Consiliul Local şi-a asumat marţi racordarea la utilităţi a sălii de sport multifuncţionale pe care Compania Naţională de Investiţii urmează să o construiască în strada Ogorului, pe amplasamentul dintre fostul tancodrom şi centrul comercial ERA Park. Hotărârea urmează uneia similare prin care municipalitatea a pus la dispoziţia CNI cei 8.600 metri pătraţi aferenţi investiţiei.
"În această fază se lucrează la întocmirea documentaţiei proiectului. Investiţia va fi realizată de CNI, iar partea de racordare la utilităţi, respectiv electricitate, apă, canal, gaz, dar şi amenajarea acceselor şi spaţiilor de parcare, va reveni Primăriei Oradea", a declarat primarul Ilie Bolojan, în cadrul unei conferinţe de presă.
Potrivit edilului, noua sală de sport, cu două terenuri, pentru competiţii şi antrenamente, va avea o capacitate de 5.000 de locuri, din care 70% fixe. Sala multifuncţională va putea fi folosită atât pentru competiţii de handbal, baschet sau volei, cât şi pentru concerte, expoziţii sau târguri.
"Lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor, urmând ca undeva în cursul anului 2017 construcţia să fie deja gata", a mai spus edilul.
Sala polivalentă a fost motiv de dispute între municipalitate şi reprezentanţii PSD Bihor, care şi-au asumat că vor susţine investiţia şi care au acuzat primăria de dezinteres. De altfel, inclusiv luna trecută, când a fost la Oradea, fostul preşedinte executiv al PSD, ajuns coordonator politic al partidului, Liviu Dranea, l-a atacat pe primarul Ilie Bolojan pe această temă, zicând că ar refuza să dea Companiei Naţionale de Investiţii documentele cerute pentru a putea demara procedurile. Întrebat ce acte nu transmite Primăria, Dragnea a răspuns evaziv: „Legate de teren, ceva de genul acesta”.
Un bazin pentru iniţiere
Sala polivalentă este doar una dintre investiţiile pe care municipalitatea vrea să o deruleze prin CNI în anii următori. "La propunerea domnului viceprimar Huszar Istvan, vom face o solicitare către CNI pentru construirea unui bazin didactic de înot. Oradea este unul dintre puţinele municipii din ţară care derulează un proiect de iniţiere în înot a copiilor de clasa a doua. Cum proiectul este derulat la bazinul olimpic, elevii se suprapun peste antrenamentele sportivilor şi peste orele de acces ale publicului la bazin", a argumentat edilul.
Consiliul Local l-a mandat marţi, cu unanimitate de voturi, pe primarul Ilie Bolojan să facă demersuri pentru finanţarea acestei lucrări prin CNI. Viitorul bazin de iniţiere ar urma să fie construit în incinta bazei sportive din strada Matei Basarab, aflată în administrarea Inspectorarului Şcolar Judeţean Bihor şi folosinţa Clubului Sportiv Şcolar Bihorul. Inspectoratul Şcolar va pune amplasamentul, liber de sarcini, la dispoziţia CNI. Preventiv, municipalitatea şi-a rezervat o suprafaţă de teren liberă de sarcini şi în vecinătatea Arenei Antonio Alexe.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.