URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Februarie 2024, 10:03

Cine merge la război pentru România?

Cine merge la război pentru România? Inquam Photos / George Călin
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prim-ministrul Marcel Ciolacu spune că nu trebuie să ne îngrijorăm, că nu va fi niciun război. Șeful Marelui Stat Major, generalul Gheorghiță Vlad, avertizează că ar trebui să ne îngrijorăm, ba și mai mult, să vedem cum asigurăm ostași pentru viitoarele războaie. Între generalul mirosind a tranșee și domnul Ciolacu, acest Isus despre care nu se știe ce a făcut până la 30 de ani, eu unul înclin să-l cred pe profesionistul armelor. 

Este evident că țările care au desființat stagiul militar obligatoriu s-au trezit că au la dispoziție niște băieței gata să se penseze, să se epileze și să umble cu gleznele goale, dar nicidecum să se bată cu mujicii lui Putin. Avem o armată de 80.000 de profesioniști și ne-ar mai trebui încă vreo 40.000. Grea misie să strângi așa oaste, când soldații se pensionează într-un ritm peste cel în care se angajează alții.

De unde vom putea aduna totuși cetățeni gata să descurajeze o agresiune din afară? Doar dacă dăm o grămadă de bani pentru salarii, avem speranțe de doritori, iar aici ar fi o soluție: decât să dăm pensii speciale unora care ne-au apărat pe timp de pace, mai bine dirijăm banii către cei nevoiți să o facă în război.

Să ne rugăm la Dumnezeu ca lanțul de alianțe din care facem și noi parte să nu se rupă, că altfel va fi vai și amar de noi. Poporul gândește altfel decât vor liderii lui. Dacă refuză să meargă la război, românul o face nu pentru că nu vrea să lupte pentru România, ci fiindcă nu vrea să lupte pentru Ciolacu, Ciucă, Simion, Șoșoacă.

Să nu ne facem iluzii. Dacă au plecat din țară 6 milioane de români pe timp de pace, vor mai pleca încă 16 milioane dacă va fi război.
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
KP
Știam eu ca nu te duce capul " sursa China News " ::::::::))))) Ce spun de Bolojan Chinezii si de Birta ::::))) nu de alta face Bolojan Crișul Repede navigabil si sa vezi apoi Shangai, Guangozu o sa fie pe nicăieri ::::)))))) PAM PAM
Postat 15 Februarie 2024, 07:09 de Sandu2100
@pinonel
Bineinteles ca nu iti vor lua lopata din mana. Dimpotriva, te vor obliga sa iei lopata si sa-ti faci norma pt ei. Ei vor fi cu mapa si cu pixul, iar tu cu lopata, indiferent de pregatirea pe care o ai. Tu vei fi cetatean de rangul trei, iar ei vor fi de rangul unu. In cazul in care incepi sa marai, te vor obliga sa pui mana si pe harlet, ca sa-ti sapi singur si groapa. Copiii tai vor invata in scolile unde cade tavanul pe ei, iar copiii lor vor invata in cele mai luxoase scoli, pt care tu vei plati taxe si impozite rupandu-ti spatele la munca de jos. Copiii tai vor fi obligati, la randul lor, sa lucreze pt binele si huzurul copiilor lor. Tu vei dat afara de pe proprietatile tale si impins la periferia societatii, iar daca nu-ti convine, iti vor da harletul ca sa-ti sapi singur groapa unde te vor impinge si impusca. Concluzia ? Pinonele, gandeste putin, pt ca daca ar durea prostia tu ai urla zi si noapte.
Postat 14 Februarie 2024, 20:08 de TheSolarConnection
România trebuie să-și i măsuri pentru viitor.
Nu de alta dar se estimează că, în cel mult două decenii, țara moastră va avea conflicte diplomatice majore cu Ucraina (sursa: China News).
Postat 14 Februarie 2024, 18:26 de KP
Pinonel
Ocupantii vin te scot afara si din casa in care locuiesti pretinzand ca le apartine, ca le-a apartinut stramosilor lor, iar de plans nu vei mai avea cui sa te plangi ca esti abuzat, discriminat, ca nu mai ai drepturi tu si familia ta, daca ai familie, iar de lucrat vei lucra tocmai pt abuzatorii tai.
Postat 14 Februarie 2024, 18:02 de Riviera
Daca nu o vom face la timp, ulterior va fi si mai greu
Anii de ocupatie straina din Romania, fie ea ocupatie turceasca, ruseasca, habsburgica, austro-ungara a facut ca generatii de stramosi sa sufere abuzuri, discriminari si nedreptati fara numar. Din acest motiv e mai bine sa fii pregatit, sa ai o forta militara de descurajare a agresorilor decat sa inerci sa te organizezi cumva, cand esti cu ei pe cap suferi si ai suferit deja o multime de pierderi materiale si umane. Dusmanul nu stie decat de frica.
Postat 14 Februarie 2024, 17:51 de Riviera
Se sperie fetițele de război
::::)))) dragele de ele
Postat 14 Februarie 2024, 14:44 de Sandu2100
Hai sa gândim logic
Nu trebuie să îți zică nimeni dacă va fi sau nu război. Putem deduce asta analizând situația și faptele. Russia se cam chinuie sa învingă Ucraina. Nu are nici capacitățile nici motivele sa meargă mai departe. Credeți că rusul de rand vrea să meargă la război? Și pana la urmă cine e acest general de carton? Dacă nu ieșea la rampa cu afirmații bombastice să sperie mamele nimeni nu știa de el. După părerea mea omu își exprimă fanteziile, chiar speră să fie război. Cred că are vise să devină următorul Moșoiu. Cine să meargă la război în cazul foarte improbabil în care am fi atrași în acest conflict? Să îl citez pe Puia "orice copil de politician și mă-sa și tac-su și tot neamul lor". Eu strâng băieții și mergem la București să dăm jos guvernul și sa facem pace.
Postat 14 Februarie 2024, 14:02 de CivisUlpianum
Cum cine?! Cine are ce apara!
Ca vine rusul, ca vine ungurul, lopata din mana nu mi-o ia. Ca ma jupoaie astia sau altii, eu tot sarac raman. Politicienii, magistratii, cei din institutiile de forta, intr-un cuvant ,,specialii", ei au de pierdut, ei sa lupte! Nimeni in lume, (exceptandu-ne pe noi), nu le-ar permite salariile/pensiile pe care si le-au acordat! Cei care au pradat tara nu risca nimic. Diferenta e ca vor da parandaratul altora
Postat 14 Februarie 2024, 10:21 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON