URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 22 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă dai cu ochii roată în Piața Unirii, e imposibil să nu observi nenorocirea aia de clădire, colț cu strada Avram Iancu, ce strică imaginea întregului centru. Biata clădire din Piața Unirii nr. 7 a fost lăsată în părăseală pe motiv că pe acolo urmau să treacă buldozerele Primăriei din dorința de a face din strada Avram Iancu un drum cu patru benzi până în Parcul Bălcescu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În România de acum un secol existau doar 17 zile caniculare pe an şi acestea numai în luna iulie. În ultimii ani numărul acestora a crescut la 40 şi apar din luna mai, extinzându-se până în octombrie. Ventilatoarele sunt mai puţin eficiente, aşa că aerul condiţionat este cel mai indicat în această perioadă, atât pentru confortul persoanelor sănătoase, cât şi pentru unii bolnavi suferinzi de afecţiuni ce se pot agrava la temperaturi ridicate (cum sunt, de exemplu, cardiacii).
27 Ianuarie 2016, 10:31

Cine zboară?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aeroportul Timişoara şi-a găsit un operator puternic, Ryanair. Debreţinul e deja de multă vreme ţinut în braţe de Wizz Air. Clujul a devenit aeroportul nr. 2 al României. Până şi Aradul, care în mod normal ar putea să dispară că-i ia Timişoara zborurile, şi-a găsit o companie care nu doar că face zboruri externe, dar şi concurenţă pe cele interne Taromului.

Evident, toate aceste mişcări pe o piaţă care încearcă să suplineasă lipsa autostrăzilor s-a făcut în linişte. Asta probabil pentru a nu-i trezi din somn pe cei care muncesc la staţiunea balneară Consiliul Judeţean Bihor.

Conducerea CJ Bihor îşi asumă meritul reabilitării Aeroportului orădean chit că singurul ei merit e că modernizarea s-a produs în mandatul ei. Adevărata artă este, însă, să pui în valoare investiţia, altfel ea nu valorează mare lucru. Scuzele că negocierile sunt dure şi durează mult, că înainte trebuia predată la cheie pista, nu ţin de cald.

De 25 de ani preşedinţii CJ Bihor s-au pensionat, şi-au schimbat meseriile, unii se pregătesc de puşcărie, dar directorul Aeroportului, Gheorghe Pasc, a rămas neclintit. Când îşi simţea postul în pericol ajungea să le spună şefilor că are pile la băieţii cu ochi albaştri şi era lăsat în pace. După ce a îngropat practic Aeroportul prin taxe uriaşe, tot el se ocupă cu găsirea operatorilor.

Ce ne trebuie ca să avem şi noi curse externe? Cred că principala condiţie e ca primul zbor din funcţie să fie al şefului Aeroportului, urmat apoi de şefii CJ. Altfel nu ne rămâne decât să asigurăm apă călduţă şi sare pentru cei care negociază pentru noi. Pentru gargară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@Klaus
Stimate Sebi. Doresc sa te felicit pentru poat ecel mai pertinent si sintetizator comentariu citit de muulta vreme pe Ebihoreanul. Iar partea "Am avut nesansa, ca municipiu, pana la Bolojan sa fim condusi de panarame iar ca judet panaramele rezista. Am sperat ca Oradea Mare sa fie asumata de oradeni si ca aeroportul sa fie transferat in administratia primariei, dar ghinion. Asa meritam!" e cireasa de pe tort. Cum ne asternem asa dormim. Dar poate se mai face ujn tur la alegerile din toamna. Desii si asa e - cred - prea tarziu pentru aeroport din cauza lui Debrecen, nici nu merg mai departe pe harta. Ar trebui cumva discutat cu cei de la Debrecen, poate reusim sa facem un parteneriat sau ceva de genu, desii nu cred ca ar vrea ei, sa fim seriosi. Sau macar sa transformam apropierea de un aeroport ca si Debrecen-ul intr-un atuu economic in fata potentialilor investitori... . Oricu,, dupa cum am scris..CUM NE ASTERNEM, ASA DORMIM!!!! Pacat!
Postat 27 Ianuarie 2016, 13:20 de OradeaCivitas
Pista pentru cocostarci
Un vechi proverb spune ca omul sfinteste locul. D-nul Pasc nu l-a sfintit ci l-a nimicit total si pentru multa vreme de acum incolo. Poate sa vina chiar Papa Pius de la Roma cu toate matrapaslacurile sa curete locul ca e nasol acum. Un aeroprt la Oradea inconjurat de cele mai puternice huburi low-cost din Europa la distante foarte mici face azi imposibil practic o colaborare cu vreun operator. Ne ramane doar chartare ptr turism si Tiriac Air ptr vanatoare daca mai tine si aia. Am avut nesansa, ca municipiu, pana la Bolojan sa fim condusi de panarame iar ca judet panaramele rezista. Am sperat ca Oradea Mare sa fie asumata de oradeni si ca aeroportul sa fie transferat in administratia primariei, dar ghinion. Asa meritam!
Postat 27 Ianuarie 2016, 12:54 de Klaus_Sebastian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6638 RON
  • 1 EUR = 4.9707 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON