URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iulie 2014, 13:03

Capitala balneară AIO

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cum ştiţi, pe lângă Băile Felix şi Băile 1 Mai, am mai identificat o staţiune balneară: Consiliul Judeţean. Acolo e ca-n rai: muncă ioc sau mai deloc, e la loc cu verdeaţă, lângă Parcul Traian, nu este durere şi canci întristare.

La aşa avantaje, nu putea Primăria Oradea să nu-şi construiască la rândul ei o staţiune similară, unde cei sătui de muncă să-şi găsească un post călduţ până la pensie. Şi  a găsit-o în persoana juridică Administraţia Imobiliară Oradea. Aşa cum îi spune numele, lucurile acolo sunt imobile rău. Băieţii directorului general Cristi Beltechi şi ai celor (numai!) trei directori generali adjuncţi au serioase probleme de serviciu.

Din cauză că nu aveau chef de muncă, slujbaşii de la AIO n-au urmărit garanţia de 500.000 de euro pe care dezvoltatorul italian trebuia s-o depună în cazul podului Macio. N-am auzit ca, în urma unei şedinţe în biroul primarului, să curgă pe sub uşă sângele celui vinovat. Deşi e vorba de jumate de milion de euro pagubă!

În cazul scandalului cu parcările, la fel. În Oradea, s-a ajuns să se facă fizic parcări mai repede decât pot cei de la AIO să întocmească documentaţiile aferente. Parcarea supraetajată din spatele Tribunalului nu poate fi legal dată în folosinţă fiindcă e în aer cu avizul de la Pompieri, iar neîncasarea taxelor de parcare, la care s-a ajuns tot din cauza deştepţilor de la AIO, aduce serioase prejudicii bugetului local.

Spunea pe vremuri primarul Bolojan că pe sistemul public trebuie să pui constant presiune, dacă vrei să funcţioneze. Dar asta a fost cândva! Trataţi cu sfială, subalternii săi au ajuns, azi, să producă pagube considerabile bugetului local. Întrebarea este: până la urmă cine plăteşte?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
micula comentariu
jeguri ordinare , sunt scarbita de ceea ce citesc , ajutati-l dragi avocati si curti ... sa nu-si piarda casele , averile , eu am pierdut tot din cauza unor avocati incompetenti,s-a musamalizat tot . !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! in ce tara de tot rahatul traim, tara coru[ptiei , a nepotismului , a lingailor
Postat 25 Iulie 2014, 11:35 de mihaela
Buna dimineata
Bine ca v-ati trezit prostilor, care l-ati votat pe Bolojan de doua ori. E bun sa fie cel mult , sef la Parcari, nu primar al orasului. E prea mare palaria de primar pentru capul lui de guzgan si privire de idiot. Ar face bine sa se duca de unde a venit, dupa ce trece pe la DNA.
Postat 18 Iulie 2014, 18:53 de TITU
Buna dimineata
Bine ca v-ati trezit prostilor, care l-ati votat pe Bolojan de doua ori. E bun sa fie cel mult , sef la Parcari, nu primar al orasului. E prea mare palaria de primar pentru capul lui.
Postat 18 Iulie 2014, 18:35 de TITU
atentie la exprimare
Corect articolul domnule ziarist, numai ca duci lumea in eroare uneori: "neîncasarea taxelor de parcare, la care s-a ajuns tot din cauza deştepţilor de la AIO, aduce serioase prejudicii bugetului local"! Nu am inteles! Bugetul local se bazeaza pe banii din parcari?!? Acesti bani ar trebui folositi strict pentru ingrijirea parcarilor existente sau amenajare de noi parcari. Daca ne bazam pe ei ca fiind contributie la bugetul local, o sa ne trezim ca vine Bolojan si ne pune sa cotizam in plus la taxele locale pentru a compensa luna in care nu s-au platit parcari. Mai bine a-ti explica oradenilor ca o parte din impozitul pe salariile lor se intoarce la primarie, ca sa vada cat de tampit e primarul care in loc sa lupte pentru salarii decente in orasul lui, prefera sa faca bani din taxe de parcare si sa-i transorme pe oradeni in muncitori platiti cu salarul minim in parcul industrial.
Postat 18 Iulie 2014, 08:29 de vasi
sal
bine ai zis, bv AMIN..:))
Postat 16 Iulie 2014, 16:31 de salut
primarie
Ce mai faci Bolo ???? Cine mai voteaza Bolo ??? Cine...........
Postat 16 Iulie 2014, 13:52 de vio
Administraţia Bolojan este un fiasco total !?!
Faliment este puţin spus !?! Mai trebuie şi răspunderea personală pentru toate "găurile" produse în aceşti ani !?! Şi o să vină la un moment dat, chiar neaşteptat pentru mulţi dintre cei care se dau "rotunzi" acum !?!
Postat 16 Iulie 2014, 09:12 de Carp III
tds
Probabil de asteapta si o plata de la aio pentru publicitate! O fi practica?
Postat 16 Iulie 2014, 00:36 de xxx
raspuns
@AMIN chiar dacă ar fi așa(în sens de frecat menta dar în opinia mea NU E!) Bihoreanul e pe bani PRIVAȚI! În schimb PMO, AIO, CJ, Prefectura gestionează BANI PUBLICI! Iar eu unul AM FOST JEFUIT cu largul concurs al lui Don Pedro, Marcelică și Instanțelor.(măcar la acest jaf Bolojan nu a participat). Cei care trebuiau să vegheze ca IMPACT-ul să nu mă înșele(stipu.lațiune pentru altul, Primăria fiind stipu.lantul, nu-i așa Cosminel, nu-i așa Mărioara?)exact asta au făcut!
Postat 15 Iulie 2014, 14:56 de TDS
pentru cunoscatori
Eu mai stiu o statiune balneara.Ea se numeste REDACTIA EBIHOREANUL,unde absolut toata lumea freaca menta,NIMENI nu face nicio investigatie si cam toti cei de acolo fac mai multi bani din ce NU scriu,decat din ce scriu.
Postat 15 Iulie 2014, 14:24 de AMIN
studii, studii
Să termini electrotehnica și să conduci AIO e o potriveală minunată. E drept că știu una care a terminat HARVARD-ul și cam tot pe-acolo e! Acum mă întreb Beltechi nu își dă doctorat-ul? Și în ce? Electrotehnică? Administrație? Diete?
Postat 15 Iulie 2014, 14:10 de TDS
MAFIA
Un fragment din presa germană apărut în FREITAG investigația pornește tot de la....IMPACT! „Mafia din România nu controlează numai justiţia şi organele de urmărire penală din România. Chiar Bruxelles-ul pare să se fi prins în plasa manevrelor necurate Aşa-numita „mafie imobiliară” este considerată cea mai puternică organizaţie infracţională a României, având chiar procurori şi judecători pe lista membrilor săi. Cu toate acestea, problema reală se află la nivel european: Bruxelles-ul ignoră cele întâmplate la Bucureşti şi îşi ignoră propriile sisteme de combatere a corupţiei. A venit timpul să se acţioneze împotriva acestei atitudini. „România este o ţară mafiotă”. Cel care afirmă acest lucru nu este preşedintele unui partid german populist de dreapta. Descrierea aparţine fostului şef al Poliţiei Române, Ion Pitulescu. Numai în cadrul unui singur proiect de construcţii din nordul Capitalei acţionează mai multe structuri de stat în multiple rânduri şi eludând numeroase legi. Astfel, Pădurea Băneasa, a municipiului Bucureşti, este defrişată parcelă cu parcelă, deşi lipsesc uneori chiar şi autorizaţiile în acest sens. Unul din funcţionarii implicaţi ai Primăriei conduce între timp un Ferrari, iar altul oferă iahturi spre vânzare, de la biroul municipal.”
Postat 15 Iulie 2014, 13:51 de TDS
DIRECTORII
Cine sa platescaaa???? Directorii de la AIO ca prea sunt patru crai de la rasarit. In frunte e craiul gunoaielor, venit de la Alesd, care nu cunoaste legea. Si cum pot fi subalternii PRIMARULUI? Alegeti: 1 - mai destepti 2 - mai prosti Cu ei ne mandrim, cei care l-au ales isi dau seama abia acum ce alegere au facut. PROASTAAAAA
Postat 15 Iulie 2014, 13:49 de marcel
tu platesti ma !
las' ca te plateste pe tine Balbajan sa cauti vinovati in alta parte, spagarule !
Postat 15 Iulie 2014, 13:46 de Agentul Termic
Bă, tu te pui cu ăștia? DAAAAAAAAAAAA
AIO este o catastrofă încă de pe vremea lui Marcel Ioan BOLOȘ, părintele cel atoateștiutor! Păi AIO condusă de Marcelică a urmărit vreo secundă cum se derulează contractul de asociere în participațiune 14.519/2004 cu IMPACT-ul? NUUUUUUUUUUUUUU! Că dacă urmăreau la sânge nu se ajungea unde s-a ajuns cu acest odios dezvoltator. E drept că probabil a fost sarcină trasată chiar de Don Pedro să fie lăsat mai moale contractul că acuma nu toți orădenii se vor prinde de capcane! Ceea ce s-a și întâmplat până la un punct! Mamă ce explicații savante dădea unul dintre juriștii de-acolo(Cosminel, soț de judecătoare!). Vai ce texte scria întru apărarea IMPACT-ului tanti Mărioara(soție de polițist). Am sperat că Bolojan va pune IMPACT-ul cu botul pe labe și timp de 5 ani așa a și părut! A trebuit însă să vină anul 2013 pentru ca și Bolojan să-și dea arama pe față! Bolojan singur a calificat o serie de contracte de v/c(de care IMPACT-ul s-a folosit pentru a pune mâna pe terenuri)drept FICTIVE pentru ca apoi fără nici o tresărire să promoveze și să semneze o TRANZACȚIE cu dezvoltatorul mimând binele orașului. Biroul de Investigarea Fraudelor investighează de un an și jumătate problema dar nu știu să existe încă o soluție! Probabil dacă venea Izaura cu niște înregistrări de mare maestră atunci și cei de la Investigarea Fraudelor(unde ce să vezi, își desfășoară activitata chiar fratele lui Marcelică!)făceau rapid ceva!
Postat 15 Iulie 2014, 13:45 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON