URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Mai 2023, 09:03

Ciupercă abandonată: Primăria Oradea rămâne cu paguba în urma alunecărilor de pe dealul Ciuperca

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu mai încape îndoiala: municipalitatea orădeană rămâne cu paguba în urma alunecărilor de teren de pe dealul Ciuperca. Săptămâna trecută s-a judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție o cale extraordinară de atac în procesul dintre Primărie și firmele care au proiectat și executat lucrările, iar magistrații au decis să închidă procesul definitiv.

Pe scurt, la judecată ajunsese un recurs al firmei Abed Nego după o sentință din 2021 a Curții de Apel Oradea, care hotărâse rejudecarea procesului la Tribunalul Bihor, însă instanța supremă a constatat că firma a renunțat la recurs, așa că au închis dosarul.

Motivul renunțării e simplu: după declararea recursului, la Curtea de Apel Oradea s-a rejudecat inclusiv fondul problemei, iar Primăria a pierdut atât procesul, cât și calea de atac la Înalta Curte. Cum ar veni, chiar dacă inițial a fost nemulțumită, firma tot a ieșit în câștig, așa că, logic, nu mai avea de ce să insiste cu cererea.

Primarul Florin Birta a susținut că juriștii instituției caută soluții să deschidă un nou proces împotriva firmelor care au lucrat de mântuială, dar acest lucru nu s-a întâmplat și e greu de crezut că se va mai întâmpla. Mai ușor ar fi să sape un pasaj prin deal...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Credeți că e noutate, ia priviți...
...acest clip, poate ne mai vin mințile la cap pe viitor. Aplaudacii PNL-PSD-UDMR... https://youtu.be/IpLZ_TYQQb0
Postat 26 Mai 2023, 02:05 de Morometul
adi13-bolnăvel
De aici se vede ca nu sunt propagandist, platesc cat plătește majoritatea populației. In schimb KP plătește 7500 ron pe an , are de unde.
Postat 25 Mai 2023, 18:46 de Sandu2100
sandu mincinosu, Pinochio
Vai da mare ratat esti sandu de numai 250 lei platesti la primarie. Ai reducere ca sluga?/ Cand o sa platesti de 15 ori cat mine atunci sa mai latri pe aici. Auzi la el o data greseste Bolojan, bai sluga Bolojan a gresit in majoritatea cazurilor, numai cate zeci sute de procese a pierdut, cate procese mai mare pe rol. Asta tine ascuns propaganda, Acum falamandul tau de fost patron falimentar, mare sef peste judet vrea mii de lei de la toate masinile din oras, cu noul regulament de parcare de exemplu. Sigur va pierde in tribunal cu masura asta, vrei exemple postacule cu stapanul tau, auzi la el odata a gresit. De ce dupa atata dezvoltare am ajuns din oras categ 1 in categoria 3 , si pe ultimile locuri la salarii si nivel de trai. Du-te dormi sub podurile facute de zeul tau, ca alea te excita pe tine si poza lui Bianca
Postat 25 Mai 2023, 17:41 de adi13
Simplu.
Cine a semnat sa-si asume.
Postat 25 Mai 2023, 10:08 de User anonimizat
Petre93
Noi plătim, sau te deranjează , bineînțeles ca te te deranjează când aude propaganda de Bolojan, restul lucrărilor nu contează pt tine, sutele de milioane de € din fonduri europene nu contează pt tine. Odată greșește Bolojan și rapid sare propaganda, da defapt voi săriți la orice. La Oradea PSD si USR nu e bineveniți, spui la sefii tai asta. Din impozitul meu de 250 ron pe an, nu ma deranjează.
Postat 25 Mai 2023, 09:53 de Sandu2100
Cine plateste?
Lasa ca recupereaza banii din noul regulament de parcare unde toti vor fi obligati sa plateasca parcare, ca au loc ca nu au loc de parcare.
Postat 25 Mai 2023, 06:20 de Petre93
Greșit
Oradenii raman cu paguba.
Postat 24 Mai 2023, 22:32 de Maikeltroll
Hahaha
Exact aceiasi soarta va avea si bazinul olimpic. Multumim pt cea mai performanta....
Postat 24 Mai 2023, 15:49 de tepes
firmele de casa nu pot fi executate
s a cotizat la judecatori normal ca trebuie sa piarda statul
Postat 24 Mai 2023, 12:43 de DAVIDE
Justitia abolita
Acum urmeaza ca populatia orasului sa se constituie in parte civila, avind calitatea de pagubit, si sa se indrepte impotriva celor vinovati, pe persoana fizica: sef serviciu, juristi etc. O sesizare la Avocatul poporului?
Postat 24 Mai 2023, 11:30 de excalibur
Primăria rămâne cu paguba...
... si c*ruptii cu banii luati! Militistii, magistratii, etc, raman si ei cu lefuirile/pensiile nesimtite! O afacere win-win, toti castiga! Si pulenii au de castigat: le cresc taxele/birurile/amenzile...
Postat 24 Mai 2023, 11:29 de pinonel
Multumim pentru paguba, ilie bolovan !
Multumim pentru paguba, ilie bolovan ! Puscaria ti-a pregatit o camera draguta, care te asteapta...
Postat 24 Mai 2023, 11:02 de Silver_Cat
era de asteptat
PMO a obtinut ce a vrut din proces: paguba. Nu te poti pune rau cu firmele de casa daca intri in cardasie cu ele.
Postat 24 Mai 2023, 09:33 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON