URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Decembrie 2020, 17:30

Baby Mafia: Videoclipul unei fetiţe de 10 ani din Bihor şochează internetul (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O cheamă Karisia, pe numele de scenă Karyss, are 10 ani e din Sântandrei, iar pe 12 decembrie, şi-a lansat primul videoclip. Se numeşte Baby Mafia, cu versuri şi un scenariu care stârnesc controverse şi care, în două săptămâni, a strâns aproape 100.000 de vizualizări pe canalul ei de YouTube, dar şi discuţii aprinse între internauţi. Clipul are rădăcini în realitate, fiind inspirat tocmai din percheziția făcută tatălui său...

„Îmi fac toate poftele...”

Piesa e în stil trap, popular în rândul adolescenţilor, şi vorbeşte despre o fată răsfăţată, chiar arogantă, care îşi etalează hainele de firmă, cardul, bolidul, viaţa fără griji, care îşi face toate poftele, că doar e "fata lui tata". "Vreau miliarde, Baby mafia / Fata ştie să se-mbrace, Baby mafia / Îmi fac toate poftele, într-un G cu fetele / Te las în spate, nu-mi vezi urmele", începe melodia.

Ea continuă apoi în acelaşi ton: "Hainele de pe mine sunt din Italia / Singura regină, n-o poţi controla / Detronez orice rivală, sunt aşa de rea / Plătesc cu cardul, nu contează sumele / Îmi vezi maşina, şi deja ştii numele / Fata lui tata, îmi fac toate poftele / Sunt regina, tu reţine-mi numele", descriind apoi şi hainele pe care le poartă: "N-am cum să mă abţin, în picioare Loubutin / Borsetuţă Givenchy, eşarfă Louis Vuton, ochelari vreo 3.000 / Parfumul nici n-ai cum să-l ştii".

Videoclipul are şi un moment special: o descindere a mascaţilor pe care Karyss îi bate cu o bâtă de basseball, îi leagă fedeleş şi îi machiază în băşcălie.

„Mă reprezintă”

Cine e "fata cea mai rea"? În viaţa de zi cu zi, e o copilă plină de viaţă, care îşi iubeşte la nebunie părinţii şi pe "surioara" Maya, nu a chiulit niciodată de la ore, pentru că i se pare "aiurea", are doar note de 10, îi place să facă sport şi e nebună după muzică. "Eu sunt mai băieţoasă, întotdeauna am fost, iar genul acesta de muzică mă reprezintă", spune ea.

Karisia cântă de la 3 ani, tot de atunci face canto, şi a fost prezentă la mai toate concursurile şi festivalurile de muzică organizate pentru copii, la ultimul, Festivalul Internaţional "Capitala Muzicală", de la Sibiu, unde a primit premiul special al juriului.

 

A început cu muzică populară şi doar din ultimii doi ani cochetează cu muzica uşoară. Videoclipul lansat acum este parte a unui album care va conţine în total 12 piese, gândite şi realizate împreună cu Quba, pe numele său real Alexandru Gajaila, primul producător de dubstep din România care a ajuns în Top 100 Artists Beatport. "Aşa e genul acesta muzical, mai dur. Mie îmi place", spune Karisia.

„Fata lui tata...”

"Nu chiar pe toate piesele sunt aşa, totuşi", zice tatăl fetiței, nimeni altul decât controversatul afacerist Mihai Borciu, care se consideră vinovat oarecum pentru poveste. Mai ales pentru scena cu mascaţii, inspirată dintr-o acţiune care l-a vizat chiar pe el.

În trecut, Borciu a fost implicat în mai multe scandaluri şi bătăi, fiind acuzat chiar şi că ar fi tras asupra maşinii patronului Laguna Security, Aurel Gavriş, dosar care, în final, a fost clasat, anchetatorii stabilind că arma deţinută de el nu e cea cu care s-a tras şi că "nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea".

De altfel, acesta este şi dosarul în care locuinţa afaceristului a fost percheziţionată, însă fără ca poliţiştii să găsească vreo probă incriminatoare la adresa lui.

"A văzut prea multe, s-a maturizat prea repede. Când am văzut piesa, ce era să zic? Să spun că nu îmi place? Nu pot spune nu. E un copil cuminte, ascultător, nu are pretenţii extravagante, e premiantă la şcoală. A fost dorinţa ei, să încerce. Are voce, imaginaţie, prezenţă. Am lăsat-o. Cum s-o refuz?", se întreabă Borciu.

Remarcată de Selly

Oricum, piesa pare deja un succes, strângând aproape 100.000 de vizualizări în două săptămâni, multe propuneri de colaborări, unul dintre cei mai cunoscuţi fiind Selly, împreună cu care va avea şi o emisiune pe celebrul canal de YouTube al tânărului, cu peste 2 milioane de urmăritori. 

Deopotrivă, însă, piesa a atras şi critici din partea unor internauţi care o consideră inadecvată pentru vârsta copilei, susţinând că transmite mesaje greşite, inadecvate, celorlalţi adolescenţi.

Vezi clipul mai jos și formează-ți propria părere!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Cocalari parveniti
Se vede educatia data de catre niste cocalari, propriului copil...
Postat 28 Decembrie 2020, 21:28 de B90
lectia scandinava pentru parinti
catastrofa de familie, asa se cheama. daca ar aparea in Norvegia, Suedia sau Finlanda acest videoclip al fetei, statul ar dispune urgent institutionalizarea fetei si decaderea din drepturi a parintilor.
Postat 28 Decembrie 2020, 18:35 de roger
parerea mea
cu cântatu...poate dacă n-ar fi hașurile alea la respirație cu realizatu... ala care a făcut clipul e manelist? cu mesaju...vai de mama (tatăl) lui de mesaj! cu publicarea pe net... sa se sesizeze protecția copilului
Postat 27 Decembrie 2020, 18:05 de DaNu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON