URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
27 Martie 2024, 19:13

Asfaltarea străzii Eroului Necunoscut din Oradea provoacă ambuteiaje. Va mai dura aproape două săptămâni (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asfaltarea străzii Eroului Necunoscut, una dintre cele mai aglomerate artere de legătură din Oradea, care coboară dealul de lângă Parcul Olosig dinspre strada Corneliu Coposu spre Bulevardul Dacia, provoacă ambuteiaje în trafic.

Cu maşina, la pas...

După cum BIHOREANUL a mai scris, lucrările începute pe 19 martie se desfăşoară cu limitarea traficului auto, prin introducerea sensului unic dinspre străzile Coposu şi Olimpiadei spre bulevardele Dacia şi Decebal.

Constructorul a frezat în ultima săptămână stratul asfaltic de uzură, începând de la intrarea în parcul Olosig până la sensul giratoriu, şi a restricţionat traficul, fapt pentru care circulaţia se face pe linia de tramvai care coboară dealul.

"Strada este una dintre cele mai circulate din Oradea, aşa că la orele de vârf se formează cozi de maşini pe tot drumul, începând din strada Corneliu Coposu. Cel mai greu este dimineaţa şi la amiază, când părinţii îşi duc şi aduc copiii de la şcoală", a declarat pentru BIHOREANUL un taximetrist.

În plus, de la începerea lucrărilor, circulaţia dinspre bulevardul Dacia către strada Coposu se desfăşoară, în majoritatea timpului, bară la bară, pe artera îngustă care urcă abrupt Dealul Păcii cu ieşire printre case pe străzile Păcii şi Rozmarinului.

Şoferii care vor să ajungă în cartierul Rogerius pot evita traficul îngreunat ocolind lucrările pe direcţia bulevardului Dacia şi străzii Spartacus, ori pe lângă Parcul Petőfi cu continuare pe Şirul Canonicilor.

Lucrările continuă

Traficul îngreunat din zonă se va menţine încă aproape două săptămâni. "Executantul lucrărilor are termen de finalizare data de 8 aprilie. Până în prezent acesta a frezat stratul asfaltic şi a început lucrările de înlocuire a bordurilor şi de ridicare la cotă a căminelor", a explicat directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiş.

În cursul zilei de miercuri circulaţia a fost afectată şi de faptul că semafoarele din sensul giratoriu de la intersecţia bulevardelor Dacia şi Decebal au fost oprite. "Cu ocazia lucrărilor, se intervine se intervine şi la căminele care deservesc semafoarele, pentru a evita alte intervenţii ulterior", a declarat Marchiş. La finalul lucrărilor, căminele de vizitare vor fi acoperite cu capace autonivelante, după modelul celor montate în cartierul Nufărul, care sunt mai rezistente şi mai uşor de montat.

Potrivit directorului tehnic, în luna aprilie, după strada Eroului Necunoscut, lucrările se vor muta în zona intersecţiei Olimpiadei - Coposu, unde carosabilul este degradat.

Lucrările de înlocuire a asfaltului pe strada Eroului Necunoscut sunt executate de firma Drumuri Orăşeneşti, în baza contractului de întreţinere străzi încheiat cu municipalitatea orădeană.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
.
Ăștia cred ca fac un mini-pasaj acolo de le trebuie atâta timp
Postat 28 Martie 2024, 17:07 de Maikeltroll
Iar visezi avioane sandule
Tu esti bolnav, bine spun toti despre tine ca esti retardat. PEe cine crezi ca intereseaza Ciolacu, Ciuca etc? Nu vezi ca esti singurul ce face politica la orce articol, cum ti-am mai scris, du-te la spital sa te tratezi, ca esti dus rau de tot.
Postat 28 Martie 2024, 15:19 de Mihaita
Mihaita
Crezi ca sa vină Ciolacu și Grindeanu sa taie PAMBLICA :::: )))))
Postat 28 Martie 2024, 09:11 de Sandu2100
Rusine
Lucrare de 3 zile dureaza o luna. Toata ziua nu vezi pe nimeni lucrand .
Postat 28 Martie 2024, 09:00 de Mihaita
apoi cun se vede si din poze..
apoi cum se vede si din poze numai vantu lucra pe acolo si aia de la salvare, in rest ...pauzele lungi si dese cheia marilor .....succesuri!
Postat 27 Martie 2024, 22:48 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON