndeplinind condiţiile experienţei similare.

Mega-licitaţia are ca obiect achiziţionarea unei centrale pe gaz cu o putere instalată de minim 40 MW electric, livrată la cheie. Aceasta va fi dotată cu recuperator de căldură de minim 43 MW termic, acumulator de căldură de minim 8.500 mc, două cazane de apă fierbinte (CAF), plus instalaţii auxiliare, de la sistemul de alimentare cu gaze naturale până la instalaţiile de tratare chimică a apei din cazane.

Câştigătorul licitaţiei va face atât proiectarea cât şi execuţia lucrării şi se va ocupa inclusiv de insturirea angajaţilor care vor opera noua centrală. Acesta va trebui să îşi asume un termen de finalizare a lucrărilor de 18 luni, sub sancţiunea unor penalităţi de minim 0,3% din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON