URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Decembrie 2018, 12:03

Când picamărele tac

Când picamărele tac foto generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă circuli prin oraş, este imposibil ca la 2-300 de metri să nu dai peste un mic şantier. Ba se sparge o stradă, ba se renovează o clădire. Se introduc ţevi, se raşchetează asfaltul, se amenajează pietonale, este o efervescenţă de parcă la noi s-ar ţine Olimpiada Constructorilor.

După ce s-au păpat banii europeni din vechiul exerciţiu financiar, credeam că investiţiile mari se vor mai domoli. După cum arată noile proiecte, însă, se pare că adevăratele şantiere de-abia acum încep. Conform estimărilor, se vor investi şi mai mulţi bani, iar după epoca podurilor intrăm în cea a pasajelor subterane.

Majoritatea orădenilor suportă cu stoicism acest veşnic zgomot de constructori. Ori oamenii sunt conştienţi că nu poţi face omletă fără să spargi ouăle, adică nu poţi schimba magistralele de termoficare fără să răvăşeşti asfaltul, ori deja s-au obişnuit în aşa măsură cu disconfortul produs de şantiere că nu le mai pasă. Am văzut locuitori ieşiţi în oraş numai pentru a-şi face selfie cu noul pod. Oamenii au început să devină mândri de oraşul lor, văd că mereu se întâmplă câte ceva, iar asta-i face să suporte mai uşor blocajele şi alte neajunsuri de moment.

Oraşul este în continuă dezvoltare şi, ca-n viaţă, orice soluţie ajunge să genereze noi probleme. Prin urmare, cred că o administraţie serioasă nu va renunţa niciodată la investiţii, iar orădenii nu vor avea parte mereu de şantiere. Va trebui să ne punem cu adevărat întrebări despre destinul nostru şi implicit al Oradiei atunci când se va aşterne liniştea peste cartiere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
e normal
Daca treceti prin marile orase germane vezi observa acelasi lucru. Ba e ici un santier, ba dincolo. E drept ca in vacantele scolare sunt planificate cele mai "grele", gen schimbat de sine la metrou sau trenuri, conexiuni de sosele noi sau lucrari pe artere principale, dar lumea e foarte obisnuita cu asta si e parte din viata. Trist e acolo unde nu se face nimic, iar pe de alta parte trebuie sa intelegem ca recuperam multi ani de "tacere", iar toate aceste investitii se vor reflecta in bunastare si calitate a vietii in anii urmatori, asa ca singura preocupare trebuie sa fie cum ne descurcam cu deranjul (pe unde ocolim, la ce ora e mai bine sau cum evitam poate drumul de tot).
Postat 19 Decembrie 2018, 21:49 de cchris26
Macarale,macarale
La intrebarea "ce loc ocupa sexul in viata dvs.?" un mare actor roman,raposat,oradean la origini a raspuns: "Dupa...pe ultimul,dar dupa o saptamina...pe primul".La noi,s-a consumat preludiul si ne asteptam sa avem orgasme multiple, intr-o juisare perpetua..."Cind picamerele tac" e inceputul unei ode,poem,alergorie...speram cel putin la nivelul melodiei "macarale"(youtube)
Postat 19 Decembrie 2018, 19:31 de excalibur
Cu mustar, cu mustar.....
Acelasi pupincurism.
Postat 19 Decembrie 2018, 12:49 de MosIonRoata
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON