URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
02 Iunie 2014, 20:03

CET nu mai fumegă! Electrocentrale a trecut peste vară pe gaz

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

CET arde gazul! Electrocentrale a oprit începând de luni cazanul pe cărbune şi încălzeşte apa de la robinetele orădenilor pe bază de gaz.

"Din raţiuni de economie, în următoarele cinci luni vom funcţiona cu un cazan pe gaz", a declarat Stănel Necula, administratorul special al Electrocentrale.

Potrivit acestuia, măsura urmăreşte diminuarea cheltuielilor de combustibil cu circa 5% pentru că, deşi gazul este mai scump, puterea unui cazan pe cărbune este două ori mai mare decât necesarul oraşului în perioada de vară, când încălzirea este oprită. De asemenea, prin trecerea pe gaz, CET-ul va reduce cantitatea de CO2 eliminată în atmosferă, realizând o economie de 250.00 de certificate CO2, în valoare de circa un milion lei.

În plus, prin trecerea pe gaz, Electrocentrale nu va mai avea nevoie de serviciile de descărcarea, manipularea combustibilului şi altele legate de funcţionarea pe cărbune. Astfel, în următoarele patru luni circa 120 de angajaţi, câte 20 - 30 pe lună, vor intra în şomaj tehnic.

Aplicată în premieră, măsura va înjumătăţi cheltuielile salariale cu personalul. Conform legii, angajaţii în şomaj tehnic vor beneficia de 75% din salariul brut de bază, din care sunt eliminate toate sporurile.

Electrocentrale are 527 de angajaţi. În centrală va rămâne, prin rotaţie, doar personalul necesar funcţionării instalaţiilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
nu pot sa cred ca vom putea respira normal...
asta de stire buna. in sfarsit scapam de poluare.
Postat 03 Iunie 2014, 21:29 de oradean
Falimentul o sa fie mai calduros !!!!!!!!!!
Nu a reusit orasul sa plateasca carbunele si o sa poata plati gazul ?????????????
Postat 03 Iunie 2014, 09:40 de Life
Injumatatirea cheltuielilor de personal inseamna jumatate contributii la stat!
Factor de crestere e crearea de locuri de munca, nu injumatatirea lor!
Postat 03 Iunie 2014, 09:36 de Mail
"Din raţiuni de economie, ..." !?!
Simai, tu ai terminat liceul măcar? Nu de alta, dar orice imberb de clasa a IX-a află, chiar dacă doarme în bancă relaxat după atâta concentrare mentală, că cel mai ieftin dintre combustibilii convenţionali este cărbunele !?! Pentru cultura ta generală să ştii Dane că sunt încadraţi, ca şi combustibili convenţionali, aceia care ard cu flacără !?! Dacă ne vei povesti data viitoare de puterea calorică atunci înseamnă că ai absolvit "cu brio" !?!
Postat 03 Iunie 2014, 09:34 de Carp III
iosia
Ramane sa scapam acum si de aerul proaspat cu miros de porci in zona Iosia ca sa putem fi multumiti. Speram ca de acum sa fie doar pe gaz si sa nu mai vedem funingine peste tot.
Postat 03 Iunie 2014, 05:47 de dia
cool
super bolo! - era cazul de mult cu gaura asta neagra a economiei locale
Postat 03 Iunie 2014, 00:37 de garcea
.
aer mai curat pentru Oradea
Postat 03 Iunie 2014, 00:36 de David
Unde e premiera
Treaba cu premiera e putin exagerata, un pic de documentare n-ar strica inainte de a face unele afirmatii.
Postat 02 Iunie 2014, 22:19 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON